Genelleme çok ama çok yanlış. Doğulu lafı bile insanı geriyor. Ben doğulu değilim. Kayseri'den öteye de geçmedim en başta söyleyeyim.
Bizim yaptığımız en büyük hata genelleme yapmaz. O kadar saçma sapan şeyler ortaya atılmıştıki. Bundan en büyük pay sanırım medyanın. Doğulu terörist, doğulu bölücü, doğulu toz işi yapar, acıtasyonun kralını yapar, kaçak elektrik su kullanır. Bunların doğuda fazla olduğunu kimse inkar etmiyor ama böyle bir genelleme yapmak inanın kimseye yakışmıyor.
Doğu da durum böylede İstanbul çok mu anasının gözü. Yapmayın Allah aşkına. İstanbul'da bütün pislikler döner. Bütün güzelliklerde İstanbul'dadır o ayrı konu. Ama çıkıpta İstanbul'lular şöyledir diye bir genelleme çok çok yanlış olursa doğu için yapılan genelleme de o denli yanlış olur.
Doğuda eğitimli insan sayısı düşüktür. İnkar edilecek birşey değil bu. Hadi o adam cahil de akıllılarında cahil insanlardan bi farkı kalmamış. Sen akıllıysan, vatan seversen sen yardım et doğuya. Oraya ülke toprağı değil mi?
Allah korusun eğer birgün doğu vatanımızdan koparsa bende dahil kusura bakmayın kimse ağlamasın. Kimse de günah keçisi yapılmasın. Bu kadar dışlanan insanımız bir gün çareyi başka yerde ararsa inanın kaybeden ülkemizden başka kimse olmaz... Çok büyük yazık olur bu vatana...
Dediğim gibi ben gitmedim doğuya. Sen ne yaptın bu insanlar için diyorsanız Allah biliyor benim ne yaptığımı. Elimden gelen oydu, bende elimden geldiğince hep yardımda bulundum.
Bizim en çok yaptığımız şey ne biliyor musunuz? Eleştirmek, ön yargılı yaklaşmak. Öyleki artık en ufak şeylerde bile karşıma çıkar oldu bu 2 şey...
Doğunun şu halinden bende dahil biz sorumluyuz.
Biraz empati lütfen...
Allah sonumuzu hayır etsin.
(Söylediklerimi kimse üzerine alınmasın arkadaşlar, genele söylediğim şeyler.)