Corsa 1.3 enjoy active cdtı

Eksileri nedir diye sormuşsunuz..Hiç bir eksisi yok..Sınıfının en iyisi..birde sınıfının en ucuzu..kampanya ile birlikte sınıfının en ucuzu konumunda kaldı araç..Clio, Fiesta ve bu..Bunların içinde genişliği ve ferahlığı ile en iyisi bu..
Avusturyadan eniştem geldi...Tam bir motor ustasıdır...kendisinin söylediği..Avrupanın en çok tercih edilen aracı..
Bir bayan olarakta, kolay kolay arıza veren bir araç olmadığı için rahatlıkla kullanırsınız.

Araçta hız sabitleme ve start&stop var sanırım ?

çok teşekkür ederim,opel ismi güven veriyor bana her zaman

Araçta hız sabitleme var. Direksiyondaki sol kolu çeviriyorsunuz araç kendi kendine gidiyor..:-))

Başka bir topikte Tolga Taşdemir isimli üye şu mesajı yazmış..Burda yol bilgisayarını görebilirsiniz.

Benim aracımda sabit hızda yakıt harcama değerleri oldukça iyi. Özelikle 70-80 km hız arasında cruise control ile çok ekonomik gidilebiliyor.

http://youtu.be/03YppB8ew-k

En büyük artısı seferber olup bir türlü uygulayamadığımız hız sabitleyici sanırım.

Yalnız videodaki DTE motor 95hp, Deniz hanımın aracı DTJ 75hp.

DTJ ne anlama geliyor bilmiyorum ama MT5 yazıyor,gerçi o onunla mı alakalı onu da bilmiyorum..benimki çok mu yakar ki?

Benimki 1,3 DTCİ ENJOY ACTİVE ..start stop yok..
ama yakıt tüketimi aynı..
Ankara da Eskişehir yolunda hızı aynı 80 de sabitlediğim zaman benimkide o kadar yakıyor..
düzlükte 2,2-2,7 civarı..hafif aşağı eğilmi yola gelince 0,9 gibi değerler yazıyor..hafif rampa görürse 3,2 lere çıkıyor..
çok dik rampalarada 20 -25 lere çıkıyor tabii..

Yani ordaki araçla bizimki arasında bi fark yok..önemli olan gaza fazla basmamak..
o arkadaş 5. viteste hızı sabitlemiş..4. viteste o hıza çıkarsanız yol bilgisayarı 4 lü rakamları gösterir..

ben öğretmenim zaten,gidip geleceğim anca günde 5 km gidiş 5 km dönüş toplam 10 km..araçta dizel olunca,bu araç hakkındaki yorumlarada bakınca bence ben cahil cesareti ile iyi iş çıkarmışım :)

DTJ ne anlama geliyor bilmiyorum ama MT5 yazıyor,gerçi o onunla mı alakalı onu da bilmiyorum..benimki çok mu yakar ki?

DTJ sizin kısa motor kodunuzdur. Ruhsatınıza baktığınızda motor kodunun Z13DTJ.... ile başladığını görebilirsiniz. DTE motor biraz daha güçlüdür, fabrika verilerine göre şehir içi tüketimde 1,6 litre kadar tasarruf var. Yakıt olarak aracınız sizi asla üzmeyecektir.

DTCİ ( Diesel Turbo Common Rail İnjection)
Araç hem dizel, hem turbo, hemde enjektörlü..demektir.

5 km mesafede kullanılan araç kullanacağım diye başlarsınız..sonra inemezsiniz..:-)))
kısa mesafede biraz fazla yakar ama..ilk kalkışlarda biraz çok yakar..sonra ortalaması düşer..
siz çok kısa mesafede kullanacağınız için ortalama yüksek çıkar..ama oda 5 i geçmez sanırım..

Geri