Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şu anda güncel sureklı olmasda öğlen ortalık cok sıcakken klıma acık 30 tl ile 265 km de ışık yanıp sönmeye başladı söylendıgıne göre o şekildede en az 30 35 km gittiği 1.3 dizelde.

Denemek için yaptım tekrar fullüyorum :)

Full depo ile şehir içinde bir önceki ölçümlerim 900-950 km arası kullanıma göre şehirlerarası 1050-1150 arası değişiyor.

Şu anda güncel sureklı olmasda öğlen ortalık cok sıcakken klıma acık 30 tl ile 265 km de ışık yanıp sönmeye başladı söylendıgıne göre o şekildede en az 30 35 km gittiği 1.3 dizelde.

Denemek için yaptım tekrar fullüyorum :)

Full depo ile şehir içinde bir önceki ölçümlerim 900-950 km arası kullanıma göre şehirlerarası 1050-1150 arası değişiyor.

1.3 cdti şehir içinde 1 depo ile 950 km gidemez. 900 de gidemez.

900 km gitse şehiriçi, depo 45 litre alsa ve hepsini sonuna kadar kullansak ortalama 5 litre yapar bu hesapta.
Gider mi???

1.3 cdti 2006 corsa c;

Şehir içi : 120 kr-140kr (agresif kullanım)
Şehir dışı : 135 kr (150km/saat-170 km/saat hızlarda kullanım)

i love my car

al bitane daha... nası bi hesaptır bu? araba da kafayı yemiş olsa gerek.. şehirdışı daha çok yakıyor, şehirden uzaklaştım diye galiba üzüntüden...

fabrika verisinin yarısını yakmayı da başarmışsın... madalya takmak lazım sana..

çağrı aynı depoya sahıp araçlarımız, sen nasıl kullanıyorsun arabayı bılmıyorum ama genelde ışık yakınca agzına kadar 41 litre cıvarı alır. 41 lıtre de 950 km ancak efsanelerde olur.. yani ışıklarda en önde kalkışı 5 dakikada yapan tasarruf manyakları bile bu rakama ulaşamaz diye dusunuyorum. bu değerler uzun yolda olabilir ama. 4.5 litre uzun yol ıcın 90-100 km arası sabıt kullanımda mumkun bır değer

1.3 cdti ile 1.7 dti arasında dağlar kadar fark var, hatta benzerlik yok desem..

Aynen öyle desem :) Ekonomıde C kasa ile D kasa arasında bile 1.3 cdti da cok cok fark war..Çok yakın bır arkadasımın 2006 model 1.3 cdti ı aynı depoda aynı kullanım tarzında dahi benım -80,100 km kadar oynuyor.Yani şehir içinde genelde 750 800 km cıvarında gezıyor C kasa corsa 1.3 cdti lar corsa d ler bariz daha ekonomık.

ben bu konu başlığını seviyorum:)

Geri