Enjeksiyonlu araç sahipleri.. AYGAZ a dikkat. !!!

allah allah bende aygazdan alıyorum ortalama 10,5 civarı konya yolundaki opetten vallaha ben bile şüpheye düştüm üstelik bu gaz 96 yılından beri kullanıyorum karbüratörlü aracta çok sıkıntı yaşadım ama sıralı sistem şimdiye kadar hiç üzmedi bazen ostime gidiyorum orada gaz cok ucuz lt 1300tl bazen oradan kacamak yapıyorum ama cok nadir oluyor bu kaçamak

aynen. 17kr yakan araba 24 kr yakmaya başladı km de. 24- 17 = 7 kr. 100 km de 7 lr yapar. ayda 1000 den fazla yapıyorum 70 lira ii pra ;)

0,125 ile 0,140 lira arasında değişen yakıtım son 1,5 ayda 0,200 ve 0,250 liraya çıktı... bu filtrenin adı nedir? kontrol ettirelim..
bende aygaz kullanıyordum...

nevzat 20bin bakım filitresi de bilirler cıkan filitre temizse aynı yerden gazı almaya devam et bende söktüreyim hele bu ara gaza güzel zam geldi haberin olsun önceden 175 lira yakıyordu şimdi 200 dayandı

ya ben yaklasık 2 aydır taktırdım... ılk baslarda cok ıyıydı... 225 km yaptım... ortalama 0,115 kurus yaktı... ılcede oturdugum ıcın aydan aya gıdıyorum lpgye almaya... ama bu sefer 280km 66 lıra yakmıs... gercı zamanlandı ama bu kadar fark etmemesı lazım... yarın ılk ıs 20000 bakım fıltresı...

lpgye 2 ay once
aylık bakımımı da 3 hafta once yaptırdımmm?

ne yapcaz...

ben shell ve POgaz alıyorum.lpg yi takan servisim aygaz yağlı alma filtreni tıkar demişti.

Arkadaşlar bence bu katkılı lpgler faydalı olabilir, ama belirli aralıklarla almak lazım. Yani belli periyotlarda alınırsa belki motoru rahatlatabilir ama sürekli kullanımı bu tür sorunlara yol açabiliyor demek ki...

arkadaşlar bende bu konuyu okuduktan sorna otogaz servisime sordum. FS otogazdan Faruk Sevgili bey ile konuştum.. kendisi oranin sahibi ve mühendistir. oldukça tecrübelidir..
cavap aşagıda.
Bu konuda gerekli görüşmeler ve testler yapılmıştır,
Hem sanal ortamdan tüm yurdumun insanı , hemde işyerimde anket forumları doldurttum ve filtreler biriktirdim.
Ancak Olaylar görüldüğü gibi değildir arkadaşlar.
İzmitten iki örnek vererek sizlere olayın profilini göstermeye çalışayım biraz.
İzmit kuru çeşmeden alınan gazlar neticesinde filtre yağ ve pislik içinde çıkıyor 10.000 km.de :(
İzmit yahya kaptan karşısındaki istasyondan alınan gazlar neticesinde 15.000 de bile filtre pırıl pırıl çıkıyor:)
herikiside OPET herikiside AYGAZ.

Tüm bu veriler kendilerine iletildi ve Kendi özel aracımda ve şirket araçlarında kullandığım AYGAZ neticesinde filtrelerimde bir kirlenme ve pislilik oluşmadı.
Bu konu şuan hala araştırma aşamasındadır ve süte su katanlar elbet hakettiğini bulacaklardır.
Saygılarımla.

benimde kafam karıstı. yaklaşık 9 aydır kullanıyorum.bir kaç sefer haricinde hep aygaz aldım . fakat son 2 aydır arabanın çekişinden ve yakıtından şüpelenmeye başlamıştım. bende artık opetten alacam birde orayı deneyelim

bende shelle dondum araba opette sapıtmaya basladı

nevzat 20bin bakım filitresi de bilirler cıkan filitre temizse aynı yerden gazı almaya devam et bende söktüreyim hele bu ara gaza güzel zam geldi haberin olsun önceden 175 lira yakıyordu şimdi 200 dayandı

selım abıı bugun senın arabayı gordum selam yolladım:D

Geri