Corsa c white german ...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkem07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu işlemlerin sonucunda aracınızda herhangi bir balans sorunu oldumu?veya yüksek hızlarda aracınızda sarsma gibi bi problem var mı?

Hocam bu işlemlerden sonra 220 km bastım hıc bır sorun yok , bu ıslemlerın artısı gerı orjınale donebılıyoruz , ama çamurluk çekiçletme falan bence sıkıntılı ıslemler.

bende cumartesi günü kaportacıya gittim. arkalarda sorunum yoktu zaten. önler sürtüyordu. dodikleri açtırdım 2cm kadar. hafif traşlama ile kavçuk takozları söktüm. şuanda hiçbir sıkıntım kalmadı allaha şükür. benim yaylarımın markası h&r resimleri akşam burdan paylaşırım. benimki baya düştü.

Hayırlı olsun kardesım o surtme sesı adamı delırtıyor kurtulduguna sevındım.

bende hala resimleri paylaşıcam :) hiç fırsat bulamadım doğru düzgün. eve gittiğimde akşam oluyor hava kararıyor. karanlıktada foto çekmek istemiyorum işin gerçeği. ama bence sürüngen oldu. ön tamponun altına sigara paketi girmiyor şuan.

merthan bey bu çamurluk açtırma işleminden sonra açma yaptırdığınız bölgeye boya işlemi gerekiyor mu? iki çamurluğu aynı oranda milimlik dahi farklı olmadan genişletebiliyorlarmı?bu işlem sonucunda tekrardan eski haline getirmek mümkünmü?nasıl yapıldıgı hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. birde çamurluk açtırma öncesi ve sonraki halinin resimlerini ekleyebilirmisiniz?

antalyada çok güvendiğim bir kaportacım var. 3 kuşaktır bu işi yapmalarına rağmen herşey bilgisayar sistemli çalışıyorlar. nasıl yapıldığını kısaca anlatyayım:

önce ön tekerleri söktüler. lazerli bir cihazları var. onunla dodiğiğin amortisöre olan uzaklığını ölçtüler. pistonla içten dışa doğru şişirdiler. tekrar mesafe ölçüldü. tekrar şişirdiler. bu istenilen alan elde edilene kadar devam etti. aynı işlemi diğer tarafada uyguladılar. bu işlemler esnasında plastik dodikler bile sökülmedi. boya atılmadı. metal ısıtılmadı yada çekiç darbesi gibi birşey yapılmadı. sadece metali esnettiler. yaklaşık 45dk süren şişirme işleminden sonra 20dk kadarda iç kısımları spiral taşlama ile traşladılar. dodikleri tutan vidalar uzundu onlar kesildi. davlumbazlar fön ile yumuşatılıp eritildi.
en son olarak aracın tekerleri takıldı ve kontrol için şase ölçme cihazına girdi. kaporta mesafeleri ve aralıklarının eşitliği ölçüldü lazerle. sağ çamurluk sol çamırluğa göre 2mm daha geniş kaldığını farkettiler. birdaha aynı işlemleri yapıcaz dediler. bende gerek yok dedim. elimle tuttum çektim biraz yerine geldi:D. türk usulü :) cumartesi gününden bugüne kadar kullandım. 5 kişide bindik. herhangi bir sorun yok kaporta ile ilgili. ancak 4 yada 5 kişi bindiğimizde çukura girersem amortisör dibi vuruyor. buda sanırım benim aracın 5 değil 7cm düşmesinden kaynaklanıyor. sonuçta amortisörün çalışacağı bir alan bırakmadım. :) neden okadar düştü diye sorarsanız. ben 1.2 motor olan corsa c yayı almışım yanlışlıkla. 1.7dti takınca düşüş fazlalaşıyor :):rakir:

Son düzenleme:
merthan bey bu çamurluk açtırma işleminden sonra açma yaptırdığınız bölgeye boya işlemi gerekiyor mu? iki çamurluğu aynı oranda milimlik dahi farklı olmadan genişletebiliyorlarmı?bu işlem sonucunda tekrardan eski haline getirmek mümkünmü?nasıl yapıldıgı hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. birde çamurluk açtırma öncesi ve sonraki halinin resimlerini ekleyebilirmisiniz?

aşağıdaki linkte dün yaptığımız buluşma var. orda benim araba çamurlukları şişirilmiş halidir. aslına bakarsanız hiçbirşey anlaşılmıyor bile

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=28633&page=96

aşağıdaki linkte dün yaptığımız buluşma var. orda benim araba çamurlukları şişirilmiş halidir. aslına bakarsanız hiçbirşey anlaşılmıyor bile

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=28633&page=96

söylemeseydiniz eger farkına varamayabilirdim:) ama dikkatli bir şekilde bakıldığında az buçuk çamurlukta kabarma olduğu belli.sizin araçta gabaran bişi var, sizin aracınız gabarmış:maden: ,eğlenceli bir gün olmuş paylaşımınız için teşkkürler.;).

evet gabaran bisey var. ama dikkat etmedikce farkedilmiyor dimi?

Yeni resimlerle corsa karşınızda ;

bence arka tampon dıfuzor fln cok gzl olmusta on taraf pek hosuma gıtmedı ustune gecımıs gıbı duruyor barız belli yani masallah ama gzl arac :)

Geri