arkadaşlar bende bu konuyu okuduktan sorna otogaz servisime sordum. FS otogazdan Faruk Sevgili bey ile konuştum.. kendisi oranin sahibi ve mühendistir. oldukça tecrübelidir..
cavap aşagıda.
ahmet bilirsinki faruk abi lpg işinde sadece izmit değil türkiye çapında güvenilir ve bilgili bir kişidir. mühendis yanının olmasıda bilgisini pekiştirir.
ancak gaz ayarına fabrikaya gittiğimde bana gösterdikleri ve anlattıkları gerçekten sağlam kanıtlardı. aygaz lpg ye katkı diye yağ koymuş yaptığı şey kirlenme değil tıkama. sistemdeki pislikle birleştiğinde tortulaşmaya başlıyor, peşinden gelen yeni gazın yağıda üstüne yapışmaya devam ediyor.
bu olay bir değil iki değil baya bir görülmeye başladı. voltranın bu konuda uyarısı yazın başlarıydı. istanbulda en çok takılı olan sistemlerden biri voltran, onların önce farketmeside sanırım bundan kaynaklanıyor. farketdiysen artık başka markalarda da tıkamalar başladı.
hatta ben 1-2 depo kullandım diye filtreyi sökük kullan dediler, en azından tortuyu atana kadar (UYARI:filtresiz kullanmak enjektörleri tıkamaya yol açabilir).yinede arıza yaşayanlara kulak vermek gerekir bence.