eps (elektrik power steering) elektro hidrolik direksiyon sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguzdag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracım sıfır 2008 model astra h hb easytronic cdti , tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirlere çok makbule geçer.

aracımdan çok memnunum ama direksiyon sertliğinden hiç memnun değilim. ben yumuşak direksiyon seviyormuşum. megane kullanınca anladım.

bu elektronik olan pompa yani eps neticede par ederken düşük hızlarda direksiyonu yumuşatıyor, yüksek hızlarda sertleştiriyor. bu vazifesini neticede belli bir ayar(program) ile gerçekleştiriyor.

tech2 cihazı ile bu eps nin düşük hızlarda direksiyonu daha fazla yumuşatması sağlanamazmı?

servise sordum öle bir ayar yok dedi. ancak bana ayarlanabilir gibi geldi.

hayır sağlanamaz standarttır çünkü ayrıca yüksek hızda sertleşmesi çok iyi bence...

bence ayarlanması zor nihayetinde bence şu devirde bu kadar sert olsun yada yumuşak olsun diye bir ayar yoktur herhalde...

sadece park halindeki sertliği sorun oluyor. benim merak ettiğim şu;
bu alet park halinde iken en yüksek gücünde mi çalışıyorda, sonra hız arttıkça gücü düşüyor mu.

yoksa aletin limitleri farklı ise. par halindeyken daha güçlü çalışması neden sağlanamasın.

tech2 ile ile astralara işlem yapan ustalar bilirler... hangi menüler var direksiyonla ilgili. sadece arıza test mi yapılıyor.

mesela tech2 ile rolantinin ayarlandığını biliyorum. 750 iken 800 yapılabiliyor

esp elektronik dreksiyon pompası değildir. esp çekiş kontrol ve savrulma önleyici bir sistemdir dreksiyon motor ve frenlerle kombine çalışan bi sistemdir dreksiyon sertliğiyle bi alakası yoktur.
malesef dreksiyon sertliğide programla ayarlanacak bi özellik değildir.

park ederken zaten yeterince hafifliyor dreksiyon söylediğiniz gibide yüksek hızlardada setleşiyor çok güzel bi özellik.

dostum "esp" den bahs eden olmadı. dikkatli okursan başlığı.
"eps" diyoruz. ingilizce türkçe açılımıda var.

eps elektrohidrolik direksiyon motoru bunun ayarı değiştirilebilir mi ? soru bu. bana yeterli gelmiyor astra h nin direksiyonu sert bence.

yada 205/55/16 yı hangi ebada 195 e düşürebilirim orginal ölçü bozulmadan

dostum "esp" den bahs eden olmadı. dikkatli okursan başlığı.
"eps" diyoruz. ingilizce türkçe açılımıda var.

eps elektrohidrolik direksiyon motoru bunun ayarı değiştirilebilir mi ? soru bu. bana yeterli gelmiyor astra h nin direksiyonu sert bence.

gözümden kaçmış dostum :)
kötü tosladık desene :)
tec 2 ile birçok özellik açılıyor ama bunu açabileceklerini zannetmiyorum cumartesi günü servise gideceğim senin için sorup kesin öğrenebilirim

Geri