CoRsA TEAM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sarı taksilerin kapıları açılırken takır tukur sesler duyulur bazen.. dün farkettim benim araçtan o kadar olmasa da hafiften sesler geliyo, heralde bi yerlerini yağlarsak düzelir ama paylaşıyım istedim

bu arada araba 107.000 km de , 5 yaşını doldurmasına 3 ay kaldı ve korna butonlarım hala direniyor :) yani yırtılmadı henüz hafif kabardı..iyi mi sizce ? yani tahminim en az bir sene daha böle gider sonra cortlar :D

kapıda ki sesler dediğin gibi yağlama ile geçer

ben direksiyondaki butonlardan sol tarfata kini 2 yıl önce değiştirdim sağ tarafta ki hala orjinal duruyorr yani 4 yaşındayken değiştirmişim gayet iyi dayanmışş

hocam gözünde fazla büyütme forumda ki her arkadaşım bildiği kadar ile yardm da buluncaktır herkese

çipten sonra garanti sorunu ortaya çıkmasın

bu yüzden box kullanıcam garantilik bişey olduğunda 5 dkde eski haline dönücem hem yazılım yüklemekten daha ucuza geliyor

sarı taksilerin kapıları açılırken takır tukur sesler duyulur bazen.. dün farkettim benim araçtan o kadar olmasa da hafiften sesler geliyo, heralde bi yerlerini yağlarsak düzelir ama paylaşıyım istedim

bu arada araba 107.000 km de , 5 yaşını doldurmasına 3 ay kaldı ve korna butonlarım hala direniyor :) yani yırtılmadı henüz hafif kabardı..iyi mi sizce ? yani tahminim en az bir sene daha böle gider sonra cortlar :D

Meftun, kapı menteselerindeki pimlere bir göz at, wd40 sprey veya gres yagı işini çözer diye düşünüyorum

Meftun, kapı menteselerindeki pimlere bir göz at, wd40 sprey veya gres yagı işini çözer diye düşünüyorum

teşekkürler abi.. bir ara sanayiye gidince hallettirim artık...

bu arada sizin corsalar da da torpido gözü açma kolu/mandalı adı herneyse artık , o dalgaya hafiften dokunduğunuzda ses yapıyo mu ? yani dokunup bırakınca titreşiyo benimki, düz yolda giderken duyduğum ses ordan geliyomuş meğerse

sol el direksiyonda sağ el torpido gözünde gidersem hiç ses yapmıyo ama Allahı var :)

bu arada araba yaşlanmaya başladıkça bu ses mes olayları daha çok dikkatimi çeker oldu eskiden lutfedip te bu ses nerden geliyo diye bakmamıştım bile :) belkide biz yaşlanmaya başladık :D

teşekkürler abi.. bir ara sanayiye gidince hallettirim artık...

bu arada sizin corsalar da da torpido gözü açma kolu/mandalı adı herneyse artık , o dalgaya hafiften dokunduğunuzda ses yapıyo mu ? yani dokunup bırakınca titreşiyo benimki, düz yolda giderken duyduğum ses ordan geliyomuş meğerse

sol el direksiyonda sağ el torpido gözünde gidersem hiç ses yapmıyo ama Allahı var :)

bu arada araba yaşlanmaya başladıkça bu ses mes olayları daha çok dikkatimi çeker oldu eskiden lutfedip te bu ses nerden geliyo diye bakmamıştım bile :) belkide biz yaşlanmaya başladık :D

benim aracın torpidodan ses gelmiyor benim araçta da aynanın arkasında ki yağmur sensörünü etrafını kapatan kapaklardan ses geliyorsu dün aracın camı değişirken söküldü tekrar takıldı şimdi tık yokkk

wd 40 çok tortu bırakıyor kuruyunca yaw kapı menteşelerinin oralar leş gidi resmen benimkinde başka bir altarnetifte yok sanırım...

wd 40 çok tortu bırakıyor kuruyunca yaw kapı menteşelerinin oralar leş gidi resmen benimkinde başka bir altarnetifte yok sanırım...

Gördüğünüz tortu WD40 a ait değil. Eski kurumuş gres, vb yağları çözdüğünden onlar ortaya çıkıyor. WD 40'ı bolca sıkıp akan sıvı berraklaşana kadar tekrar uygularsanız, aralıklardan çıkan koyu renk sıvıyı da üstübüye emdirirseniz tortu sorunu oluşmaz. WD 40 eski yağları tamamen çözene kadar uygulamak lazım. Örneğin bir parti uygulayıp kapıyı 5-10 kere açıp kapamalı, sonra menteşelerden çıkan kirli yağı silmelisiniz. En sonunda WD 40 eski yağların yerini alacaktır. Biraz zahmetlidir ama netice iyi olur.
Ayrıca WD40 kullanılmadan evvel iyice çalkalanmalıdır.

Son düzenleme:
test sonucum, 40 liralık yakıtla şehir içinde 195km yol kat ettim 0.205 krş çıkıyor sizce normalmi yüksekmi ?

tüketim değerleri şehir içi için gayet iyi lt 3.3 olmuş daha ne olsun

Geri