'Dur' ihtarına uymadı ensesinden vuruldu !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fcuhadar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Olayın sonunda, bir can kaybedildiği için söylüyorum

Belkide polis , aracı durdurana kadar takip etmeliydi, nasılsa süpheli araç en fazla ilk yada 2. barikata takılırdı, en kolay yol ateş etmek olmamalıydı.insan hayatı bu kadar ucuz değil.diğer taraftan polis de kendisi için aynı şeyi düşünmüş olabilir; insan hayatı bu kadar ucuz değil.kimi kovaladığımı bilmiyorum, belki terorist, azili katil, belki intihar bombacısı, belki elinde keleşle bekleyen 3 kişi var içeride... en güzeli, en kötü ihtimallere bile hazırlıklı ,her durumda olaya mudahele edebielcek donanımda polislerin kurdugu bir barikat belkide...polisimizden çok şey mi istedim ?

Araçtaki diğer kişilerin verdiği ifadeye göre söz konusu bir barikat yada çevirme yok..Sadece sokak arasından çıkan ve tepe lambaları yanmayan bir aracın kendilerine sellektör yaptığı ve daha sonra bir el ateş ettiği..

Ne kadar doğru bu ifade orasıda ayrı bir konu tabi..

Sadece sokak arasından çıkan ve tepe lambaları yanmayan bir aracın kendilerine sellektör yaptığı ve daha sonra bir el ateş ettiği..

Bu olay 6-7 sene önce benimde başıma geldi!! Boğaz'da Arnavutköy'den Emirgan'a kadar akşam vakti bir araç sellektör yapıp duruyor! Hiçbir ışıklı ikaz sistemi yok.Hava yağmurluydu.En son arabayı sağa çekip (niyetim artık kavga etmekti) durdum.O araçta durdu,adamlar polismiş..Birde bana hava yaptılar niye durmuyorsun diye,anons yapmışlar ama hiç duymadım.
Neticede olay tatlıya bağlandı..Ateş edilecek bir durumda söz konusu olmadı zaten.Bence hiçbir emniyet mensubu sadece DUR ihtarına uymadı diye silahını ateşlemez..Bu olayın içinde başka işler olduğu belli..

İçinde Polis olduğu zaman,yargısız infazda üstümüze yok

Bu olay 6-7 sene önce benimde başıma geldi!! Boğaz'da Arnavutköy'den Emirgan'a kadar akşam vakti bir araç sellektör yapıp duruyor! Hiçbir ışıklı ikaz sistemi yok.Hava yağmurluydu.En son arabayı sağa çekip (niyetim artık kavga etmekti) durdum.O araçta durdu,adamlar polismiş..Birde bana hava yaptılar niye durmuyorsun diye,anons yapmışlar ama hiç duymadım.
Neticede olay tatlıya bağlandı..Ateş edilecek bir durumda söz konusu olmadı zaten.Bence hiçbir emniyet mensubu sadece DUR ihtarına uymadı diye silahını ateşlemez..Bu olayın içinde başka işler olduğu belli..

İçinde Polis olduğu zaman,yargısız infazda üstümüze yok

Babasıda ihale dosyaları falan filan bişeler daha karıştırdı olaya..Yani bagajda olması gereken dosyalar kucağındaymış falan..Yani bu iş uzar gider...

ölen genc ikaza uymayarak durmadığı için öldürüldü(veya yanlışlıkla kurşun sekti öldü)...peki polisin böyle birşeye yetkisi var mı? yani trafik polisleri böyle bir yetkiye sahip mi?
tamam adama dur dedin...durmadı...anons et diğer ekiplere önünü kessinler...ateş etmek nerden çıktı ya? hadi bi anlık şaşkınlık diyelim...ateş etti diyelim...sabit olmayan bir hedefte merminin hedefi şaşacağını düşünemiyor musun? milimetrik açı kaybında merminin hedefte metrelerle ifade eden bi açıya uğradığını bilmiyor musun? okulda öğretmediler mi?

yanlış bence çok yanlış...sadece duran bi kartona nişan alınarak yapılan silah eğitimi bu kadar olur...

Allah gencin ailesine ve yakınlarına sabır versin...

Polisleri çok seviyorum...ama uygulamalarda dikkat etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum...

Ecel gelirse hiçbirşey buna mani olamaz.
Polis hatalımı hatalı ama ecel bu yapcak birşey yok.

ölen genc ikaza uymayarak durmadığı için öldürüldü(veya yanlışlıkla kurşun sekti öldü)...peki polisin böyle birşeye yetkisi var mı? yani trafik polisleri böyle bir yetkiye sahip mi?
tamam adama dur dedin...durmadı...anons et diğer ekiplere önünü kessinler...ateş etmek nerden çıktı ya? hadi bi anlık şaşkınlık diyelim...ateş etti diyelim...sabit olmayan bir hedefte merminin hedefi şaşacağını düşünemiyor musun? milimetrik açı kaybında merminin hedefte metrelerle ifade eden bi açıya uğradığını bilmiyor musun? okulda öğretmediler mi?

yanlış bence çok yanlış...sadece duran bi kartona nişan alınarak yapılan silah eğitimi bu kadar olur...

Allah gencin ailesine ve yakınlarına sabır versin...

Polisleri çok seviyorum...ama uygulamalarda dikkat etmeleri gerekiyor diye düşünüyorum...

Polisin yetkilerinin kanun maddesi vererek açıklamaya çalıştım.

Ayrıca çocuğun yanında bulunanların ifadelerini okuyacak olursanız, bir çok polis aracı tarafından kilometrelerce takip edildiklerini ve buna rağmen durmadıklarını belirtmişler... Bence suçu biraz da kaçanlarda aramak gerek...

peki bir de şöyle düşünelim polis bir şüpheliyi kovalarken uyarı için ya da etkisiz hale getirmek için ateş açıyor ve siz ya da bir sevdiğiniz sokakta, dükkanında,arabasında, ya da evinde pencerenin önünde polisin silahından çıkan mermi ile vurulup ölüyor. bu da olabilir değil mi? benim görüşüm polisin bu olayda hatalı olduğudur! silah kullanmak son çare olmalı bence !

peki bir de şöyle düşünelim polis bir şüpheliyi kovalarken uyarı için ya da etkisiz hale getirmek için ateş açıyor ve siz ya da bir sevdiğiniz sokakta, dükkanında,arabasında, ya da evinde pencerenin önünde polisin silahından çıkan mermi ile vurulup ölüyor. bu da olabilir değil mi? benim görüşüm polisin bu olayda hatalı olduğudur! silah kullanmak son çare olmalı bence !

Olay bu..Tebrik ederim.

Mesela bu olayda araç direğe değilde karşı yönden gelen bir araca kafadan da çarpabilir belkide 4-5 kişe ölebilirdi Allah korusun..Kaçan bir aracı durdurmanın ilk yolu olarakta ateş etmek öğretilmiyodur heralde akademilerde..Yani ona gelene kadar bir çok etkili formülü olmalı emniyetin güçlerinin...Benim anlatmaya çalıştığım bu..Elbette kimse polisten kaçmamalı..Polisin ateş etme yetkiside olmalı her zaman olmalı hemde sonuna kadar olmalı olay o değil..İlk akla gelen silah olmamalı bana göre bunu anlatmaya çalıştım hep..Bu olayda polisin korumakla yükümlü olduğu diğer vatandaşların yaralanmamış hatta ölmemiş olmaları mucizedir ( Şöförü vurulmuş süratli bir jeep )...Bence ilk müdahaleler daha az risk taşımalı...

ya o çocuk gidip milletin arasına dalsaydı ve ya bi arabaya çarpıp 3 5 kişinin ölümüne sebep olsaydı...

Geri