Egr Iptali

bence yanlış sınız çünkü beyin veya başka yerde arıza çıkarcak olsa opel mühemdisleri tıs2000 programına(opelin orjnal programı)bu menüyü eklemezdi.her arıza lambası yandığında egr işciliği ve değişimi parası vermekten iyidir arkdaşlar.ayrıca oms (opel motor sporları)aracları da aynı yöntemle calışıyo yoksa yarış sırasında arıza lambası yanıcak egr temizlicen:kop:

astra h'larda (z16xep) egr valfi varmi? bildigim kadariyla yok ama emin olmak icin sordum..varsa nasil iptal edebiliriz? sonucta bu her turlu degisiklige ariza isigi yakan yada yol bilgisayarinda hata veren bi arac..
bilgilendirirseniz sevinirim.

arkadaşlar konu hortlatmış gibi olacağım ama bu konuyu baştan sonra okudum. astra g 99 model aracım 1.6 16V x16xel motorda egr'mi iptal edebilir miyim ? arabanın çekişinden çok memnun değilim, bazen hopluyor zaten gaz yemiyor motor soğukken mesela. komple kurtulayım diyorum egrden ama bu motor kodunda oluyor mu ?

arkadaşlar konu hortlatmış gibi olacağım ama bu konuyu baştan sonra okudum. astra g 99 model aracım 1.6 16V x16xel motorda egr'mi iptal edebilir miyim ? arabanın çekişinden çok memnun değilim, bazen hopluyor zaten gaz yemiyor motor soğukken mesela. komple kurtulayım diyorum egrden ama bu motor kodunda oluyor mu ?

bende merak ediyorum yardim..

x motorlarda iptal oluyodu sanırım ufak bir conta işiyle olabilir.

lpgli araçta gerek var mı onu da düşünüyorum. egr valvi no2'yi ölçüp ona göre devreye giriyor değil mi ? yani lpg kullanıyorken zaten emisyon çok az olduğundan egr de emisyonu azaltmak için emme manifolduna yanmayan gaz gibi birşey yollamayacaktır diye tahmin ediyorum ???

burak sürekli lpg tüketmiyorsun sanırım.. eve gelirken son 1 dakka benzin tüket derler ya acaba o bir dakikalar da egr de sorun çıkarır mı ? yoksa kafadan iptal edeceğim bende..

son 1 dakka benzine mi geçeyim ? neden ?

ustaların dedikleri gaz kuru yanma yaptığı için silindirlere zarar vereceği yönünde. o yüzden son 1 dakkayı benzinle geçirin der bütün fenomenler .. tabi işin mekanik tarafını sen bileceksin artık burak içten yanmalı motorları ben çok detaylı bilmiyorum. yağlama olsa pek yağlama ile ilgili olmamalı benzin ile lpg arasındaki fark ama mikrometrik hesaplar ne kadar etkiler silindirin yüzey alanını o da bir muamma bana göre.

Geri