S
sozberk
Bilgi Girilmemiş
bende de 1.3 easytronic araç var bu vites şeklini kendi haline hiç bir zaman bırakmadım yani her zaman ben vites lerini değiştirdim genelde vites seçimlerini bocalıyor hele yokuşlara yavaş yaklaşıp devir 1500 civarında kalıyorsa vites küçültmüyor hemen müdahale etmezseniz arkadan siyah dumanlar çıkıyor orada ya roketleyeceksiniz yada vitesi geri çekip vites küçültüceksiniz bu arada c kasa corsaların easytronic vitesli modellerinde spor modu yoktur sadece kar modu vardır
ama şunu söylemeliyim ki aracın vteslerini kendiniz değiştirip kullanıyorsanız bir sıkıntı yaşamazsanız nede olsa tam otomatik bir vites değil bu vites şekli size vites değiştirme imkanı veriyor aynı zamanda bu vites şekli aynı zaman da çok dur kalkı sevmez geçen hafta bartındaydım bir konvoya takıldım aşağı yukarı 15 20 dakika çok yavaş bir şekilde dur kalk yaptım araçtan duman çıktı debriyaj balatası çok ısındı ve duman attı bir kenara çektim 15 dakka sonra devam ettim bir sıkıntı olmadı
arasıra kalkışlarda benim aracımda silkeleme yapıyor ilk iki vites geçişlerin belli ediyor kafalar rep yapar gibi bir ileri bir geri 2. vitesden sonra bu durum ortadan kalkıyor ama bu durum genelde hızlı kalkışlarda oluyor sakşn bir kalkış yapıyorsanız o silkeleme pek hissedilmiyor
küçük bir düzeltme yaplım: otomatik vites elle vites değiştirmeye izin verir. 1.2.3. vitesler hatta kaç ileriyse o kadar manuel karşılık otomatik viteste bulunur. vites hız limitlerine uymak şartıyla manuel olarak değiştirilebilir.