Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Combo 1.3 CDTİ. Opet'ten fulledim depoyu. Full şehir içi kullandım 720 KM.

kaç lıtre benzın alıyo efe senın depo. yanı ışık yanına full kaç lıtre alıyo. depon 40 lıtre onu bılıyorum. bide 1 depoyla ortalama kaç gun ıdare edebılıyosun. benım gıbı ogrencı arkadaslar ayda benzıne ne kdr masraf edıyor mrk edıyorum :)

valla yanlış hatırlamıyorsam Mart başında aldığımda 42 yada 43 lt. diye hatırlıyorum.. ama 1hafta sonra tekrar doldurcam depoyu, kesin rakamı yazarım tekrar..

ben 3bin deviri hiç geçmiyorum (şakalaşmak isteyenler olmazsa).. hatta şöylede söyleyim, depo çeyrek seviyesine inince, bazen sıkılıyorum ve 3bin devirin üstüne çıkıyorum.. Ortalama, 525 - 580 km. arası gidiyorum.. hatta birkez 610km. gördüğümde oldu.. ama ilk ve sondu..

dediğim gibi, her ayın ilk haftasında dolduruyorum depoyu, eğer sık sık şehre inmezsem (Çayyolu'nda oturuyorum, merkes için şehir kelimesini kullanıyorum) 3 hafta dayanıyor benzin.. kalan 1haftada ise, 1-2 kez 20tl'lik benzin alıyorum okadar..

hım ayı 600-700 km ıle kapatabılıyosan cok ıyı. ben cok yol yapıyorum ya.. ayda 3 depo alıyorum hondaya. corsaya pek bakmıyorum ama onunla da baya yol alıyorum

dediğim gibi, 3bin deviri geçmezseniz büyük ihtimalle şuan yaptığınız km.den en az 50km. farkeder.. nasıl kullandığınızı bilmiyorum, ondan pek yorum yapamıyorum..

bende bu Corsa C'den önce, Corsa B vardı.. hiç sakin kullanmıyordum onu, ve 400km. yaptığında seviniyordum az yaktı diye.. ama bu aracı yeri geldiğinde hızlı kullanıyorum, ve öğrenci olduğum için benzin derdiyle uğraşmamak amacıyla 3bin deviri geçmiyorum..

belkı halklı olabılırsın bız tam trafıgın gobegınde kullanıyoruz son konusmalardan sonra 3bının ustune 5 vıtese gecmemeye dıkkat edıyorum ve farkeder gıbı oldum ama şehrin cok etkısı var...
ankara düzlük. yollar genış trafıgı ıstanbula gore çok az. boyle dusunmelısın mevlut. bende hondam la 500 km yı goremıyorum 1 depoya.. 43 litre. ama sehır dısından adamlar 600 -650 km lerden bahsedıyorlar.
haklısın o konuda bırde akıllı uslu gıtmene fırsat vermıyorlarkı ya arkadan selektor yapar ya artıstlık yapar gıder bunlar kanıma dokunuyor :D

90 TL normal mazot ile 750km şehiriçi:) aracım 1.7 dti .şehirdışı full depo ile 950 i geçmiştim.(ışık yandı) motosiklet gibi:) üstelik yazın klima açık ve araba 5 kişi + bagajlar ile yapmıştım...Yalnız iyi kullanırım ona göre. pedal altı yumurta meselesi:) arabada bebek olunca sakin gitmek şart. zaten hem kendim hemde trafikteki diğer insanlar için aracın konfor seviyesinde kullanmak yeterli. sınırları zorlamak yol boşsa ve tekseniz zevk meselesi olabilir...
ayrıca şu an şehir içi 30 tl 30 tl 30 tl aalarak 90tl ile 750 km yapıyorum. km de 120 falan yakıyor...dün bi 30 daha aldım ve km de çeyrek çizgide ve gösterge 1020 de herhalde 1100 ü bulacak bu sefer... ışık yanınca mesajı editlerim...
pardon yanlış bakmışım 920 de imiş... ışık yandığında 998 idi bi 30 daha koydum bakalım kaçta yakacak ışığı...
yani 120 tl ile 998 km de ışık yandı şehiriçi ve normal mazot...
tam depo doldurup (pompa tıklayana kadar) 100 km gidip tekrar tıklayana kadar ölçüm en sağlamı...

son koyduğum mazotla ışık yandığında araba 1205 idi yani 150 tl ile 1205 gitti. bence çok güzel...

Son düzenleme:
Arkadaşlar 115 ytl lik benzinle 420 km gidiyor.450 demiyor alet.270-280 kuruş.üstelik çok sakin kullanimda.corsa c 1,2 enjoy

Yeni bir teknikle kullanıyorum 750km gidiyor bir depoyla (BP'den alınma). Çok mutluyum kafadan 100 km arttı bi depoyla gezdiğim :):)

kaç lıtre benzın alıyo efe senın depo. yanı ışık yanına full kaç lıtre alıyo. depon 40 lıtre onu bılıyorum. bide 1 depoyla ortalama kaç gun ıdare edebılıyosun. benım gıbı ogrencı arkadaslar ayda benzıne ne kdr masraf edıyor mrk edıyorum :)

Melih, dün depomu doldurdum.. 42 lt. benzin aldı araç.. 123,02 tl fiyat tuttu.. Benzin bittiğinde tekrar buraya yazarım kaç km. gittiğimi..

1,3 cdti 1 depo ile 850 km civarı şehir içinde gidiyorum. (Adana)

Yalnız şöyle birşey var yakıt aldığınız petrolden inanılmaz farkediyor. Normalde evin yakınındaki shell den alırım, bir defasında başka bir shell den aldım ve depoda yaklaşık 150 km daha az gittim. Az gidenler aynı istasyondan alıyorlarsa değiştirsinler belki farkeder.

Geri