hangi markanın kapısından dönüp Astra j yi aldınız :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polatts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: hangi markanın kapısından dönüp Astra j yi aldınız :)

Ben aynı segment nerdeyse her aracı incelemiştim sonra seçtik astrayı.Belki sizede yardımı olur.Hepsinin aynı modellerini kıyaslamıştım astra sportta karşılık gelen modeller.

Toyota Auris Yeni;
Tasarımının çalıntı oluşu.i30 kia ceed birebir arka tarafları aynı.İç malzemenin çok kalitesiz oluşu.cruise control olmayışı güvenliğin opsiyonel olması.Hala çok eski tip 1.4 4d motor kullanması.Sonuç olarak 53bin tlyi haketmemesi.Tek iyi özellik toyota touch bayılmıştım:)

Reno Megane Hb;
Klasik reno arabası.Albenisi veya farklılığı olmayışı malzemenin kalitesizliği ve koltuğa oturunca güven duygusu vermemesi.Ayrıca renoda arabanın rengine bile para istenmesi sizi soymaya çalışmaları.İç mekanı çok sıradan, arka koltukları yüksek olduğu için arkadakiler hiç rahat olamıyor kafam tavana çarpıyordu(Test etmiştik tanıdığımızın aracında) Boyum 1.82 olmasına rağmen tavanla bir gitmek hiç hoş değildi.Yine güvenlik opsiyonel olarak gelmesi.

Seat Leon Yeni;
Araba çok güzel albenili ama astra gibi yaparken fiyatı 60 binleri geçiyor.2.el piyasası ölü satmaya kalksanız zor satarsınız.Birde yeni modelinin tipi hiç hoş gelmedi o yüzden vazgeçtik.

Citroen C4;
Gerçekten güzel araba.Her konuda iyi diyebilirim gerek donanım gerek iç mekan kalite yeterli düzeyde ancak Türkiyede fransız arabası olmuyor.Bunu kendimiz test edip gördük 2.elinde fiyat inanılmaz aşağı iniyor bu yüzden vazgeçtik.

Ve son olarak geldik Golf ve Jettaya:)

Golf güzel araba ama eski golf değil tipi gerçekten çok çirkin arkası çok kısa kalmış.İç mekan zaten hiç albenisi yok o paraya öyle tasarım açıkcası mantıklı gelmedi.Tabi fiyatta aynı donanımda 70 leri buluyor.
Jetta gerçekten güzel arabaydı her konuda diyebilirim.Ama gerek fiyat yüksekliği gerek skodanın arabalarıyla 1e1 aynı oluşu ki seat'ın yeni toledosuda aynı olucak bu yüzden çok standart geldi kaliteside aşağı düşmüş aracın bundanda vazgeçtik.

Son olarak astra.Geldik gördük aldık :D Her konuda bizi tatmin etti hiçbir sorunumuz olmadı.Gerek güvenlik gerek iç tasarım gerek dış görüntü süper.Motor konusunda şüphelerim vardı oda giderildi yarın arabayı alıcaz:)

Umarım yardımcı olabilmişimdir yeni alıcaklara.

albertxx link' Alıntı:
Ben aynı segment nerdeyse her aracı incelemiştim sonra seçtik astrayı.Belki sizede yardımı olur.Hepsinin aynı modellerini kıyaslamıştım astra sportta karşılık gelen modeller.

Toyota Auris Yeni;
Tasarımının çalıntı oluşu.i30 kia ceed birebir arka tarafları aynı.İç malzemenin çok kalitesiz oluşu.cruise control olmayışı güvenliğin opsiyonel olması.Hala çok eski tip 1.4 4d motor kullanması.Sonuç olarak 53bin tlyi haketmemesi.Tek iyi özellik toyota touch bayılmıştım:)

Reno Megane Hb;
Klasik reno arabası.Albenisi veya farklılığı olmayışı malzemenin kalitesizliği ve koltuğa oturunca güven duygusu vermemesi.Ayrıca renoda arabanın rengine bile para istenmesi sizi soymaya çalışmaları.İç mekanı çok sıradan, arka koltukları yüksek olduğu için arkadakiler hiç rahat olamıyor kafam tavana çarpıyordu(Test etmiştik tanıdığımızın aracında) Boyum 1.82 olmasına rağmen tavanla bir gitmek hiç hoş değildi.Yine güvenlik opsiyonel olarak gelmesi.

Seat Leon Yeni;
Araba çok güzel albenili ama astra gibi yaparken fiyatı 60 binleri geçiyor.2.el piyasası ölü satmaya kalksanız zor satarsınız.Birde yeni modelinin tipi hiç hoş gelmedi o yüzden vazgeçtik.

Citroen C4;
Gerçekten güzel araba.Her konuda iyi diyebilirim gerek donanım gerek iç mekan kalite yeterli düzeyde ancak Türkiyede fransız arabası olmuyor.Bunu kendimiz test edip gördük 2.elinde fiyat inanılmaz aşağı iniyor bu yüzden vazgeçtik.

Ve son olarak geldik Golf ve Jettaya:)

Golf güzel araba ama eski golf değil tipi gerçekten çok çirkin arkası çok kısa kalmış.İç mekan zaten hiç albenisi yok o paraya öyle tasarım açıkcası mantıklı gelmedi.Tabi fiyatta aynı donanımda 70 leri buluyor.
Jetta gerçekten güzel arabaydı her konuda diyebilirim.Ama gerek fiyat yüksekliği gerek skodanın arabalarıyla 1e1 aynı oluşu ki seat'ın yeni toledosuda aynı olucak bu yüzden çok standart geldi kaliteside aşağı düşmüş aracın bundanda vazgeçtik.

Son olarak astra.Geldik gördük aldık :D Her konuda bizi tatmin etti hiçbir sorunumuz olmadı.Gerek güvenlik gerek iç tasarım gerek dış görüntü süper.Motor konusunda şüphelerim vardı oda giderildi yarın arabayı alıcaz:)

Umarım yardımcı olabilmişimdir yeni alıcaklara.

Hayirli olsun yeni araciniz:) bende c sinifina gecmeyi dusunuyorum yeni leonla astra arasindayimda opelin ikinci eli kotu yeni leonun ikinci eli astradan iyi olabilir bence cunku dogus grubunda:) araba ilk ciktigindan beri 1.500-2.000tl arasi zam geldi ve 2-3 ay sira veriyolar bence 2.eli saglam olabilir:)

Valla dün yeni açılan Vw bayisine hayırlı olsuna ve gizli bir Golf ACT pazarlığına gittim.

Galeride genellikle işinin hakkını veren güler yüzlü elemanlar toplanmış, Ford dan, Opel den, Hyundai den vs..

Golf 7 yi uzun uzun inceledim, kaliteli ve olgun ama sohbet ettiğim ve aracı incelediğim 5 - 10dk içinde aracın tasarımı çok sıkıcı görünmeye başladı gözüme, gene de olası Dsg arızalarına karşı "en az" 4 yıl garantide ikna ettim, ikna edemediğim ise 3.5 aylık ortalama araç tedarik süreci oldu  8)

mayıs 2012 de 2005 corsayı verip 2012 1.4 twinport njoy corsa aldım. 9000 kmde iken (5 ay sonra) mecburiyetten dolayı vedalaştım aracımla. ve temmuz ayının gelmesini bekledim ve nihayet temmuz geldi araba almak için başladım araştırmalarıma öncelikle artık kesinlikle c segmenti bi araç almayı kafaya koymuştum. yıllardır opel kullandığımdan dolayı hiç opele bakmadan başladım araştırmaya ama olmadı ..!! auris yüksek fiyat + ısınamadım .. megane hiç düşünmedim reno sevmiyorum. pejo ve citroen yani fransız gruplarına hiç bakmadım bile. derken yine opelin yolunu tuttuk.. corsa 1.4 active 35.500 olduğunu duyunca hemen astra almak için bahane bulmuş oldum :) 7.000 fazla verip sınıf atlarım dedim..!! 4 gün oldu aracımı alalı daha 55 km de :) bu hafta bi uzun yol deniycem ama günlerdir uykularım kaçar oldu.. bu araç ne yakıcak diye düşünmekten.. lpg taktırmayı düşünmüyorum. yılda 10.000 yapmam imkansız. o yüzden astra mı aldım ama aklımın bi köşesinde ufacık bi polo 1.2 tdi blumotion kaldı. yakıtları motosikletle eş deger. tamam sınıf farklı 75 bg bi araç ama ne olursa olsun yakıt konusunda devrim yaptılar.. ş.dışı 3.2 lt yakan araç gördüm canlı canlı.. bide kendi tüketimime bakıyorum  ???  ama astra'm çok yakışıklı oldugu için feda olsun diyorum  :)  bu arada amma içimi döktüm ya :)

power39 link' Alıntı:
mayıs 2012 de 2005 corsayı verip 2012 1.4 twinport njoy corsa aldım. 9000 kmde iken (5 ay sonra) mecburiyetten dolayı vedalaştım aracımla. ve temmuz ayının gelmesini bekledim ve nihayet temmuz geldi araba almak için başladım araştırmalarıma öncelikle artık kesinlikle c segmenti bi araç almayı kafaya koymuştum. yıllardır opel kullandığımdan dolayı hiç opele bakmadan başladım araştırmaya ama olmadı ..!! auris yüksek fiyat + ısınamadım .. megane hiç düşünmedim reno sevmiyorum. pejo ve citroen yani fransız gruplarına hiç bakmadım bile. derken yine opelin yolunu tuttuk.. corsa 1.4 active 35.500 olduğunu duyunca hemen astra almak için bahane bulmuş oldum :) 7.000 fazla verip sınıf atlarım dedim..!! 4 gün oldu aracımı alalı daha 55 km de :) bu hafta bi uzun yol deniycem ama günlerdir uykularım kaçar oldu.. bu araç ne yakıcak diye düşünmekten.. lpg taktırmayı düşünmüyorum. yılda 10.000 yapmam imkansız. o yüzden astra mı aldım ama aklımın bi köşesinde ufacık bi polo 1.2 tdi blumotion kaldı. yakıtları motosikletle eş deger. tamam sınıf farklı 75 bg bi araç ama ne olursa olsun yakıt konusunda devrim yaptılar.. ş.dışı 3.2 lt yakan araç gördüm canlı canlı.. bide kendi tüketimime bakıyorum  ???   ama astra'm çok yakışıklı oldugu için feda olsun diyorum  :)  bu arada amma içimi döktüm ya :)
ben racechiple 2,9lt leri gördüm uzun yolda ki chipsiz zaten 3,5lt leri görüyordum.

firstemperor link' Alıntı:
ben racechiple 2,9lt leri gördüm uzun yolda ki chipsiz zaten 3,5lt leri görüyordum.

doğrudur. gecen yaz 2007 1.3 cdt astra ile lüleburgazdan kuşadasına gittim bende 3.5 ları gördüm ama sadece gördüm toplamda 750 km sonunda ortalamada 4.7ydi. blumotion gecen hafta buradan. lüleburgazdan istanbul okmeydanı gidiş geliş 320 km yolda sadece 10lt yakınca 3 silindirli 75hp motorun çok tasaruflu oldugunu kabullendim. sadece bunu paylaşmak istedim. maksadım kıyaslama degildi..

power39 link' Alıntı:
doğrudur. gecen yaz 2007 1.3 cdt astra ile lüleburgazdan kuşadasına gittim bende 3.5 ları gördüm ama sadece gördüm toplamda 750 km sonunda ortalamada 4.7ydi. blumotion gecen hafta buradan. lüleburgazdan istanbul okmeydanı gidiş geliş 320 km yolda sadece 10lt yakınca 3 silindirli 75hp motorun çok tasaruflu oldugunu kabullendim. sadece bunu paylaşmak istedim. maksadım kıyaslama degildi..
kasa, hacim, motor oranı iyi tutturulmuş bir araç ama kesinlikle c sınıfı bir araç olamayacak. şehiriçi kullanıma uygun. tavsiye edilir ama fiyatı çok uçuk

İlk serüven şubat ayında yaşandı ablamın 2005 astra h 1.6 twinportunu bakıma opan a götürdüğümüzde babama dedim:
Baba gel bi çıkalım yukarı arabalara bakalım büyükbabamda var yanımızda gittik önce cruze hb a baktım dizel 163 beygir olanı 45-46 bin tl ye veriyorlardı.
Bindim beğendim ama kaporta vasattı babamda almam dedi.
Sonra chevrolet-opel yan yana olduğu için opele geçtik,kimse ilgilenmedi baktım durdum bir bay satış temsilcisiyle konuştuk orda da şuaki aracımın dizeli vardı aynı renk aynı donanım 58 bin tl verdi fiyat olarak babamda olmaz dedi.
Ordan audi ye geçtik (doğuş çankaya) audi de baya ilgi gördük gel görki a3 tdi s tronic attraction 69.850 tl dedi babam alamam dedi bende istemem zaten bu yaşta dedim.
ևıktık vw e önce sıfır golf 7 baktım benzinli otomatik iki üç araç konfigüre ettim fiyat aldım en son babam:
Buğra gel arkada garajda ne var dedi baktım ve 2012 tdi dsg higline sunroof lu golf 6 yı gördüm onu ayırttık alacaktım ki eskihisar da aynısını ve hatasızını buldum ve aldım  :)
5 ay da iki kaza yaptık ve 12 temmuzda sattım özlüyorumda keratayı ona özel t shirtte bastıdım arada giyiyorum :'(
Astra yı i30 a tercih ettim çünkü yaklasık 10 günde ne kadar showroom varsa gezdim opel audi kia vw hyundai vs.
En son opal showroom da benim canavarı buldum ve aldım mutlu muyum?
Evet daha 385 km de yakıtı 11.5 litre ama olsun seviyorum ben onu greatt

Yeni kasa Toyota Corolla alıyorduk fiyatın yüksek olması ve tasarımını beğenmediğimiz için vazgeçtik.Kia Ceed ile arada kalmıştık çok.1.6 crdi 128 bg.İleride ikinci elde sıkıntı olur diye Astra J tercih ettik.Neptün Mavi.İyi ki tercih etmişiz.İlk çıktığı zamanlar bayılmıştım.çok kolay modifiye yapılan araç

Wv Tiguan alacaktım şubat ayında almaya gittim bana ağustos teslim dediler vazgeçtim Astrayı zaten incelemiştim gittim aldım.

Geri