dizel kullananlar kalkışta ve stop etmeden önce aracı rölantide çalıştırıyor musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aracı ilk çalıştırdığınızda ve stop ederken motoru rölantide bekletiyor musunuz?

• evet

Oy: 30 63.8%
  • hayır

Oy: 17 36.2%

• Kullanılan toplam oy
    47
stop etmeden önce 15-20 saniye beklerim. 1dk bana çok uzun geliyor. bence o kadarıda gereksiz.

evet zaman uzun ama napalım...

sadece turbolu araçlar için bu olay uzun yol veya yüksek devirli kullanımdan sonra stop öncesi 1-2 dakika rolantide çalıştırın diyordu ısuzu nun bir dergisindeki tavsiyeler kısmında:good:

türbinler 1750d/d'dan itibaren dönmeye başlamıyor mu? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Benim bildiğim 1750d/d altında iken yavaş bir parktan sonra bir zararı yok. Çünkü zaten o devirlerde turbonun rolü yok. Ama ani duruşlarda falan olabilir dediğin. Yinede tam olarak bilmediğimi söyleyebilirim.
Mantık olarak dediğin doğru. Yuvarlak olarak bu şekilde anlatmak istedim. Yazmak zor geldi:)

çalıştırınca beklemiyorum ama stop etmeden önce 30 sn bekliyorum turbodan dolayı

tabiikide arac ısındıktan sonra rolantide 1 dak. beklemenin faydası olacaktır...
özellikle turbolu araçların hepsinde...
sebebi ise turbo pallerinin içindeki yagın dibe inmesi içindir...
yanii turbo dönmeye devam ettikçe yag pompala fakat direk stop edersniz yaglı kalır ve turboya uzun vadede zarar verirsiniz...
ben park yerine girerken en düşük devirde girmeye park ettikten sonrada 1 dak. beklemeyi uygulama çalışıyorum;)....
öyle yaparak ömur kazandırıyorsun lpg takarak ömrünü yiyorsun samet. 1 ileri 2 geri misali:)

motoru kapatmadan biraz beklemek gerekir. Turbonun türbinleri hala döner durumdadır çünkü. Eğer hemen kapatırsan türbinler yağsız döner aşınma meydana gelir.
+1500
beklemeden asla kapatmayın 1dk için ömründen yemeyin aracınızın...

Geri