Ebay ve Gümrük hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GkySrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yurtdışı gidiş gelişe denk getiririz ya da oradaki tanıdıklara falan göndertiriz en olmadı.

bizim şirket merkezi yunanistanda, onlar geliyo biz gidiyoruz sık sık. ordan birinin adrese isteyip sonre gelen birinin çantaya sıkıştırtmak lazım :rolleyes:

aslında kit basit türkiyede bile imalatı olur yani plastik su deposu hortumu v.b bir dönüştürücüsü var oda ayrı satılıyor 30-40 dolara alınır istense burdada yapılır toplanır o kitde ben kasti orjinal set halinde almak istiyorum

arkadaşlar Almanya'dan bana değeri 25 euro olan kullanılmış bir sunroof motoru yollasa kuzenim gümrükte yada başka biryerde sorun çıkar mı?

Arkadaşlar Ebay.de'den far, stop ve krom halka çerçeveleri almayı planlıyorum.Bunlar gümrükten neye göre geçiyor ne gibi sıkıntılar olur.Bu tür parçaları alan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Kardeşim benim babam gümrük müdür yardımcısı.Bazı mallar kotalarına ve türlerine göre açılmadan geri gönderiliyor.Tabi burada beyan da çok önemli.Gümrük Muh. yaz google'ye prosüdürü oku bence...

faturası varsa bir sorun olmaz-(getirdiklerimizde olmadı)DHL kargoyla...

krom kaplamalar hepsi türkiyeden gidiyor.. size bir anımı anlatıyım belki bu forumda önceden anlatmışımdır ebay.de de yarım krom ayna çerçevesi beğenmişdim satıcı ile ingilizce temasa geçdim satıcı bana türkçe geri döndü bende türküm falan dedi bizede bu ürünler bursadan geliyor dedi bana aldığı adamın tedarikçinin telini vermişdi direk bursadan al abi demişdi.. :)

Cep telefonu hariç €150 ya kadar istediğinizi PTT ile getirebilirsiniz. Bunun üstünde bir fiyat olduğundan şüphelenirlerse PTT gümrüğüne çağrılırsınız ve değerini kanıtlamanız gerekir.

Kargo firmalarını kesinlikle kullanmayın, yukarıdaki şüphe oluşursa getirdiğiniz şeyi gümrükte bırakmak zorunda kalırsınız.

Geri