Astra j daha doğrusu elektronik direksiyona sahip opel araçlara sensörlerin adaptasyonu yapılıyormuş. kaza, rot değişimi, kaldırım gibi yerlere yandan çapraz şekilde sert sürtmek, yazlık, kışlık lastik değişimi (lastikler eski yerlerine aynı şekilde takılmazsa sıkıntı oluyormuş, bu yüzden söküm yaparken lastiklere işaret koyulmalıymış) gibi nedenler adaptasyon kaybına neden olabilirmiş. GM marka orjinal rot bile olsa bu adaptasyon olmadan araçta ufak tefek sağa sola sürüklenme oluyormuş. Bugün özel bir opel serviste araca bağlanıp gerekli açı sensör adaptasyon düzenlemesi yapıldı ve sola çekmeden kurtuldum. 50 tl bağlantı ücret ödedim.Konu açmaya gerek kalmadı valla bu iyi oldu. Bendede sola çekmeye başladı bayadır, araçta kaza vs yok. rot balastcıya gittim 4-5 kez ayar yaptı, yeni lastikleri yer değişti ve direksiyonu düzledi falan ama yine uzun ve düz yolda sola ağır ağır kaydığını fark ettim. Tekrar gittim ustaya bana şöyle bişey dedi senin araçta elektronik-elektrikli vs direksiyon var, şuan makanik olarak herşey normal bir opel servise veya yazılım ile uğraşan bir ustaya git aracın direksiyon açı sensörü adaptasyonunu yapsınlar veya şimdiki düzene göre reset atsınlar dedi. basit bir işlem herşey düzelecek sorunsuz devam edeceksin dedi. Vakit bulup gidemedim ama bizim astra j’lerde böyle bir direksiyon açı sensörü adaptasyonu var mı bilmiyorum bakalım, gidip öğreneceğim.
bu arada şöyle bir videoda buldum izlemenizi tavsiye ederim, belki işinize yarar.
Son düzenleme: