erg valfi ne sıklıkla kirlenir

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi bende ilk tekleme olarak başlamıştı, temizlendi düzeldi, 1-2 ay sonra yine aynen teklemeye başladı. Daha sonraları durduğumda stop etmeye ve sarsıntıya dönüştü, tekrar temizlettim ve fişi çektim :D
Geçen yıl komple motor temizlendi, bizzat kendim de dahil oldum, sonra EGR taktım sarsıntı felan yoktu ama arıza lambasını yakıyordu EGR, tekrar çektim fişi. 1 ay önce de elim bollaşınca yeni EGR alıp taktık, delphi. Şu anda hiç bir sıkıntım yok, yakıtı o kadar ölçemedim, çekişte de düşüş pek hissetmedim.

Sana tavsiyem fişi çekip dene, sıkıntıların geçtiyse öyle de kalabilir ama Hakan usta ne der onunla da konuş. Biz anladığımızdan değilde mecburiyetten yapıyoruz bazı şeyleri.

Eyvallah. Bir deneme yapayım. Baktım araçta sorun kalmadı. O parçayı sökünce ona göre bir conta kesip tıkayayım deliği olsun bitsin... bu arada delpi almak değilde o markaya da pek güvenim kalmadı ya. Sıfır parça aldım eski parçayı arar etti sonra eski parçayı taktık devam. Bu arada şimdi sen iptal modun da değilsin o zaman. ;) bu arada bu parça iptal edilince aracın ısınma değerleri filan düştüğü şeklinde yorumlar da okudum çok mantıklı geldi aslında yazılanlar.
 
Benim aracım da olan parça sanırım bu işaretlediğim parça olsa gerek. Bu motor benim motora benziyor.

attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • Opel_Astra_F_Caravan_1993_07 (Small).webp
    Opel_Astra_F_Caravan_1993_07 (Small).webp
    55.3 KB · Görüntüleme: 166
corsa c lerde direk yazılımla kapanabliyor mu

Hala konuyu araştırmaya devam ediyorum. İlk iş olarak fişini çekip biraz kullanacağım. Baktım tat verecek sonra kökten halledeceğim. :D

Sizin sorunun cevabı da bu şekilde çıkıyor karşıma..

Corsa C araçlarda özellikle 1.3 CDTI 2002-2004 model arası dizel beyin programı yapılarak iptal edilir. Corsa c lerin benzinlerinde iptal edilmesi problemlidir değiştirilmesi önerilir.
 
Yani Nadir abi serviste iptal edebilirler. O zaman yarın bi uğrayayım. Sağolasın
 
Yani Nadir abi serviste iptal edebilirler. O zaman yarın bi uğrayayım. Sağolasın

Rica ederim. Sizin iş yazılımla filan çözülür ama benim iş fişi çekeceğim yada o kısıma bir metal parça koyacağım. Fişi çekme işi olursa saç filan uğraşmam ama olmazsa bakacağım bir çaresine.
 
Evet Egr nin olayı çevre. Başka bir yararı yok. Aksine araba için sıkıntı. Gerçi iptali durumunda benzinli araçlarda kat içinde sıkıntı oluşturabilir muhtemelen. Çünkü egr den kurtulan kat a gidiyor. Ondan kurtulan dışarı. Muhtemelen benzinli araçlarda egr iptali sonrası kat ın ömrü fazla olmaz diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst