Ben her iş için özel üretilmiş, o işin ehli ürünleri tercih ediyorum. Yani gps ise navigasyon cihazı, fotoğrafsa fotoğraf makinesi, iltişimse telefon gibi. Bir kere deneyeyim dedim ve sene başında çıkar çıkmaz nokia e72 aldım. Ancak ne internetinden keyif alabildim, ne fotoğrafından. Gps için günlerce uğraştım, turkcell'den ayar gönderdiler olmadı, sonunda nokia'yı arayın dediler. İşlemler o kadar zor olmamalı. Sonuçta zararına sattım. Tomtom navigasyon cihazı aldım, paketten çıkar çıkmaz kullanmaya başladım. Aynı şekilde laptop ve netbook'um var internet için. Fotoğraf konusunda ise fotograf makinesi gibi hic bir telefon çekmiyor. Tabii ki tercih meselesi, diğer taraftan çok iyi neticeler olmasa da telefonda bunların hepsini yanınızda taşımış oluyorsunuz. Fakat e72 beni usandırmıştı.
tabiki katılıyorum her işi kendi makinasıyla yapmak daha güzel. bir tek güzel yanı acil durumlara cevap vermesi. bir olay oldu foto lazım hemen telle şak çekersin, bir adresi bulamadın açarsın telden navigasyonu, internette bir işlem yapmak zorunda kalırsın açarsın telden ama tabiki bunları o iş için üretilmiş cihazlarda yapmak çok daha güzel ve pratik.