eps (elektrik power steering) elektro hidrolik direksiyon sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzdag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sağolasın, eğer servis tanıdıksa yardımcı olur.

çünkü benim görüşüm, bu tarz bir ayar olsa bile, servislerin bilse bile,(ki genelde hiç bişeyden haberleri yok) ayarlanmayacağını söyleyeceği yönünde.

yinede bilgi alırsan ve paylaşırsan beklemediyiz...

bu sorunuza en iyi cevabı tansu usta verebilir yakın zmanda cevap vereceğini sanıyorum ... kanımca olmaz ancak düşük hızda da normale göre sert ise pompa arızalıda olabilir ...

şöyle bir soru sıkıştırayım araya:
astra g 2001 comfort aracta eps varmı?
cunku babam gecen sivasa gitti araba yeni aldıgımız için
hız denemesi yapmıs 210 u gördüm dedi
benim de hemen aklıma eps geldi sordum
direksiyonda sertlik hissett inmi diye hayır dedi..
ama bazıları var diyor merak ettimde..

2000 modelden sonrasında var diye biliyorum. Elektro servo diolardı sanırım aynı şey? yani var.

benim araçtada parkederken sorun oluyor neden olduğunu anlayamadım lastik havaları falan tamam ama park ederken direksiyon sertleşiyo :(

2001 astra g de var, eps. rolantide direksiyonu oynatınca bir elektirik motoru sesi geliyor "IIINNN, IIIINN" diye. :)

tansu usta cevaplasada kurtulsak. benim mantığıma göre olması lazım. çünkü bu tarz motorlar akım ile gücü değişir.
sorun tech2 de eps ye giden akımı arttıracak menü var mı?

o menü yok. kendim bizzat baktım. sadece çalışma esnasında, tork değerlerini gösteriyor. ayar menüsü yok.

direksiyonunuzu tam sağ veya tam sola dayadığınızda direksiyon motorunun sesini daha çok duyuyorsunuz. o yüzden ben tam sonuna kadar kırmaktan kaçınırım.

torumer,

anladım. yoksa yapacak bişide yok, eğer illa yumuşatmak istersen lastik tabanını küçültmem gerekecek. oda pek işime gelmiyor.
satıcam galiba aracımı meganeIII alıyım bari. direksiyonu park ederken çok tatlı yumuşak yüksek hızlardada sert.
anlamak mümkün değil zaten bu mühendisleri. kardeşim kim aracı park ederken pamuk gibi direksiyon istemezki?
en iyisi Grande punto yada bravo daki city modlu direksiyonlar. denediyseniz anlarsınız. sanki direksiyon simidi lastiklere bağlı değilmiş de boşdaymış gibi. çok rahat dönüyor. aslında ondaki sistemde. eps ama sanırım motoru daha güçlü. yada ikinci bir motor var park için

Geri