corsa c kazası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
az önce haberlerde bi tane transit connect gördüm, oda yandan darbe almış, corsadan aşağı kalır yanı yoktu, o da 2 kardeşe mezar olmuş galiba :(

Her araç yan çarpmalarda zayıftır corsa sağlam değildir genellemesi yapmak saçma olur zaten şasiler önden arkaya uzanan metal konsiriksiyondur yandan gelen darbede otomatik olarak eğilir..Bunlar bir yana rally otomobilleri bile o kadar koruma barları eklenmesine rağmen yandan çarpmalar belli bir hıza kadar dayanabilir..daha nice araçlar ikiye bölünmüş yada komple ağaç ile press metal haline gelmiş araç gördüm tabi kaç ile çarptıklarıda önemli bir faktör olmasına karşin kazada corsann şasisinin iyi dayanmış olduğu kanaatindeyim. Tabi kaza olması kötü birşey allah kimsenin başına vermesin ama bu kaza değil resmen ölüme koşmak akollu,ehliyetsiz"alkolden kaptırmış" ve hızlı..

Corsa B segmenti bir araç elinden geleni yapmış bence.Ger araç yandan zayıftır bu bir gerçek.Alkollu araç kullanmak ise başka bir konu :(

Lafınızı bilinde konuşun. Alkol ve ehliyetsiz olmaları hata evet ama ortada öyle yada böyle hatada olsa gencecik yaşta ölen iki insan var. Ayrıca şunu bilmeyen arkadaşlara anlatayım kazanın oldugu yolda sürekli trafik kazalarına sebebiyet veren dışa eğim hatası vardır. Daha öncede burada çok arkadaşımız kaza yaptı yine canından olanlarda oldu. Yani yol hatalı. Ben savunmuyorum ne alkolu nede durumlarını ama tekrar diyorum genç yaşta kendi hataları sonucu canlarından olan iki insan söz konusu lütfen duyarlı olun. Şimdiden soran olucaktır muhtemelen. Evet tanıdıgımızdı, o sebeple yazarken iki düşünün bir yazın hele ki böyle olaylarda !

Lafınızı bilinde konuşun. Alkol ve ehliyetsiz olmaları hata evet ama ortada öyle yada böyle hatada olsa gencecik yaşta ölen iki insan var. Ayrıca şunu bilmeyen arkadaşlara anlatayım kazanın oldugu yolda sürekli trafik kazalarına sebebiyet veren dışa eğim hatası vardır. Daha öncede burada çok arkadaşımız kaza yaptı yine canından olanlarda oldu. Yani yol hatalı. Ben savunmuyorum ne alkolu nede durumlarını ama tekrar diyorum genç yaşta kendi hataları sonucu canlarından olan iki insan söz konusu lütfen duyarlı olun. Şimdiden soran olucaktır muhtemelen. Evet tanıdıgımızdı, o sebeple yazarken iki düşünün bir yazın hele ki böyle olaylarda !

Söylediklerinde Haklısın Ama 1 Kere Ehliyeti Alınmış Ama Neden Bidaha 2.Ye Aynı Hatayı Yapıyor ???

arkadaşlar bence araba uzun yolda çok iyi viraj performansıda gayet başarılı. bayram tatili için 1100 km yaptım bir üst segmentteki araçlara karşı beni mahçup etmedi ama videoyu görüncede tırstım valla.
takla atan arkadaş güven veriyor ama esas olay bu noktaya getirmemek işi. biraz dikkat biraz sabır trafikte hepimize lazım.

Söylediklerinde Haklısın Ama 1 Kere Ehliyeti Alınmış Ama Neden Bidaha 2.Ye Aynı Hatayı Yapıyor ???

Kendisine sor istersen imkanın varsa? Benim kimseyi savundugum yok o sebeple bana sorman kadar manasız bişeyde yok. Acaba senin tanıdıgn olsa sen bu soruyu sorarmıydın. Durum ortada ama iki insan öldü lütfen duyarlı olun. Ölenle olanın arkasından konusulmazmıs. Bunu unutmayın lütfen. Allah rahmet eylesin deyip geçmek lazım.

Ben basının her yazdığına inanmam. Tamam bir sürücünün ehliyetine alkolden dolayı el konulabilir ama kaza yapan bir sürücünün alkollü olup olmadığını basın hemencecik nasıl bilir, kaldı ki bu araçdaki insanlardan biri olay yerinde diğeri büyük ihtimalle ambulansda can vermiş, bu arada insanlara öncelikli olarak ilk yardım mı yapılmış yoksa alkol testi mi? Şimdi diyeceksiniz ki araçdan bir tane bira şişesi çıkmış. Valla ben de geçenlerde evdeki 6-7 tane boş bira şişesiyle bir ara götürüp bakkala iade edeyim diye günlerce dolaştım durdum. Allah vermesin demekki bir kazaya karışsaydım vay halime vay. Yüce basınımız görevini yapıyor, nasıl olsa basın özgürlüğü de var istediğini yazarlar :(.

arkadaşlar bence araba uzun yolda çok iyi viraj performansıda gayet başarılı. bayram tatili için 1100 km yaptım bir üst segmentteki araçlara karşı beni mahçup etmedi ama videoyu görüncede tırstım valla.
takla atan arkadaş güven veriyor ama esas olay bu noktaya getirmemek işi. biraz dikkat biraz sabır trafikte hepimize lazım.

benim corsam 2004 cdti dı geçen sene sattım. tam 4 kere büyük kaza geçirdim. 1kez arkadan freni patlayan bir çöp kamyonu çıktı üstüne. 1 kez yalova yakınlarında aşırı yağış vardı havada kararmıştı yolda kayan bir tırın dorsesi çarptı arkadan. ama en büyüğü 2008de oldu. e-5de bayrampaşa kavşağı civarında sol şeritte biraz hızlı gidiyordum ve sağdan bir araç çarptı bende soldaki metrobüs bariyerlerini aşıp metrobüs yoluna girdim. 285tl daha masraf çıksaydı perte çıkaracaklardı aracı. tekrar tekrar tamir edildi değişmeyen düzeltilmeyenn yeri kalmadı. antalyaya giderken ıspartada mıcırda kaydım şarampole yan yattım.

bu anlattığım kazaların hiçbirinde en ufak bir çizik dahi almadım. üstelik kemerde kullanmıyordum. opel corsanın sağlamlığı alman mühendisler tarafından tastiklenmiştir. sınıfının en sağlam otolarındandır. karoseri yumurta eğrisine dayanılarak yapılmış bir araçtır. ama bu kazada bence aracın sağlamlığı bir işe yaramaz.

unutmayın 95km den daha hızlı giden bir araç duran bir nesneye çarptığında, emniyet kemeri dahi takılı olsa iç organların sıkışmasından dolayı iç kanama geçiriliyor. yaşama sansı %5 olarak bildiriliyor.

Geri