Ehliyetsiz Hiç Polise Yakalandınız Mı??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ÖSS'ye bir hafta kala yakalanmıştım, polis bana Canısı kaseti sormuştu :D:D ( o zman moda idi) sonra bıraktı ( sene 97 , cep tlf'nu sakladığımı hatırlıyorum)
öys yaklaşırken kaza yapmıştım ehliyetsiz.( babam bi işe göndermişti) ömrüm boyunca yaşadığım en büyük trajedilerden biri idi. 5 saat karakolda kaldıktan sonra çıkabilmiştik, çarptığım (aslında bana çarpan) motorda karı-koca vardı ve kadın hamile imiş, geçen saatlerdeki stresimizi ve hastaneden gelen haberle rahatlayışımızı hala hatırlıyorum.
Araba yapılmadan daha ön tamponsuz lise mezuniyetine giderken yakalanmıştım bir defada arkadaşlarla. yine ucuz atlatmıştık ama keşke ilkinde ucuz atlatmayıp gerekli cezayı aldıktan sonra ehliyete kadar bir daha çıkmasaydım diye düşünüyorum. (kazamda benim suç oranım %20 olsada karşıdaki insanların kaza anındaki görüntüleri hala ürpertir beni)
Bir defada babam alkollü olduğundan bana vermişti, yakalanmıştım ve araç parka çekilmişti.
Son vukaaat; ehliyet sınavına girip kazandım, ama dosyamı almadan trafige yakalandım bayram arasında :D:D

hakkaten cok sansızmıssın :D:D:D

hakkaten cok sansızmıssın :D:D:D
Aksine çok şanslıydım, kimsenin kılına zarar gelmedi. O bayana yada çocuğuna birşey olsa idi kendimi nasıl affederdim düşünmek bile istemiyorum..

15 yasından bu yana kullanıyorum. bir kere yakalandım polis amca anlayıslı cıktı salıverdi:) ehliyeti aldığımdan buyana bir kere bile durdurmadılar. bence değmez bukadar risk almaya gerek yok.

Aksine çok şanslıydım, kimsenin kılına zarar gelmedi. O bayana yada çocuğuna birşey olsa idi kendimi nasıl affederdim düşünmek bile istemiyorum..

yok o anlamda sanlısın ona bi şey demiyorumda 4 kere yakalanmıssın onun için sanşsızsın demek istedim...:)

arkdasımın biri ehliyeti emniyetten almaya araba ile gitti tüysüz bişey zaten

ve polise yakalandı 650 gibi bişiler ödedi kendisi bide babasının başı yanıyo araç sahibininde

malesef ülkmeizde marifet olarak görünüyo bide arkadaslarını toplarlar hemen gell arabayı aldım diye sonra gördük bi araçta 6 kişi can verdi Allah korusun

bizde biliyoduk araç kullanmayı ama kurstada bilmedigimiz az da olsa bişeyler öğretildi

valla ne analar ne babalar var ben ehliyeti almadan babam koltuga oturtmazdı çok prensiplidir hevesimi alıyım diye bombos tarlarlarda falan bi kaç kere tur attırtmıstı

ne zman ehliyet kursuna yazıldım yanımda oturdu beraber çalıştık ehliyet cebe girdimmi al gez dedi

bide şu var ehliyetsiz genclerin trafige kapalı alanlarda babaları ile biraz turlamaları iyi olur en azından heveslerini alırlar ve araç kaçırmazlar

katılıyorum.

yalnız burada şöyle bir sorun var...bu soru sorulduğuna göre bu şekilde kullanılmaya devam edilecek...

bu da hem forum kurallarına, hem kanunlara aykırı...

kötü bir şey olduğunu, tehlikeli olduğunu bile bile ve kabul ede ede bunu yapmaya devam etmek de pek mantıklı olmasa gerek...

inşallah olmaz ama bir kaza olursa, arkadaşımızın bahsettiği gibi sizin hatanız olmasa bile bir cana mal olursanız, bunun vicdan azabını çeker durursunuz...ve bir insanın canını aldığınızla kalırsınız...

seçim sizin...devam edin kullanmaya...şehirlerarası yollara çıkın, şehir içinde devam edin...

ne uyarısı ya öyle şeymi olur!

olurr olurrrr:D benm bi %30 uyarım var her gün bakışıyoz birbirimize :) ben yoğurdu üfleyim konuya bi zeval gelmezzse yazmak için düşünürüm:)

ya abi boşverin gezmeyi filan sabredin ben ehliyetin herşeyini hallettim dosya vergi falan filan ehliyeti almaya bi gün kaldı olmadık işler oldu.:( olmaz olmaz demeyin biri gelir vurur al başına belayı.

ewden birini ayartın beraber iki tur atın müsait bi yerde idare edin bi dost kardeş abi tavsiyesi olsun..;)

arkdasımın biri ehliyeti emniyetten almaya araba ile gitti tüysüz bişey zaten

ve polise yakalandı 650 gibi bişiler ödedi kendisi bide babasının başı yanıyo araç sahibininde

malesef ülkmeizde marifet olarak görünüyo bide arkadaslarını toplarlar hemen gell arabayı aldım diye sonra gördük bi araçta 6 kişi can verdi Allah korusun

bizde biliyoduk araç kullanmayı ama kurstada bilmedigimiz az da olsa bişeyler öğretildi

valla ne analar ne babalar var ben ehliyeti almadan babam koltuga oturtmazdı çok prensiplidir hevesimi alıyım diye bombos tarlarlarda falan bi kaç kere tur attırtmıstı

ne zman ehliyet kursuna yazıldım yanımda oturdu beraber çalıştık ehliyet cebe girdimmi al gez dedi

bide şu var ehliyetsiz genclerin trafige kapalı alanlarda babaları ile biraz turlamaları iyi olur en azından heveslerini alırlar ve araç kaçırmazlar
Demekki Buğra babalarımız aynı kafada dengiymiş benimkide öleydi o zamanlar içimizde bi başka heves bi alt sokağa gidip geliyim derdim imakanı yok derdi işte bi kerede izin verdi oda serserinin yüzünden kaza yapıyordum ve ehliyet alıncaya kadar bi daha kullanmadım ve şimdi Kasırga altımda eksik olmuyo işte SABRETTŞKTEN SONRA MURADINIZA ERİYORSUNUZ mecera aramaya gerek yok:)

benim gençlik hormonlarım doğru çalışmıyor olabilir...ama ben ehliyetsiz araba kullanmadım.

Bu benim diğer insanlara ve onların yaşama haklarına olan saygımdan kaynaklanıyor.

Ehliyetsiz araba kullanırken kaza yapan, kendi ölen, bir arkadaşını daha öldüren, bir başka kişinin de (ki bu daha 15 yaşında bir kız çocuğu) sakat kalmasına neden olan bir tanıdığım olduğu için de kullananlara karşı öfke duyuyorum.

bir takım kurallar koyuluyorsa onların bir sebebi vardır. 5-6 ay kaldı çok birşey yok demişsin. o zaman o beş altı ayı beklersin ehliyetini alınca kullanırsın.

burada sorun ruhsatın kimin üzerine olduğu değil...

eğer 15-16 yaşında bir ÇOCUĞA araba veriyorsanız (vermekten kastım anahtarını vermek veya almasına göz yummak) o zaman hata o çocukta değil sizdedir.

yaptığınızın doğru olduğunu hala savunabiliyor olmanız da daha kötü.

çok doğru aynen katılıyorum benim babam bir kere dahi arabayı vermedi ehliyet almadan önce yanında dahi kullanmadım 17-18 yaşıma kadar da araba sürmeyi öğretmeye gerek duymadı zamanında çok sinirlendim çok trip yaptım ama şimdi ne kadar haklı olduğunu anlıyorum ha abimin arabasını kaçırmadım mı kaçırdım ama onunda ne kadar yanlış ne kadar dengesiz bir hareket olduğunu şimdi çok rahat bir şekilde anlıyorum ehliyetsiz araba kullanmanın insanların içinde içi dolu bir silahla oynamaktan hiçbir farkı yok bi şekilde anne veya babanın bu konuda çok ciddi önlemleri alması lazım en küçük bi hata insanın en güzel yaşında hayatının akışının değişmesine iğrenç bi hayat yaşamasına sebep olabilir o yüzden bu başlığı okuyan ehliyetsiz arkadaşlar cesaret alıpta kesinlikle trafiğe çıkmasınlar çok matah bişey değil zaten 2-3 sene sonra biri kullansada arkada otursam ayaklarımı uzatsam diyeceğiniz günler gelecek

ya bence birisi bu konuyu kilitlesin evet bu yapılmaması gereken ama bizim yaptığımız bi yanlış kimse ztn bunun iyi bişe oldunu savunmuyor ama konu gittikçe uzuyor ve sizinde bildiğiniz gibi diğer konulardada böle uzayıp gittikten bi süre sonra kesin bi tartışma ortamı doğuyor herkes birbirine öğüt vermek istiyo ama karşıdaki belki lle dşünmüy vs... bence çok fazla uzadı gibi :/ yanlış anlamayın bu sadece benim görüşüm

uzadıda bence böyle bir konunun açılması yanlış benim ehliyetim olmasa iyi param olsa bunları okuduktan sonra rahatlıkla trafiğe çıkarım derim bunca kişi çıkmış trafiğe bişey olmamış bende çıkayım nolcak yakalanırsam da bi şekilde hallederiz yanlış anlaşılma olmasın burda kimseye sözüm tartışma ortamıda yaratmak istemiyorum kimse de gereksiz yere uzaklaştırılmasın siteden ama her kötü şey genelde özenti ile başlıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri