Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi aldım arkadaşlar..

Ynt: Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi aldım arkadaşlar..

tesla273 link' Alıntı:
Hayırlı olsun astradan sonra ön konsol baya bi sade gelmiş olmalı... Motor sesi açısından nasıl astrayla karşılaştırırsanız...

Teşekkür ederim, araç ekonomik B segmentine dahil küçük bir SUV olduğundan kalite, işçilik, tasarım vs detaylarda Astra dan hayli geride, gene de fiyatına göre basit ve sıkı bir araç.

Motorun sesini sadece bir defa duyabildim, (henüz aracı teslim almadım) ancak soğuk çalıştırmaya rağmen bir dizel için gayet yumuşak denilebilir, tabi bu konuda benzinli Astra kadar iyi değil.

Arkadaşlar merhaba, bugün saat 18 civarlarında aracımı teslim aldım, genel izlenimlerim;

+ tasarım ve renk bence çok sevimli.
+ kapıların kapanış tokluğu zihinlerdeki marka imajına göre gayet tok.
+ iç mekanda modern ve yalın çizgiler hakim, kalite ve işçilik tatminkar bilhassa eski nesillere göre gayet iyi - 2009 Doblo mdan iyi misal.
+ dizel motor sessiz, gaz tepkileri hızlı ve alt devirlerde pek boşluk yok - her viteste kasayı rahatça çekiyor ve muhtemelen çok da ekonomik olacak.
+ amortisörler tatlı sert, düz yolda salınım yapmayacak kadar sertken engebeleri de kabini fazla sarsmayacak kadar iyi absorbe ediyor.
+ yol ve rüzgar sesi tatminkar denebilecek bir seviyede, yoldan düşük miktarda yuvarlanma sesiyle orta seviyede darbe sesi geliyor.
+ kapı ve kemer kolonu dışında orta konsol zorlamama rağmen bozuk yolda ses yapmadı.
+ lastikleri Goodyear Efficient Grip
+ direksiyonu biraz ağırca ama tepkileri Renault grup için iyi denilebilir.
+ frenleri her yeni nesil Renault da olduğu gibi başarılı, ana firma bu hususta uzun zamandır çalışıyor.
+ ses sistemi 2 hoparlörlü ancak ses berrak ve baslar yeterince dolgun, bluetoothla telefonunuzu adapte edebliyorsunuz.
+ koltuklar yumuşak ve rahat, tabi aslını uzun yolculuk sonrası göreceğiz.
+ araçta abs, esp, ebd ve fren destek sistemi var, ayrıca motor kaputunda amortisör, kaporta içlerinde ses engelleyici köpük var.  011zaa

- yan aynalar manuel ayarlanıyor.
- arka camlar manuel.
- emniyet kemeri ve kapı içleri ilerde ses yapacak gibi.
- araç şiddetli sarsıntılarda çok kısa - anlık olarak kapı açık uyarısı veriyor muhtemelen soketlerde bir temassızlık var.
- aracın tekerlerinde balans var, sıfır km araçlarımda bu sorun hep olurdu, Astra hariç!
- kornanın yeri ve sesi çok kötü; sinyal koluna elinizle "pompa" hareketi yaparak korna çalıyorsunuz  :D  :D
- sıcaklık, fan ve sirkülasyon grubunun pozisyonu gece sürüşünde görülemiyor; fan hangi hızda, hava nereye üfleniyor zor görülüyor.

Araç şuan yaklaşık 20 km de  8) detayları ilerde yazarım.

Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde Dacia nereden esti :)

eketen link' Alıntı:
Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde Dacia nereden esti :)

Tekerim taşa değince Karadeniz damarım tuttu gittim aldım hemşerim, buraların yolları da belediyeleri de adam olmayacak belli çünkü.

Tekrar hayirli olsun, guzel gunlerde kullanin. Umarim yol bilgisayari konusnu halledebilmissinizdir

hayırlı olsun kazasız belasız binersin inşallah

OGOKTAS link' Alıntı:
Tekrar hayirli olsun, guzel gunlerde kullanin. Umarim yol bilgisayari konusnu halledebilmissinizdir

Teşekkür ederim, servisin konudan haberi var ama "ne kadar uğraşsak da açıkcası o menüleri aktive edemedik" dediler  :D

ercan_0636 link' Alıntı:
hayırlı olsun kazasız belasız binersin inşallah

Sağol abi.

Hayirli olsun abi allah kazasiz belasiz uzun yillar kullanmayi nasip etsin. Dacia bu siralar ilgilimi cekmeye basladi kalitesini ciddi olarak arttirmis dci da kendini kanitlamis bir motor. Abi yorumlarin takibimde ilerki zamanlarda bende eşim icin düşünüyorum ama kararsizim

tolgakeser link' Alıntı:
Hayirli olsun abi allah kazasiz belasiz uzun yillar kullanmayi nasip etsin. Dacia bu siralar ilgilimi cekmeye basladi kalitesini ciddi olarak arttirmis dci da kendini kanitlamis bir motor. Abi yorumlarin takibimde ilerki zamanlarda bende eşim icin düşünüyorum ama kararsizim

Sağol kardeşim daha iyileri sizlerin olsun.

"araç şiddetli sarsıntılarda çok kısa - anlık olarak kapı açık uyarısı veriyor muhtemelen soketlerde bir temassızlık var"

Sorunu buldum; yeterince iyi kapanmayan bagaj kapağı sarsıntılarda bagaj kapağı sensörünü yanıltıyor, yarın kendim kilit mekanizmasından ayarlamaya çalışacağım.

Geri