Golf-Focus 3-Astra J Autoshow Testi..

Ynt: Golf-Focus 3-Astra J Autoshow Testi..

Sn. Avukatakın,

Biraz araştırısanız içine su alan Golfleri bulabilirsiniz ;)

selamlar arkadaşlar 2001 model comfortline sunroof lu araçım ön koluk vede arka koltuğun önünde su birikmesi oldu bu yagmurlu havalarda yapdı. araştırdık kaportacı sunroof dan alıdıgını arka dirseklerin ordan tabana inip öne geldigini söyledi. daha önce boyle bi arıza ile karşılaşan varmı. önce sorum eskişehir veya bursada bu işi yapabileçek iyi bir usta tavsiye edebilirmisiniz veya eskişehirde servis gitsek bu nekadara patlar ne yi tavsiye edersiniz.
2. ıslanan döşemeleri malum havaların durumu kurumuyor hafif nemli kalmakda bunları kurutmak için ne tavsiye edersiniz.( kurutma makinası le ugraşmam ma ragmen tam kurumadılar)
3. arabam soguk havalarda çalıştıgında ekrenda derece işareti çıkıyor sonra almanca bişi yazıp stop stop yazıyor. araçı kapatıp açıyorum 3 çalışıtırışdan sonra bu sorun kalmıyor acaba neden olabilir.
tşkler
golf ailesine 7 ay oldu katılalı buraya ise yeni katılıyorum
herkeze selamlar

Golf6 ile ilgili rüzgar sesi  alıntı

Arkadaşlar merhaba,

1,6 dizel 105 beygir Golf Trendline sahibiyim. Aracı alalı 12 gün oldu. İstanbul - Ankara yolu yapana kadar çok mutluydum fakat bu yolda 100 km ve üstündeki hızlarda özellikle ön camlardan rüzgar gürültüsü alıyorum ve çok canım sıkıldı. Bu arabayı özellikle sessiz şeklinde yapılan reklamlarına inanarak almaya karar verdim.

İnternette bunun kapı ayarından olduğunu söyleyen yabancı ve yerli forumlara rastladım. Bazıları ise Golf'ler için normal diyorlar. Aynaların dizaynını suçlayanlar dahi bulunuyor.

Aynı sorunu yaşayan veya çözen kimse var mı acaba?

bir alıntı daha

rkadaşlar,

Cevaplarınız için teşekkürler. Ben de geçtiğimiz hafta servise gittim.

Yanımdaki usta aynen "arabaya vuran hava - rüzgarın sesi" olduğunu söyledi. ևok canım sıkıldı, beklentim bu kadar ses gelmemesiydi aracı alırken. Biraz tartıştık hatta.

Daha sonra müdürleriyle konuşup test aracını denemeye çıktık, alet 1,6 FSI otomatik vites Golf 6 idi.

Onda da aynı ses gelince, içim biraz rahatladı ama yine de daha iyi bir aerodinamik beklerdim Golf'ten.

En ilginci ise bu sesin bu kulüpte hiç dile getirilmemiş olması, belki de ben gürültüye biraz hassasım. Gerçi usta da günde 6-7 kere gürültü, ses testine çıkıyoruz dedi müşterilerle!

bitane daha

Arkadaşlar benim arabamda 2 haftalık rüzgar sesi bendede oluyor 130-140 tan sonra başlıyor, ilk duyduğumda gerçekten şaşırdm bi yer açık kalmış galiba diye düşündüm hatta...
Yan camlardn geliyor ses. Yada yol ve motor sesi olmadığı için öle geliyo. genellikle tdı aracı olanlar sanki daha şikayetçi bu durumdan Nası çözeriz bunu yoksa alışacakmıyız..

Farklı bir kullanıcıdan gene Golf su alma problemi

1. sorunu ben yaşadım, ıslanan yerler bile aynı, sanruf tahliyeleri tıkanmış, gideceksin bi oto döşemeciye, upuzun bi teli var, tahliyeleri boşaltacak, ama tellemeden önce söyle dikkat etsin tahliyelerin ucunda buyuk cisim olmamasına, taş falan gibi.ևünkü teli içeri ittiğinde o daha da içeri gidip tıkar, benim sunrooftan 9mm lik kovan çıkmıştı  mesela Shocked

2. soru, yine gittiğin bu oto döşemeci bu direklerin döşemelerini yormadan 30 snde söker, sonra bi sobanın önüne koy onları kurusun.

3.sorunu çözemedim ama antifriz gibi duruyor

Başaka bir Golf kullanıcısının yazısı:

Arkadaşlar mevsim dolayısıyla çok fazla yağmur yağıyor ve dün arabama bindiğimde ön yolcu koltuğunun bulunduğu paspasın su ile dolduğunu gördüm.Daha önce formda bu konu hakkında bişeyler okudum fakat şimdiaratmama rağmen  bulamadım.

avukatakın link' Alıntı:
[quote author=bahadirusta link=topic=932.msg18409#msg18409 date=1300822677]
akın bey provoke etmeyin şimdi konuyu yerin dibine sokacak birşey yok araçlarımızda benim golfüde focusuda bravoyuda meganıda a3üde alıcak param vardı allaha şükür ama astrayı seçtim gayette memnunum..
provoke ettiğim nerden çıkarıyosun ki hocam.  ben düşüncem söylüyorum,  saygı göstermeliyiz demi düşüncelerimize...
[/quote]
neden dediğimi biliyorsunuz düşüncelere tabiki saygım sonsuz ama iş iddalaşmaya birşeyleri ispat etmeye dönünce objektiflikten uzak taraflı yazışmalar oluyor sadece..

Bir aracı kıyaslarken kıyaslanan araçtaki sorunlarıda bilmek lazım diye düşünüyorum.
Bu konu açıldı diye biz hemen harıl harıl internette golf ile ilgili sorun aramadık bunlar zaten bizim bildiğimiz şeyler, ben herzaman bir yandan golf ve focus ve diğer forumları takip ediyorum çok sık olmasada.
profesyonel olmasakta hangi aracın ne gibi artıları ve ne gibi eksileri olduğunu biliyoruz.

2011 Golf 6 highline + dsg ilk günden arıza sorunu

Merhaba arkadaşlar 5 eylül pazar günü aracımı istanbul generaldan teslim aldım. Önce Edirne sonra memleketim Manisaya dönmek üzere yola çıktım. memlekete dönene kadar bahsettigin sorun 2 defa tekrarladı ama ilk den sorun olarak algılamamıstım ilk defa böyle donanımlı bi arabaya sahip oldugum için normla karsılamıstım. sık sık tekrar edince süphelenip servise gönderdim basıma gelenleri anlatıcam size şimdi.

toplamda 1000km yol boyunca direksion ikaz lambası sarı olarak yandıgı anda dier bütün ısıklar 1sn içinde yanip sönüyordu araba sanki stop edip tekrar calısırmıs gibi tepki veriyordu o anda. neyse açıkcası pek umursamayıp memlekete kadar geldim. Sonra Manisadan izmire gidip gelirken bu hata tekrar etti durdu en sonunda izmirden ankara cıkısına dogru gelirken izmir cıkısı kipanın önünde bu ısıklar yandı ve sönmedi bütün ikaz lambaları yanıyordu.arac calısıyordu yürüyordu fakat klima soguk değil sıcak üfürüyordu hemen izmir cıkısı kipanın oradaki benzin istasyonuna cekip cagrı 24 den bi servis geldi 30dk sonra aracın kutup baslarını sökerek beynini sıfırlayıp lambaların sönmesini sagladı bu sekilde yola devam edebilecegimi söyledi cünkü arıza göstermiyordu arac. memlekete kadar bu sekilde sorunsuz gittim yine tekrar ertesi gün 40km gidiş 40km geliş olmak üzere bi yere daha gittim toplam bu km boyunca arac yine bütün ikazları yakıp söndürdü 18 sefer felan sanırım. memlekete gelip cagrı 24 ü terkrar aradım denizli batı otomotiv le baglantı kurup görüştürdüler beni aracım cumartesi günü vinc ile batı otomotive cekildi. Bu gün sabah işlemleri baslamıs olup beyin kontrol ünitesini güncellediklerini söylediler. Fakat 2 3 sefer de stop etme olayı basıma gelmişti bunuda söyledim şamandıraya bakalım felan dediler neyse aksam üzeri aradılar halletik felan die dedim bi 15-20km yol yaparmısınız arıza tekrar edecekmi die aksama dogru aradılar tekrar aracınız bi gün daha bizde misafir kalacak arıza tekrar etti dediler. Şimdi korkuyorum bu sorunum aracımı teslim aldıgımda varmıs demekki onca para verip aracın direk bozuk cıkması inanın bende acaip takıntı yarattı artık her kontak acısımda acaba yoldamı kalıcam hissinin insanda olusması acayip kötü bir sey arkadaslar şimdi aracımın sagını sökecekler belki sıfır arac ya insanı cok kötü yapıyor bu durum ben bu durumda ne yapabilirim aracımın yenisi ile değişitirilmesini talep edebilirmiyim ne yapabilirim yardımcı olabilirsiniz cok memnun olurum aracımdan cok sogudum cünkü :/

bende çok iyi olmasa da az çok  iyi biliyourm çoğu aracı bu sebeple bildiklerimi yazıp paylaşıyourm :)

avukatakın link' Alıntı:
bende çok iyi olmasa da az çok  iyi biliyourm çoğu aracı bu sebeple bildiklerimi yazıp paylaşıyourm :)

Golf'ün de su alabildiğini bu bildiklerinize eklemiş olduk ;)

Geri