C'mon Denge!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan buraki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

buraki

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracımın serviste olması nedeniyle bir diğer opelimizi yani 2000 model 1.6 astra g sedan aracımızı kullandım. Corsanın viraj kabiliyeti çok zayıfmış diyordum hep. Her zamanki virajımda "Corsayı sürekli kaydırıyorum orda" astrayı bir deniyim dedim nasıl bir tepki verecek diye. çok ilginçtir ki çok rahat bir şekilde kaydı astra. belkli psikolojiktir ama aynı hızla aynı şekilde girdiğim virajda astra arkayı ç.ok rahat savurdu. hatta corsadan bile rahat savurdu (Yanılıyor olabilirim). Corsanın 1160 kg olmasının etkeni çok büyük tabikide :)

Son düzenleme:
birincisi astra sedan diyorsun tabiki savurcak arabanın arka kısmını sürükleyen koca bi bagaj bölümü var birde astra h ile dene o çok daha iyi bir sonuç vericektir gerçi şunuda söyliyim astra g savurur ama arkayı kaydırcağını hiç sanmam kaydırsa bile çok hissedilir bir kaydırma olmaz o kadar seneden beri astra kullanıyorum bir kere kaymadı arkası

valla ben 60 yazılan viraja 90 la giriyom yine de kayma olmuyor

birincisi astra sedan diyorsun tabiki savurcak arabanın arka kısmını sürükleyen koca bi bagaj bölümü var birde astra h ile dene o çok daha iyi bir sonuç vericektir gerçi şunuda söyliyim astra g savurur ama arkayı kaydırcağını hiç sanmam kaydırsa bile çok hissedilir bir kaydırma olmaz o kadar seneden beri astra kullanıyorum bir kere kaymadı arkası

Astra h ı deneme imkanım yok malesef. aynı viraja daha önceden vectra b2 ile bir çok kez girdim. zaten vectra b hastasıyım ve hiç kaydırmadı. tc yi kapatmışım bu arada. astra ile hiç denememiştim ama corsa ile doğal olarak denedim sürekli kullandığım için. aracımın serviste olmasından dolayı astra ile git-gel yaptım o gün normal corsayla ne kadar girdiysem aynen asra ile girdim bilerek hafifi önü savurtturduktan sonra gazı bıraktım arkanında çok rahat gezdiğini gördüm. bu işe ciddden çok şaşırdım. ben daha iyi bekliyodum g kasa astraları. İllaki astra h larda denge daha iyidir sonuçta yeni teknoloji.

Bizim okuldan cıkarken bir viraj var meshurdur zaten her hafta 3-4 tane kaza kesin olur.Rampa yokus asağı ve keskin bir sekilde viraj öncesindede gene rampa asağı ve rahatlıkla 120 vurabileceğin bir yol var.O viraja yaklasık 80-90 km hızla giriyoruz her seferinde corsac,vectrab,Astra h,astra g,bora,corolla,golf v bunların hepsi arkasını bırakıyor.O viraja o hızla girip arakasını bırakmayan arac görmedim..Bence belli standartlardaki aile araçların belli hızlar için limitleri aynı.Tek fark cok yuksek suratlerde cıkıyor.Mesela aynı dingil mesafesin sahip astra ve corsa olsa (yani lastikleri genişleterek aynı mesafe sağlansa) sizce hangisi daha iyi yol tutar bence aynı yere nekadar bastıgı ve kilo ile ilgili olarak düşünüyorum..

astra h dediğim kasa değil astra g hb den bahsediyorum h'da iyidir ama astra corsadan dah iyi bir viraj kabiliyetine sahiptir mesela astra g'nin lastik ebatı daha büüyüktür corsadan hem öyle olmasaydı c'mondan daha güçlü bir motor koymazlardı astraya

Cmonun tek olumsuz yönü arac cok yuksek oldugu gibi yaylar ve süspansıyonları corsac ye göre cok yumusak...Ayrıca corsad lerde 3 kapı ve 5 kapı modellerinin genişlikleri farklı...Çok şaşırtıcı..

arkadaşlar bırkez daha söyleyım. astra g de arka suspandıyon denen bırsey yok! ama arkada 3 kişi otursa bıraz daha ıyı gırersınız vırajlara.

len astrama laf atmayın :kop:

Geri