Far sensörü ve Yağmur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cosmo1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Far sensörü ve Yağmur

firstemperor link' Alıntı:
kumandadan açıncada mı yanmıyor geri vites lambası?  

Kumandadan kapıları açınca benim araçta geri vites lambası yanıyor.  :)

sohayli link' Alıntı:
Evet kumandadan kapıları açınca farlar yanıyor ama geri vites ışığı yanmıyor.
Zaten dediğiniz gibi birşey olsa kapıları açtığım zaman geri görüş kamerasının da devreye
giriyor olması gerekir. Böyle birşey olmuyor.

Ya servis bu sensörü takarken durumu bildiği için yazılım ile bunu düzeltti veya belli bir tarihten sonra üretilen araçlarda zaten bu böyle.
Valla turunun son ornegi senin araba bizlerde geri lambasi yaniyor.
Kumandayla basip Geri lambasi yaninca kamera devreye girmez cunku kamera elektrigi kontaktanda aliyor.

benim aracım 2013 astra j hb hatırladığım kadarıyla bende de yanmıyor geri vites lambası ama tekrardan bakıcam

sohayli link' Alıntı:
Benim araçta kameranın ışığı kontağı kapatıp aracı kilittledikten sonra bile 5-10 sn  yanıyor.
Sensörde aynı şekilde kontağa bağlansın ozaman. Servislerin acemiliği bu olay  başka birşey değil bence. Usta olan adam bunu ayarlar.

videosunu çektim bu arada  buyrun:

http://youtu.be/zzGKHSGNwAU
kilitleyince farların hemen sönmemesi gerekmiyormu? configde bununla ilgili bir ayar varmı?

Arabadan inerken kapıyı açtıktan sonra far kolunu çekersen bir süre daha yakıyor sanırım. Arkadaşların follow me home dediği bu. Ben kullanmadığım için bu özelliği detaylı bilmiyorum.

GNSpower link' Alıntı:
Yalnız bizim bahsettiğimiz gece kumandadan kapı açmaya bastığımızda ışıkların belli bir süre yanması. Yoksa arabadan çıkarken ki kısımda geri lambası yanmıyor. Bir yanlışlık olmasın. ((:

Kapıyı açtığım an ne var ne yok yanıyor benim de. Arabadan çıktığımda da bagajı açarsam plaka ışıkları yanıyor bir müddet.

Kavga etmeyin ya ben size söyleyeyim durumu: :)

2012'nin 2. parti araçlarından sonra (hani şu yedek anahtarı sustalıdan normale dönen, hatta geri vites ışığı kısmının camı koyudan açığa dönen seri) geri vites ışığı kapıları açınca yanmıyor. :)

sohayli link' Alıntı:
Arabadan inerken kapıyı açtıktan sonra far kolunu çekersen bir süre daha yakıyor sanırım. Arkadaşların follow me home dediği bu. Ben kullanmadığım için bu özelliği detaylı bilmiyorum.
hayır follow me home değil. folow me home da uzaktan kumandayla açtığınızda ön ışıklar geri vites lambası plakalık lambası yanar taaki siz anahtarı kontağa takmanıza kadar veya belirlenen süre kadar(ortalama 20 saniye). kontaktan anahtarı çekip kapıyı açtığınız anda yine ön farlar geri vites ve plakalık lambası yanar yine belirlenen süre kadar .

firstemperor link' Alıntı:
hayır follow me home değil. folow me home da uzaktan kumandayla açtığınızda ön ışıklar geri vites lambası plakalık lambası yanar taaki siz anahtarı kontağa takmanıza kadar veya belirlenen süre kadar(ortalama 20 saniye). kontaktan anahtarı çekip kapıyı açtığınız anda yine ön farlar geri vites ve plakalık lambası yanar yine belirlenen süre kadar .

Yok abi öyle değil.

Sn. Sohayli'nin bahsettiği durum doğru. ''Follow me home'' adlandırması araçtan indikten sonra selektör kolunun bir kez çekilmesiyle aracın yolu aydınlatmasına verilen isimdir. Bazı firmalarda bunun adu ''Coming Home'' olarak da geçer.

Anahtardaki kapı açma butonuna basıldığında farların ve çeşitli diğer ışıkların yanması ise genelde ''Leaving Home'' olarak adlandrılır.

Geri