Hocam ustaya gittim. Eastronik versiyonu yükseltti, kalibrasyon yaptı. Bir 500 km sorunsuz kullandım. Ama dün yine yaptı. 2 vitesten sonra sapıttı. 3 gecip, sanki devir alamıyor gibi 2 ye düşüyor. Boşa atıyor. Zorladıkça, devam edip 3 e geçiyor ama sorun nüks ediyor. Dün bu arada bayağı sert vites değiştirdi.geri vitese geçmedi. Bu hafta robot yağı sipariş ettim( petronas tutella cs speed) gelince basınç tüpünü ve yağı değiştireceğim. Sonuçu buradan paylaşırım. Bu arada her türlü sorununu çözüp bu kadar masraf yapmama rağmen istemeye istemeye de olda satacağım. İllalallah ettim. Eşimde 1.5 dci edc clio var. Yemin ederim arabayı kullanıyorum dert tasa kalmıyor. Yağ gibi akıyor araba. Edc şanzımanla 1.5 dci motor uyumu süper. Bizim 1.3 cdti motorla eastronik vites arasında uyum yok. Şanzıman kafasına göre , motor kafasını göre
bilmiyorum belki benim arabada bir sorun var ama bu araba bu vites kombinasyonu ile nasıl bu kadar satmış şaşırıyorum bazen
bu arada 1.3 cdti motorun düz vitesini kullandım. Eastronik viteste 1. Viteste araç çok yığılıyor sürekli kompresyona biniyor ama düz viteste böyle bir sorun yok. Hatta kayınpederin liena var düz vites 1.3 multijet onda da böyle bir sorun yok araç yağ gibi akıyor. 290.000 km de. Velhasılı kelam, basınç tüpü ve robot yağını değiştirip durumu buraya yazarım.