'Dur' ihtarına uymadı ensesinden vuruldu !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fcuhadar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
polisin tutuklanmaması gerekir çok yazık olmuş =/

Vallaha henüz savcı olmak kısmet olmadı..Şu anlık öylede bir niyetimiz de yok gibi...Bizler vatandaş olarak medyadan bize aksettirildiği yada yetkililerin beyan ettiği kadarıyla fikirlerimizi beyan ediyoruz..Her iki tarafıda dinlemesi için bu memleketin savcısı vardır elbet..Yoksada itinayla dinleriz duyarlı bir vatandaş olarak..

Fikir yürütmek için her iki tarafıda her olayda dinlemek gerekiyorsa işimiz var...

Fikir yürütmek için değil ama yargılamak için gerekiyor...

"Bu adi polisi asalım, idam edelim" şeklinde bir yargıya varabilmek içinse olayı enine boyuna sorgulamak ve araştırmak gerekiyor...

aslında polise hak vermek yanlış olur bir insanın canı bu kadar kolay bir şekilde çıkmamalı ama gel gelelim ki eleman alkollü bu bir ilkte değil daha öncede yakalanmış ehliyeti alınmış bu sahış kaldırıma çıksa altına 2-3 kişiyi alsa öldürse belki burada konuşmayacağız hiç bu konuyu oldu bitti Tv den izliyeceğiz onun için pekte acımıyorum yani hakettiğini bulmuş gibi

çocuk öncelikle alkollü araç kullandığı için bence suçlu.Kaçarken birilerinede zarar verebilirdi polisde zaten sürücüye nişan almamıştır haraket eden bi araça isabet ettirmek zordur gitmiş oda sürücünün ensesine isabet etmiş.Tabi bunda rüzgarında payı var.Kader işte ne desek fayda etmicek

nefs-i müdafada dahi belli bir süre içinde olsa hapse konuluyor. gerekçe olarak da zanlının can güvenliği endişesi diyorlar.

çocuğun babası skyturkde konustu. öyle felaket üzgün gibi gelmedi bana. sanki daha başka hesapları vardı.. başka şeylerden bahsetti, genellemelerde bulundu..

polisimizi daha çok savunmalı ve güvenmeliyiz. ancak -hatırlayanlar bilir- hortum süleyman gibiler polis imajına çok zarar verdi. adres sormak için karakola giren vatandaşı hortumla döven bu gibi ortaokul mezunu, liyakatsizler yüzünden koskoca bir teşkilatın adı çıktı.. Sonunda ne oldu cmk değişti yetkileri kısıtlanıp hakim-savcıya devredildi. Ve şimdide hakim-savcılar hiçbirşeye yetişemez oldular. mahkemeler kilitlenme noktasına geldi.. İngilterede gözaltı süresi 24 gün bizde ise 24-48 saat arasıdır ki 48 saati ben daha görmedim.. amerikada polis size dur dediği zaman durursunuz, yoksa polis hedef gözetmeksizin ateş edebilir, durduktan sonra sol camı açıp ellerinizi direksiyonda tutarsınız, yoksa polis sizi vurur, evrak istediğinde sağ el stabil sol elinizle verirsiniz, yoksa polis sizi vurur, çıkmanızı isterse çıkar araca yaslanır beklersiziniz yoksa polis sizi vurur...

bu vahşet değil CAYDIRICILIKTIR.. bu ceza değil, önlemedir.. polisi jandarmayı maalesef işe yaramaz hale getirdik. onlara zaruri 2 yıllık açık öğretim okutturmakla da çözüm olmaz, her türlü yetkiyi elinden almaklada..

son olarak çocuğun babası lastiğe ateş edilse idi kafasına kurşun gelmezdi dedi. tabanca ile ateş edenler bilir, tabanca şahlanır.. kompansatörlü olanlar bile şahlanır.. hareket halinde daha bi şahlanır.. her ne kadar ucunda ölümde olsa bu olay aslında doğal ve yetkiler dahilindedir. kanunidir...

nefs-i müdafada dahi belli bir süre içinde olsa hapse konuluyor. gerekçe olarak da zanlının can güvenliği endişesi diyorlar.

çocuğun babası skyturkde konustu. öyle felaket üzgün gibi gelmedi bana. sanki daha başka hesapları vardı.. başka şeylerden bahsetti, genellemelerde bulundu..

polisimizi daha çok savunmalı ve güvenmeliyiz. ancak -hatırlayanlar bilir- hortum süleyman gibiler polis imajına çok zarar verdi. adres sormak için karakola giren vatandaşı hortumla döven bu gibi ortaokul mezunu, liyakatsizler yüzünden koskoca bir teşkilatın adı çıktı.. Sonunda ne oldu cmk değişti yetkileri kısıtlanıp hakim-savcıya devredildi. Ve şimdide hakim-savcılar hiçbirşeye yetişemez oldular. mahkemeler kilitlenme noktasına geldi.. İngilterede gözaltı süresi 24 gün bizde ise 24-48 saat arasıdır ki 48 saati ben daha görmedim.. amerikada polis size dur dediği zaman durursunuz, yoksa polis hedef gözetmeksizin ateş edebilir, durduktan sonra sol camı açıp ellerinizi direksiyonda tutarsınız, yoksa polis sizi vurur, evrak istediğinde sağ el stabil sol elinizle verirsiniz, yoksa polis sizi vurur, çıkmanızı isterse çıkar araca yaslanır beklersiziniz yoksa polis sizi vurur...

bu vahşet değil CAYDIRICILIKTIR.. bu ceza değil, önlemedir.. polisi jandarmayı maalesef işe yaramaz hale getirdik. onlara zaruri 2 yıllık açık öğretim okutturmakla da çözüm olmaz, her türlü yetkiyi elinden almaklada..

son olarak çocuğun babası lastiğe ateş edilse idi kafasına kurşun gelmezdi dedi. tabanca ile ateş edenler bilir, tabanca şahlanır.. kompansatörlü olanlar bile şahlanır.. hareket halinde daha bi şahlanır.. her ne kadar ucunda ölümde olsa bu olay aslında doğal ve yetkiler dahilindedir. kanunidir...

Tamamen katılıyorum...:good:

köşeye sıkısınca politik oynama!!!:kop: :kop:

Tühh Yakalandım :kop: :kop:

Fikir yürütmek için değil ama yargılamak için gerekiyor...

"Bu adi polisi asalım, idam edelim" şeklinde bir yargıya varabilmek içinse olayı enine boyuna sorgulamak ve araştırmak gerekiyor...

Elbette...

Ben polisin kesinlikle öldürmek amacıyla ateş ettiğini düşünmüyorum, fakat bir kaza sonucu mermi gencin ölümüne sebep olmuş. Bu sebeple polis memuru tutuklanmış. Böyle bir olaydan sonra hangi polis memuru bu şekilde kaçan ve içinde gerçekten de suçlu insanların bulunduğu bir araca ateş etmek ister. Aman başım belaya girmesin diye boşverirse ne olacak. Polislerin yetkileri çok iyi bir şekilde belirlenmeli ve polisler bu yönde eğitilmeli.

Allah kimseyi böyle durumlarla karşılaştırmasın diyelim.

dün akşam televizyonda bir yorum vardı, bence çok doğruydu. Türkiye'de her polisin silah kullanma yetkisi var, ama her polis silah kullanmak için gerekli eğitimi almıyor. Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde, polisler bu tür kaçma ve kovalama, takip olaylarına ilişkin olarak nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitiliyorlar. Ama bizde maalesef böyle bir eğitim yok...o anda olay sadece o polisin içinden geçenlere kalıyor. Bu sebeple, polis ne yapması gerektiğini bilerek değil, içgüdüsel olarak davranıyor...

dün akşam televizyonda bir yorum vardı, bence çok doğruydu. Türkiye'de her polisin silah kullanma yetkisi var, ..

yanlış bilgilendirme!!! polis okulunda okuyan arkadaslarım var. elimize bir kitap verdiler silahın kabzası ile nasıl vurulur bölümü var diyorlar. yani polisin yapabildiği tek sey bu türkiyede. yetkisi yok sadece ihtar amaclı ateş açabiliyor.

Geri