corsa c kazası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim corsam 2004 cdti dı geçen sene sattım. tam 4 kere büyük kaza geçirdim. 1kez arkadan freni patlayan bir çöp kamyonu çıktı üstüne. 1 kez yalova yakınlarında aşırı yağış vardı havada kararmıştı yolda kayan bir tırın dorsesi çarptı arkadan. ama en büyüğü 2008de oldu. e-5de bayrampaşa kavşağı civarında sol şeritte biraz hızlı gidiyordum ve sağdan bir araç çarptı bende soldaki metrobüs bariyerlerini aşıp metrobüs yoluna girdim. 285tl daha masraf çıksaydı perte çıkaracaklardı aracı. tekrar tekrar tamir edildi değişmeyen düzeltilmeyenn yeri kalmadı. antalyaya giderken ıspartada mıcırda kaydım şarampole yan yattım.

bu anlattığım kazaların hiçbirinde en ufak bir çizik dahi almadım. üstelik kemerde kullanmıyordum. opel corsanın sağlamlığı alman mühendisler tarafından tastiklenmiştir. sınıfının en sağlam otolarındandır. karoseri yumurta eğrisine dayanılarak yapılmış bir araçtır. ama bu kazada bence aracın sağlamlığı bir işe yaramaz.

unutmayın 95km den daha hızlı giden bir araç duran bir nesneye çarptığında, emniyet kemeri dahi takılı olsa iç organların sıkışmasından dolayı iç kanama geçiriliyor. yaşama sansı %5 olarak bildiriliyor.

hocam size ve diğer tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.. nerdeyse corsadan soğuyacaktım

bu arada kazada ölenlerin yakınlarına ve tanıdıklarına sabırlar dilerim.. Allah rahmet eylesin..

evet tecrübeli arkadaşlar saolsunlar.

Ben her zaman söylerim frene bastıgımda o aracı durduramayacaksam o gaza basmayacaksın.... ! ! ! ! !! :rolleyes:

bir otomobilin en zayıf yerine denk gelmiş kader işte. şöför kemer takmamış galiba taksa kurtulabilirmiş gibi. yeni bir corsa c sahibi olarak her corsa kazasında tüylerim diken diken oluyo.
Yan hava yastıkları açılmamış galiba açılsada pek işe yaramazmış.
Denk geldi mi mercedes olsa fayda etmez. Bi tıra arkadan çarpan mersedesde 3 tane üst düzey yönetici paramparça olmuştu hatırlarsınız o kazayı. Gaza basarken azrailin etrafımızda dolandığını unutmadan basmak lazım.

Corsa yı seçerken sınıfının en güvenli otomobili olduğu için tercih ettim umarım yanılmam...

Geri