eps (elektrik power steering) elektro hidrolik direksiyon sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
LInk bozuk galiba, yYaw aslinda eps bir beyin en nihayetinde siz bence elektrik motorunu buyutmeye bakin belki duzelir. Ama yorum tabii bu seferde yukseuk hizda cok sert olmasin :) Tabii konuya uzgim hic arastirmadim sistemi bilemiyorum. En bildigim,

EPS can sistemine direk kendi hatti ile baglaniyor, falan gibi hatirliyorum bu kadar yani :)

Ön lastiklerin basıncı da direksiyonu etkiler. basıncın eksik olmamasına dikkat ediniz. Hatta servislerde Türkiye şartlarını gerekçe göstererek katalog değerlerini basmazlar, daha aşağısını basarlar. Bu da direksiyonu biraz serleştiren bir etkendir.

opelin dirkesiyonu serttir zaten bence sen megane al...

lastik basınçları ön-arka 32 psi daha yüksek basınca direksion daha sertleşiyor. en ideal yumuşaklık 32 de

dün denemek amaçlı lastik havalarını 30 psi yapdım. direksiyon 32 psi ye göre yumuşadı. ve araç pamuk gibii oldu. inanın en kötü çukurlar ble hissedilmiyor. hep bi yumuşaklık var. ancak astranın direksiyon sisteminden kaynaklanan bir sorun daha var.
buda yol hissi artsın diye kullanılan bir özellik. yan etkileri ise bizim gibi aşırı bozuk ülkelerde ortaya çıkıyor. yani mesela yol sola eğimli ve yavaş gidiyorsunuz. (yalnız eğimli dedi. sola viraj değil) direksiyonu bırakınca araç resmen sola dönüyor. direksiyon çekmesi felan değil baya şerit değiştiriyor. bu olay durmaya yakın direksiyonu bırakdığınızda yolda bozukluk varsada oluyor. yani yolu direksiyona yansıtıyor...

bence yine şehir içi için kullanışlı bir özellik değil. forumda bu durumla ilgili aracında arıza olduğunu sanan bir arkadaş epey uğraşmışdı. rot ayarı felan demeyin :))

oğuz bey siz de benim gibi çok titizsiniz gördüğüm kadarıyla :) sorunuzun cevabı belki vardır ECU'ya yapılacak bir müdahale ile istediğiniz sonucu belki alacaksınız ama belki de bunu yapayım derken ECU'yu bozacaklar veya aşırı hafifleyen (torku artan) direksiyon bir gün park ederken kaldırıma deyecek siz farketmeyip (hafif ya direksiyon) rot rotil ne varsa kıracaksınız :) bence EPS arıza ışığı falan yakmadan güzel güzel çalışıyorsa hiç ellemeyin insan her şeye alışıyor biraz ağır olsun varsın alışırsınız bence... saygılar.

EPS direksiyonlarda yumusaklık sertil ayarı vardır. Direksiyon kutusunun altından yapılır ancak oynatmayın. Direksiyon hidroliğini degistirin. Zamanla aşınma ve eksilme olabilir.

Geri