Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Corsa D ecoflex 3 aylık araç,2400 km de ben tam olarak ölçmedim ama fazla yakıyor gibi sanki,acaba kaç kmlerde gerçek değerini bulur.Araç 0 oldugu içinmi fazla yakıyor.Birde araç 1700-2000 devir arası bıraz dokunursam gaza turbo devreye giriyor,bu çok yakıt sarfiyatına neden olur mu?

Dizelde az yakmak icin herzaman normal seviyede araci turboda kullanmak iyidir.. Benimde 75 lik corsa varken normal yolda 2300 devirde bir vites buyutuyordum 1500 e dusunce kucultuyordum..

arkadaşlar son bir aydır kullanım tarzımı değiştirdim 2000 devirde vites büyültüyorum artık. Yokuşlarda tabi bunu yapmıyorum... Genelde haftanın 4 günü 3x2=6 km max 10 km yol yapıyorum. Haftada bir kere 40x2=80 km de kartal çekiyorum. 90 ı geçmedim. Araç gene km'de 18 kuruş yaktı. Bir zamanlar şehirler arası 11.8 kuruş falan yakmışlığı var. Ne yapacam bilmiyorum.

Benim şahsi görüşüm bi ara çok taktım buna ama zaten benzin fiyatları pahalı ne gitsek ne yapsak fazla yakıyor en azından tatmin etmiyor. Keşke 120'yi 450 ye bölebilsek ama fiyatlar malum.. çok az yakacak diye yavaş gitmekte sakat..

Benim şahsi görüşüm bi ara çok taktım buna ama zaten benzin fiyatları pahalı ne gitsek ne yapsak fazla yakıyor en azından tatmin etmiyor. Keşke 120'yi 450 ye bölebilsek ama fiyatlar malum.. çok az yakacak diye yavaş gitmekte sakat..

sakat tabi ya istanbulda yavaş araba kullanmak süratli araba kullanmaktan 10 kat daha zor abicim

cuma gunu sonunda aldım ılk testımı yaptm ama saglıklı olmayacagını dusundum..bugun mazot alıp ısık tam yandıgında 30 lıra euro dızel aldım tekrar ısık yandıgında 210 km deydı...100km sı sehırler arası 110 km sehır ıcı...sız karar verın az mı cokmu..arac 1.7 ;)

50 liralık benzın aldım opetten ışık yanınca
1.2 esaytronic 2006 kullanıyorum 200km gittim tekrar ısıgım yandı ..

Şimdi ben bişey merak etmek istiyorum aracım corsa d 1.4 90hp cosmo model. 16" jant ve düşük hava lastiklerle kullanırım her daim. Ama nedense birçok 1,6 araçtan fazla yaktığını gördüm. yol bilgisayarında 100km de 8,8lt yaktığını gösteriyo. Hızı sabitlediğimde anlık tüketim 5-7 lt arası değişiyor fakat hafif gaza dokunmamla 9larda geziyor sürekli. Aracım 24bin km de sizce bu normal mi arkadaşlar

cuma gunu sonunda aldım ılk testımı yaptm ama saglıklı olmayacagını dusundum..bugun mazot alıp ısık tam yandıgında 30 lıra euro dızel aldım tekrar ısık yandıgında 210 km deydı...100km sı sehırler arası 110 km sehır ıcı...sız karar verın az mı cokmu..arac 1.7 ;)

uğurcum bu yöntem pek sağlıklı değil 3 aşağı 5 yukarı oynar fulleyeceksin 150-200 km yapıp tekrar fulleyeceksin o zaman göreceğiz ne yaktığını ;)

Geri