Dizel Partikül Filtresi

Ynt: Dizel Partikül Filtresi

valla benim aracım yerine kia bekliyordum linea 1.6 benzinli gelmiş
kullanmaya korkuyorum içiyor benzini resmen :D nerde benim 1.3 dizel astram :)

valla partikül filtresi kötü yakıttan mıdır nedir
bu hafta iki kere yandı
Çünkü bu hafta deneme amaçlı farklı bir istasyondan aldım mazotu
Sanki çok farketti gibi geldi bana

Aldığımdan beri 1 kere bile yanmadı,ilginc

deathburn link' Alıntı:
Aldığımdan beri 1 kere bile yanmadı,ilginc

benim de 3000 lerde yanmamıştı, sanırım 4400 lerdeydi ilk partikul temizlemesi
video mevcuttu sitede

cevirdiginiz kitapta, arac seyir halindeyken bu islem gerceklesir kutfen aracınızı kullanmaya devam ediniz yazıyordu... ilginç gelmiisti bana...

benimde daha hiç temizleme işlemi olmadı

iyiki de ilginc gelmiş... 600 km'de bugun yandı.... 15 dak daha surdum surdum surdummmç.......sonra arac durma hızına yakın istop etti... yeniden calıstırdım. uyarı yazısı kendiliginden gecti. hastaneye giderken bu durum basıma geldi. esimle cocugu bıraktım 15 dak tur yaptım...  walll...bu nee yaaa.... hayatımızı baglayacak mı bu hadise... sor kardesim su an yapmak ister misin.? islemi baslatalım mı diye. 2-3 defa sor. olmadı o zaman devreye gir... hayret bir sey  31agryyy

Abi kesin bir bilgi değil ama benim aracımda ilk aldığımda çok yapmıştı ilk gördüğümde sinirden kafayı yemiştim bu kadar çabuk çıkar mı bu diye ama yaklasık 3000km dir bende temizlenme olmuyor. Sanırım ilk zamanlarda mazota alışkın olmayan motor şaşırıp sürekli bu uyarıyı veriyor sonradan mazotla kaynaşıp bu uyarıyı daha uzun aralarla vermeye başlıyor. :)

yaaa tamam muhakkak onemli bir ozelliktir. ayrıca cevabınız da cok mantıklı.... fakat sistem bize sormalı.... dedim ya hastaneye tam geldik. uyarı cıktı. 

Siz şimdi kıyamıyorsunuz araca , benim bir kaç sinirli anıma denk geldim senn gibi arabanında diyip çat diye kapattım... SOrun yok  :) Demekki birkaç seferlik tolerans var acil durumlarda kullanılabilir.
trk_187 link' Alıntı:
dedim ya hastaneye tam geldik. uyarı cıktı. 
Bu arada geçmiş olsun.

Geri