Egr

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sahin67

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabam 3-5 gündür arıza ışığı yakıyordu...Ustaya götürdüm cihaza bağladık egr arızası gözüküyordu...Gaz olduğu için yapar dedi...Temizleme işi yapılabilir ama uzun iş, boş bir vakitte gel bakalım dediler...bu arıza ışığı ile gezsem sıkıntı olurmu?..ya da en kısa zamanda egr de temizlik ya da tamir gibi bişeyler yaptırayımmı?...cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

2 yıldır egr arızalı bu şekilde kullanıyorum.
ilk başta arıza ışığına alışmak zor oluyor fakat sonraları alışıyon.
temizlik geçici çözüm gibi geliyor. çünkü 2 defa temizlettim. 2 km gitmeden arıza ışığı yaktı.
yenisi 200 tl civarı bu parça için bana gereksiz geldi..

2 yıldır egr arızalı bu şekilde kullanıyorum.
ilk başta arıza ışığına alışmak zor oluyor fakat sonraları alışıyon.
temizlik geçici çözüm gibi geliyor. çünkü 2 defa temizlettim. 2 km gitmeden arıza ışığı yaktı.
yenisi 200 tl civarı bu parça için bana gereksiz geldi..

200 tl vermem...bende alışırım artık ışığa ne yapayım...işte satarken sıkıntı olursa onu bilmem...

ustan egr yi temizlemek uzun iş diyosa bilmiyor olabilir...

Eğer elinde Egr yi açabilecek anahtarın mevcutsa aç temizle tel fırça ile fırçala birazda wd-40 sık. Ben 3-5 ayda bir temizlerim kendim 11 senelik Egr tık demedi daha.

Arkadaşlar egr valfi dolayısıyla yolda giderken aracı stop eden olmadı zannediyorum. Egr arızası stop etme vs. sorun çıkartıyor. Eski B2 vectra 1.6 comfort aracımla düz yolda 30-40 km sürat ile giderken birden direksiyon ağırlaştı bir baktım araç stop etmiş servise götürdük egr arızası. Arkadaşımın astrası düz yolda yaklaşık 90 km hızla giderken stop etti egr arızası emniyet şeridine kendisini zor attı. egr arızası çok şakaya gelecek bir konu değil.

agr valfi kapalı konumda arızaya geçmişse sorun teşkil etmez ancak açık konumda kalırsa işte bu sorun aracın emme manifolduna sürekli egzoz gazı dolar

benimde daha önce başıma geldi. tam sollamaya çıktım ve araba istop etti. İhmale gelmez. bence mutlaka ya temizletin ya değiştirin ya da iptal edilen modelse iptal ettirin.

egr

egr fişten çekilince arıza lambasından başka bir sorun oluyormu acaba.

Geri