Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi ben bişey merak etmek istiyorum aracım corsa d 1.4 90hp cosmo model. 16" jant ve düşük hava lastiklerle kullanırım her daim. Ama nedense birçok 1,6 araçtan fazla yaktığını gördüm. yol bilgisayarında 100km de 8,8lt yaktığını gösteriyo. Hızı sabitlediğimde anlık tüketim 5-7 lt arası değişiyor fakat hafif gaza dokunmamla 9larda geziyor sürekli. Aracım 24bin km de sizce bu normal mi arkadaşlar

jant büyüdükçe yakıtta artıyor malesef.. yakıtının fazla olmasındaki ilk etken bu.. ikinci olarak düşük lastik basıncıda araca fazla yaktırır.. lastik basınçlarını lastiğin izin verdiği ölçüde artırırsan yakıtının bir miktar düştüğünü görüceksin..

Bugün tekrar hesapladım. 1 depo benzinle. (156 lira) 150 km si şehir dışı olmak üzere 490 km yol gidebildim. Opel corsa 1.2 enjoy. 2009 model.

2005 model 1.2 Corsa Tport aracımla bende birebir aynı rakamlardayım..

bugun yenı bir ölçum yapmıs oldum 50lıra almıstım 200km sehır ıcı 110 km sehır dısı yol yapabıldım..bana bıraz cok gıbı geldı ama sehır ıcı cok trafıkte kalmıstım

corsa c 1,3 cdti kullancısıyım. geçen hafta izmire gittim. depoyu fulledikten sonra 100 km bursada şehir içi ve 350 km gibi izmirde şehiriçi yol yaptım. ilaveyle birlikte tam 200 tl lik mazotla 1477 km yol yaptım. 0,135 TL gibi bi rakama tekabül ediyor ki, 80 yada 90 km sabit hız değil, uzun yolda kullanımda bile 100 ün altına hiç düşmedim. bence çok çok ekonomik.

ayrıca aracımda performans lastikleri ve 15 jant bulunmakta. bunlaı eklemeyi unutmuşum ;)

corsa c 1,3 cdti kullancısıyım. geçen hafta izmire gittim. depoyu fulledikten sonra 100 km bursada şehir içi ve 350 km gibi izmirde şehiriçi yol yaptım. ilaveyle birlikte tam 200 tl lik mazotla 1477 km yol yaptım. 0,135 TL gibi bi rakama tekabül ediyor ki, 80 yada 90 km sabit hız değil, uzun yolda kullanımda bile 100 ün altına hiç düşmedim. bence çok çok ekonomik.

hesaplamalarda bir yanlışınız yoksa çok iyi. Ancak aynı aracı 2 senedir kullanan biri olarak bu mazot fiyatlarıyla inanmasıda oldukça zor bir tüketim olduğunu söyleyebilirim.

Son zamlardan sonra benımde km de 0.140 civarları yakıyor...

Şu hale bak aracı aldıgımızda 0.105 civarlarında gezerdi şimdi ki hale bakın birde.

Son zamlardan sonra benımde km de 0.140 civarları yakıyor...

Şu hale bak aracı aldıgımızda 0.105 civarlarında gezerdi şimdi ki hale bakın birde.

çağrıcım c kasa d den daha çok yakıyor. Ben bu aralar 18-19 kuruşlardayım.

Şehir dışı 15 in altına düşmüyor.

Yakıt benım ıcın cok cok onemli zamanında arastırmalarımdada d nin daha az yaktıgını saptamıstım D almakla sanırım iyi ettim çünkü öyle böyle değil baya km yapıyorum...

Geri