Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lastiğini değiştirdin diye 320 km giden araç 270 km ye düşmez.
vitesin erken 5 e geçmesini istemiyorsam s tuşu vardır ona basılı kullan.ama o zaman daha fazla yakar şehiriçinde.

bizim araçlarda s tuşu yok yanlız ...
erken 5 e geçmesi değilde benim sorum 50 ile giderken 2000 devri gördüğü için 5 inci vitese geçmesi...
bunun yakıtı arttırması gibi bir olasılığı varmı yani manuel kullansam daha iyi mi olur 2500 devirde vites değiştirsem...???

30 bin bakımından önce şehiriçi 220 kuruş yakıyordu, bakımı yaptırdım filtreler, yağ değişti şimdi 180 kuruşa düştü. 2 depo ölçümüde aynı sonuç verdi 180 kuruş, benzin aldığım yer aynı, gittiğim güzergah aynı.

bizim araçlarda s tuşu yok yanlız ...
erken 5 e geçmesi değilde benim sorum 50 ile giderken 2000 devri gördüğü için 5 inci vitese geçmesi...
bunun yakıtı arttırması gibi bir olasılığı varmı yani manuel kullansam daha iyi mi olur 2500 devirde vites değiştirsem...???

yok arkadaşım yakıt artmaz tam dersi düşer otomatik vitesde ne kadar yüksek vitesle giderse ve devir düşükse o kadar az yakar manuel gibi değildir sen manuel kullandığın için araç fazla benzin yakar

her seferinde depoyu full yapıyorum.
kesinlikle parça parça mazot almıyorum.

130 kuruş yakıyor son ölçümümde..

güzergah.. çekmeköy- şişli.. köprü trafiği..

bugün ay başında aldığım benzin bitti, yani henüz benzin almadım ama yarın sabah alıcam..

bir önceki sayfada yazmıştım sanırım, 123,02 tl'ye depom dolmuştu, bu sefer normal tempoda değil (yani hep 3bin devir altı) değil, biraz agresif kullandım.. 552km. gösteriyor...

yani, 123,02 / 552 = 0,22 --> 22 krş...

opc yaklaşık olarak 50-55 kr. yakıyor..
1.3 cdti 'da 20 kr civarında :)

benim aracım bi acayip ozaman arkadaşlar gayette sıkıyorum 225 krş yakıyo sıkmayıncada 200 yakıo nası oluyo ??

Geri