El freni donması?

Valla aracı viteste bıraktım arkadaşlar. Umarım sabah kalktığımda yerinde olur :P
Bu arada yarın sabah 9'da dersim var okulda, yani sabahın o saatinde yollar buz tutmuş olur. Yaklaşık 1km yokuş var, bana dua edin arkadaşlar :D

hocam aksilik bu günde ankarada kar yağmış sabah naptınız , durum ne :(

kolay kolay balatalar yapışmaz burda donan halat arkadaşlar aynen şöyle düşünün bisiklet freninin çalışmasıyla aynı el freni. nasıl plastik borunun içinden tel geçiyor bisiklette aynısı arabada da böyle borunun içine zamanla su kaçıyor ve 2 metrelik boru ve içinde tel donuyor olay bu geçenlerde benimde dondu arka tekerin el fren telinin klipsleri var boşandırdın mı tamamdır hava yumuşayınca geri takabilirsin:)

kolay kolay balatalar yapışmaz burda donan halat arkadaşlar aynen şöyle düşünün bisiklet freninin çalışmasıyla aynı el freni. nasıl plastik borunun içinden tel geçiyor bisiklette aynısı arabada da böyle borunun içine zamanla su kaçıyor ve 2 metrelik boru ve içinde tel donuyor olay bu geçenlerde benimde dondu arka tekerin el fren telinin klipsleri var boşandırdın mı tamamdır hava yumuşayınca geri takabilirsin:)

Yahu bugün el frenini çekmicem dedim viteste bıraktım arabayı ama ne hikmetse araba 1-2 dk arayla öne doğru kaydı bi 5 santimetre kadar... Korkup el frenini çektim. Sabah yine 9da dersim var ve sabah yine donacak sanırım... anlamadım gitti. Acaba arabanın arka tekeri kara buza geldi de ondan mı öne attı kendisini.

Tecrübeme göre arabaların direksiyonu kaldırıma çevirmek iyi bir yöntem değil. Bende bu yöntemi kullanıyordum. Belli bir süre sonra direksiyon kutusu hidrolik kaçırdı. Yani kutudaki keçe tabir edilen parçalar deforme olmuş ve kutuyu tamir ettirmek zorunda kaldım. Hem masraflı hem de meşakatli bir iş; bu yüzden tavsiye etmem. Benimde başımda bu sıkıntı var mümkün olduğunca düz yere bırakmaya çalışıyorum.

ben mecbur yokuşta bırakıyorum. İçime kurt düştü ne yapim. Garajın içinde chevrolet yatıyor ve garajın önü de 1 metre kar. mecbur yola bırakıyorum...

bu tavsiye mantıklı geldi. İlk serviste yaptırmayı düşünüyorum. Direksiyonu kaldırıma çevirmek zorunda kalsanızda yarım ya da bir tur çevirin sonuna kadar çevirmeyin bence

Yahu bugün el frenini çekmicem dedim viteste bıraktım arabayı ama ne hikmetse araba 1-2 dk arayla öne doğru kaydı bi 5 santimetre kadar... Korkup el frenini çektim. Sabah yine 9da dersim var ve sabah yine donacak sanırım... anlamadım gitti. Acaba arabanın arka tekeri kara buza geldi de ondan mı öne attı kendisini.

Yarın Ankara da okullar tatil.

Geri