- Konuyu Başlatan
çok faydalı oldu teşekkürler
keyifli forumlar...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
çok faydalı oldu teşekkürler
mrb. ilk defa bir dizel araç aldım .2003 corsa 17 dti . standart olarak kaç bin devirde vites atmalı kaç bin devirde seyretmeliyim.
Arkadaşlar Rampa aşağı boşta ile viteste inme arasındaki farkı bilmiyordum ve uyguladım.....
En son aracıma 1,99TL den 30TL lik LPG aldım.........
Bu yazıyı okuduğumda almış olduğum LPG ile yaklaşık 40-50 Km yapmış idim....
Genelde aracım 30TL ile ortalama 165 Km yapardı....
Ancak rampa aşağı ve ışıklara yaklaştığımda viteste ilerledim ve boşa atmadım.... Devir 1000 e gelincede vites küçültüyorum, rolanti devrine yaklaşmasın diye...
Gittiğim yol v.s. aynı ve bu sefer tamı tamına 190 km yaptım....... Tabi dikkat ettiğim bir diğer nokta ise vitesi 2500 devir civarları değiştirdim bende 3000 e varınca değiştiriyordum.
Aradaki 25 Km lik Fark yaklaşık 5 TL'ye yakın.... Bu şekilde giderse artık depomu doldururken 10TL az ödeyeceğim.... Bu gerçekten süper....
Herkese tavsiye ederim,, denemekten birşey çıkmaz... Konuyu açan arkadaşa ve herkese çok teşekkür ederim.....
Aracım fazla yakıyor deriz ancak belki biz fazla yakıyoruzdur, araca suç atıyoruzdur...
mrb . ilk defa bir dizel araç aldım 2003 corsa 17 dtı . kaç bin devirde vites atmalı kaç bin devirde seyir etmeliyim .yardımcı olurmusunuz .