Corsa D 1.2 Easytronic 2009 model kullanıyorum.
Araba şu anda 28300km'de. Yaşadığım sorunların aşağıda sıralıyorum.
1. Önce kapılar gıcırdamaya başladı, yağlayınca geçti.
2. Vites geçişleri biraz fazla sertti, (güç bela) kalibrasyon yaptırdım; düzeldi. Yoğun trafikte biraz ısınma nedeniyle konforu azalıyor hala. Artık alıştım.
3. Şu anda hafiften rot hatası var arabada - Fiat Tofaşları hariç tutarak söylemek istiyorum - 30bin'e gelmeden rot ayarı bozulan bir bu araca rastladım, fakat bunu da daha önce yaptığım ve parça değiştirmeden tamir edilen bir kazaya bağlıyorum. Kazada lastik tam sola dönükken lastiğe çarpmışlardı ve doğal olarak rot ayarı bozulmuştu. Sadece ayarı düzeltmişlerdi bence ufaktan da bir hasar oluşmuş ki ayar bozukluğu tekerrür etti.
4. Klima ile ilgili bir sorun yaşadım, onu da daha önceki postlarımdan görebilirsin, uzun hikaye.
5. Dikiz ayna gevşedi.
6. Son olarak beklediğimden biraz fazla yakıyor, onun nedeni de motorun biraz güçsüz kalması.
Eksiklik olarak gördüklerimi sıralıyorum;
1. Yol bilgisayarı (yakıt tüketimi vs.'yi gösteren).
2. Yan aynalar ısıtmalı olmadığı için yağmurda yoğun trafikte seyir güçleşiyor.
3. Sürücü tarafı makyaj aynası ve kapı üstündeki tutacak.
4. Torpido gözü ışığı.
5. Kol dayama (bu seviyede hiçbir araçta yok).
Peki hiç mi iyi yönü yok, hemen sayayım
1. Yol tutuş ve rüzgar tepkisi çok iyi.
2. Özellikle (S) butonuna basınca elde ettiğin sürüş keyfi.
3. Sağdan soldan ses gelmiyor.
4. Malzeme kaliteli.
5. Özellikle sürücü için oturma pozisyonları çok iyi. 184 cm uzunluğum nedeniyle bir çok arabada koltuk kafalığı en fazla enseme kadar yükselebiliyor, bunda ise koltuklar omuzlarımı aşıyor.
6. Elektronik destek sistemleri konusunda bir çok markanın Full donanımından çok özelliği var - misal refakatçi aydınlatma - .
EDIT: Palio ile mukayese edilemez. 1000 gömlek yukarıda.