Corsacılar aracınız ne kadar yakıyor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozzyouz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ölçümün nasıl yapıldığı çok önemli.. Mesela aşağıda ki ölçüm yanlış sonuç verir..

Merhaba,

Aracım Corsa D 1.2 1600 km de. Benzin lambsı yandığında depoyu fulledim 35 litre benzin aldı ilk tabanca attığında. Bu benzinle şehir içi ve dışı karışık coğu zaman klima kapalı 650 km yol yaptım lamba yandı.

Bana göre doğrusu; seçilen bir benzinlikten ve tespit edilen bir tabancadan, depo ilk tabanca atımı kadar fullenir. Kullanım sonrasında (katedilecek mesafe kişiye kalmış, ister 100km ister 500km..) aynı benzinlikten ve aynı tabancadan, ilk atıma kadar benzin alınmalı. Tutar yada litre katedilen km ye bölünerek sonuca ulaşılmalı.. Aksi takdirde inanın çok yanıltıcı sonuçlara ulaşırsınız.. Ayrıca elde ettiğiniz değerleri Litre bazında tespit ederseniz kalıcı olur.Araçta sorun olup olmadığının tespiti de kolay olur.

bir depo ile (kırmızı yandığı zaman ılk atıma kadar alıyorum mazotu) 500 km şehir içi yol yapabiliyorum. Bir sorun olduğunu sanıyorum.

şehirlerarası 27ykr şehiriçi 34ykr falan yakıyordu benim araba herhalde maksimumu budur. LPG taktırdım ben de ne yapayım. Ama onunla ölçüm yapmadım henüz

Arkadaslar icinizde konuyu bilen var mi? Usta falan var mi? Bir arac neden asiri yakit tuketir! Bir bilen varsa lutfen yazsin. Yol sartlari, kullanilan mesafe falani sormuyorum. Motorda ne gibi bir sorun varsa arac cok yakar.

Ornek vermem gerekir ise: 1.4 90hp 200nm tork a sahip bir dizel aracla sehir ici 650 km yol yaparken 1.3 90hp 200nm tork a sahip dizel simdi ki aracimla ayni yol ve mesafe sartlarinda en fazla 500km hatta 450km oldugu zamanlarda oluyor, yol alabiliyorum.

LUTFEN BILEN BIRILERI VARSA SORUNUN NEREDE OLABILECEGINI SOYLEYEBILIR MI?

simdiden tesekkurler

coheper benim debriyaj balatalarda sorun vardı onlar yakıtı çok arttıyordu şimdi yaptrdım biraz iyileşti ayrıca dizelse aracın çok basarsan benzinliyi geçer yakıtın. Hava filtreni kontrol et. Jantların ağır ise ondanda olabilir.

coheper benim debriyaj balatalarda sorun vardı onlar yakıtı çok arttıyordu şimdi yaptrdım biraz iyileşti ayrıca dizelse aracın çok basarsan benzinliyi geçer yakıtın. Hava filtreni kontrol et. Jantların ağır ise ondanda olabilir.

Tesekkurler. Debriyaj olabilir mi acaba diye dusunmeden edemedim. Araci sifir aldim su anda 7500km de ancak bir ton sorun cikti. Debriyajida sorunlu olabilir tabi. Servise soracagim. Jantlarim standart 16'' corsa sport jantlari yani onlardan oldugunu sanmiyorum.
cok tesekkurler

debriyajı şöyle ölçebilirsin ,geçişlerde zorluyorsa ve geç hızlanıyorsa olabilir

rodajdan mıdır nedir yakıtım 190-200 bine sabitlendi arkadaşlar..

litre bazında 40 litre mazotla ş içi agresif kullanım 650km yol yapıorum 200ykr ye tekabul ediyor
Uzun yolda karma kullanım ortalama 150-160km sabit hızla 800km
164ykr yaktı
uzun yolda sabit 90 km hızla 950 km yol yaptım
138ykr ye tekabul ediyor

Geri