Arkadaşlar 2 yıldır kullandığım 2005 model Meriva aracım var.
Araçta bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ta ki bugüne kadar..
Bugün öğle saatlerinde aracı çalıştırmak istedim. Hava sıcaklığı 9-10 derece civarında idi.
Marşa bastım ve biraz zorla çalıştı. (Son günlerde hava sıcaklığından bağımsız bazen zorla çalışıyordu,tek marşta çalışıyor ama biraz zorlayınca,bir de sabahları acayip benzin(LPG değil) kokusu oluyordu)..
Sonra kontağı kapattım,tekrar marşa bastım..Araç çalıştı ama.
Acayip bir titreme ve sarsılma ile rölanti de çalışmaya başladı.
Daha sonra da boru şeklinde olan arıza lambası yandı.
Egzosdan da gaz kesik kesik çıkıyor. Yani araba zorla çalışıyor gibiydi. Motor dizel gibi çalışıyordu.
Yolda düzelir belki diye hareket ettim..
Araç gittikçe çekişten düşmeye başladı..Yokuşlarda çok ciddi performans kaybı vardı..80 i geçemedim bir türlü düz yolda..
Bir petrole çektim ve biraz bekledim..
Daha sonra aracı çalıştırdım ve normal çalıştı,ama arıza lambası hala yanıyordu..Neyse varacağım yere vardım ve tam son ışıklardaydım,araç stop etti,hemen tekrar çalıştırdım ve eve geldim.
Sizce bu sorun neden olmuştur ?
Zor çalışma ve benzin kokusu..
Çekişten düşme ve titreme..
Motorun çok sesli çalışması..
Küçük bir yerde yaşıyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var..
Not:Araçta bir yıldır LPG var ve hiç sorun yaşamadım..LPG takılalı 6000 km oldu.
Araçta bugüne kadar hiç sorun yaşamadım ta ki bugüne kadar..
Bugün öğle saatlerinde aracı çalıştırmak istedim. Hava sıcaklığı 9-10 derece civarında idi.
Marşa bastım ve biraz zorla çalıştı. (Son günlerde hava sıcaklığından bağımsız bazen zorla çalışıyordu,tek marşta çalışıyor ama biraz zorlayınca,bir de sabahları acayip benzin(LPG değil) kokusu oluyordu)..
Sonra kontağı kapattım,tekrar marşa bastım..Araç çalıştı ama.
Acayip bir titreme ve sarsılma ile rölanti de çalışmaya başladı.
Daha sonra da boru şeklinde olan arıza lambası yandı.
Egzosdan da gaz kesik kesik çıkıyor. Yani araba zorla çalışıyor gibiydi. Motor dizel gibi çalışıyordu.
Yolda düzelir belki diye hareket ettim..
Araç gittikçe çekişten düşmeye başladı..Yokuşlarda çok ciddi performans kaybı vardı..80 i geçemedim bir türlü düz yolda..
Bir petrole çektim ve biraz bekledim..
Daha sonra aracı çalıştırdım ve normal çalıştı,ama arıza lambası hala yanıyordu..Neyse varacağım yere vardım ve tam son ışıklardaydım,araç stop etti,hemen tekrar çalıştırdım ve eve geldim.
Sizce bu sorun neden olmuştur ?
Zor çalışma ve benzin kokusu..
Çekişten düşme ve titreme..
Motorun çok sesli çalışması..
Küçük bir yerde yaşıyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var..
Not:Araçta bir yıldır LPG var ve hiç sorun yaşamadım..LPG takılalı 6000 km oldu.