Golf-Focus 3-Astra J Autoshow Testi..

Ynt: Golf-Focus 3-Astra J Autoshow Testi..

arkadaşlar boşverin golf daha güzel herkes gidip golf alsın.
astra sahibi olma ve kullanma ayrıcalığı bizde kalsın ;)

goxb link' Alıntı:
Hüsnü Bey son hız 270 km/h olsa dahi gereksiz bir argüman, bu hızlara ne kadar ihtiyaç duyarız ki? Motor bakımından Astra J nin ileride olduğuna katılmıyorum ben. Testte belirtiyor en cansız motor diye. Tasarım olarak sizinle hemfikirim Astra J gerçekten rakipsiz. Donanım olarak da haklısınız.

Golf'ün konsolü ergonomik demiş, kesinlikle ergonomik. Astrada saçma sapan bir sürü düğme var, görüntü katıyorlar sadece. Testten anlaşılan Ford daha da saçmalamış.

Burada olmayan bir madde benden olsun. Bu 3 araç içerisinde en sorunlu araç Astra J dir. Hatta bunu iddialı bir şekilde Focus 3 yollara düşmeden söyleyebilirim. Affınıza sığınarak yazdım.  :(

Sn. Goxb,

Haklısınız yüksek hızlara ihtiyaç duymak ya da bu hızların konforlü seyir hızları olduğunu düşünmek çok doğru değil ama bu konu tamamen farklı bir başlık altında değerlendirilmeli. ևünkü burada bahsettiğim şey bu değil.

Testte Astra J'ye cansız motor diyorsa eğer scirocco ile Astra J videolarına bakıp da 1.4TSI ye canlı motor mu diyeceğiz? Astra J'nin tork dağılım eğrisi biraz geniş bir devir aralığında dağılmış durumda.

Ergonomiklik bence kullanıcıdan kullanıcıya göre değişir. Bana Astra J çok daha kullanışlı geliyor. Ben fazla düğmeli konsolları çok severim, sürüş sırasında ne kadar sakıncalı da olsa düğmeleri kurcalayıp dururum. ama buna başka bir değerlendirmede olumsuz özellik olarak diyebilirler ama kişisel düşüncem gayet güzel olduğu yönünde.

Sorunlar konusunda da ben Astra J'de karşılaşılanları zaten büyük sorun olarak görmüyorum. Yavaş yavaş hepsine çözüm bulunuyor. Araç biraz daha oturacak ve artık biz zamanında bunları bunları çekiyorduk diye konuşacaz. Ama Golf bu gelişim sürecini tamamladı buna rağmen sorunlar yukarıdaki gibi onda da çıkıyor.

Yazdıklarım, okuyanlar tarafından taraflı bulunabilir, tamamen kişisel düşüncelerimdir. Savunmaksa da aracımı savunuyorum :)

benim astrayla ilgili hiçbir şüphem yok ama golfte tek aklıma takılan 122 hp motoru 1.4 140tan zayıf motoruyla hafif olmasını kabul ediyorum tabiki ama nasıl ilk hızda daha az bir zaman yakalıyabiliyor?
sonuçta kg/hp oranı astranın lehine olmasına rağmen hızlanmada biraz geç kalması nedeniyle golf motoru daha atik demek yalnışmı olur acaba?

Walla en sonunda bana bir Golf aldıracaksınız :)

1.4TSI 160hp - 4. viteste 215km/sa hıza çıkmış, kutlamak lazım :)

Golf 1.4 TSI (160hp) 70-215kph in 4th Gear!

Bu da benim 1.4T 140hp ile 4. viteste çıktığım hız :)

img5111k.jpg

kimseye golf alın diyen yok tabiki ne haddime :) hepimiz astra sahibiyiz bu forumda sadece öğrenmek amaçlı soruyorum çünkü turbo araçlara merakım dahada arttı forumda öğrendiklerimden sonra siz ya golfün 9.5 sn hızlanmasını kabul etmiyorsunuz ya da astranın 9.9 sn hızlanmasını çünkü fabrika verileri böyle söylüyor benim anlamadığım da bu zaten..

bahadirusta link' Alıntı:
kimseye golf alın diyen yok tabiki ne haddime :) hepimiz astra sahibiyiz bu forumda sadece öğrenmek amaçlı soruyorum çünkü turbo araçlara merakım dahada arttı forumda öğrendiklerimden sonra siz ya golfün 9.5 sn hızlanmasını kabul etmiyorsunuz ya da astranın 9.9 sn hızlanmasını çünkü fabrika verileri böyle söylüyor benim anlamadığım da bu zaten..

Sn. Bahadırusta, ben ortaya söyledim siz bana aldıracaksınız diye ;) İsteyen istediği aracı alsın tabiki :)

Walla ben gözümle gördüğüm şeylere inanıyorum, test edip görmek istiyorum. Şimdi bana teknik verilerdeki yakıt tüketimleri bişey ifade etmiyor. Şehir içi, şehir dışı, karma değerler çünkü bunların hangi ortamda

elde edildiğini bilmiyorum. O yüzden kendi tecrübe ettiklerim daha gerçekçi geliyor.

Aynı konu 0-100km/sa hızlanması için de geçerli. Astra 9.9 diyor ama benim de çekmiş olduğum 0-99km/sa videosu var. İlk kez denedim ve 10sn sürmedi 0-99km/sa. :)

Teknik verilerde aracın boyutları yazar bunu hangi şartlarda hangi ortamda ölçerseniz ölçün bunu herkes aynı değer bulur ama yukarıda yazdıklarımı etkileyen birsürü faktör var. :)

konsolda çok düğme ve buton olması ayrı bir keyf bence
sırf bu yüzden astrayı seçme sebeplerimden biriydi bu
boş ve sade konsol bana hitap etmiyordu

Focus 2 kullanıcıları rüzgar sesi için kapı fitillerine uydu anteni kablosu sokuyorlar  cooll bizim araçların fitillerine baktım böyle bir şansımız yok. Benim arabadaki rüzgar sesine inanamazsınız, rüzgar değil kasırga sesi mübarek. Cruze forumuna bakarsanız "samet baba" nickli üye tornacıda burç yaptırmış ve kaliper sesini kesmiş. GM in mühendisleri ne iş yapar merak ediyorum. Benim gördüğüm Astra J de test falan yapılmamış resmen biz kullanıcıların üzerinde test yapıyorlar. Makyaj gördükten sonra bu sorunlar kesilecek muhakkak. Ankaraya gideceğim zaman arkadaşlar soruyor servise mi diye, yok falan diyorum ama servise gidiyorum  dancee 2 gün önce aradılar akü kutup başı için kampanyanız var diye, arasanıza kaliper için, rüzgar sesi için, araç içi tıkırtılar için kampanyanız var diye! Arkadaşlar ben maalesef Opele olan inancımı yitirdim, 10 sene binmek için aldım ama 2 sene binermiyim bilemiyorum. Bu 3 araç içinde benim sıralamam testteki gibi.

goxb link' Alıntı:
Focus 2 kullanıcıları rüzgar sesi için kapı fitillerine uydu anteni kablosu sokuyorlar  cooll bizim araçların fitillerine baktım böyle bir şansımız yok. Benim arabadaki rüzgar sesine inanamazsınız, rüzgar değil kasırga sesi mübarek. Cruze forumuna bakarsanız "samet baba" nickli üye tornacıda burç yaptırmış ve kaliper sesini kesmiş. GM in mühendisleri ne iş yapar merak ediyorum. Benim gördüğüm Astra J de test falan yapılmamış resmen biz kullanıcıların üzerinde test yapıyorlar. Makyaj gördükten sonra bu sorunlar kesilecek muhakkak. Ankaraya gideceğim zaman arkadaşlar soruyor servise mi diye, yok falan diyorum ama servise gidiyorum  dancee 2 gün önce aradılar akü kutup başı için kampanyanız var diye, arasanıza kaliper için, rüzgar sesi için, araç içi tıkırtılar için kampanyanız var diye! Arkadaşlar ben maalesef Opele olan inancımı yitirdim, 10 sene binmek için aldım ama 2 sene binermiyim bilemiyorum. Bu 3 araç içinde benim sıralamam testteki gibi.
kesinlikle haklısınız. yazdıklarınızda son derece objaktif hatta objektiflikte öte  bizzat tecrübe ile sabit...  sorunları görmezden gelmenin manası yok. bu konuda size katılıyorum.

evet okudum golf te su alıyormuş, şimdi çok mutluyum artık (!) :)

Geri