hangi motor? 1.3 dizel mi 1.4 turbo mu yada 1.6 atmosferik mi 1.6 turbo mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hllb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hangi motor? 1.3 dizel / 1.4 turbo / 1.6 atmosferik / 1.6 turbo /

• 1.3 dizel

Oy: 33 30.0%
  • 1.4 turbo

Oy: 53 48.2%
  • 1.6 atmosferik

Oy: 10 9.1%
  • 1.6 turbo

Oy: 14 12.7%

• Kullanılan toplam oy
    110
Ynt: hangi motor? 1.3 dizel mi 1.4 turbo mu yada 1.6 atmosferik mi 1.6 turbo mu?

Akil karsilastirmasina hic girmioyurm zaten emin olun herkes akliyla kullaniyordur demek istedigim karsidan arac gelirken bi anda sollamak degildi ama size hic aciklamaya calismicam eminim sn.trk de bole bsy denememistr zaten

Ynt: hangi motor? 1.3 dizel mi 1.4 turbo mu yada 1.6 atmosferik mi 1.6 turbo mu?

1,4 t dir....  bizzat test ettim süper gidiyor...  ekonomik de sayılır.....  1,6 t ise çok güçlü ama çok da yakar gibime geliyor...

1,3 ecoflex =  tövbeler tövbesi   cooll  aracı yerinden kıpırdatamıyor  evil_Daemon

1.3 kullanmama rağmen oyumu 1,6 T'ya attım. sadece 8 ayda 23000 km. yapmış biri olarak 1.6T alsaydım ocağa incir ağacı dikerdim.... 

Ynt: 1.3 dizel mi 1.4 turbo mu?

- arabayı aklınızla kullanırsanız, güç durumlarda kalmazsınız....
karşı yoldan gelenin, önünüzden gidenin, yol hakkına tecavüz etmeye kalkmazsanız,
güç durumlarda kalıp, ani atraksiyonlar yapmanıza gerek olmadığını görürsünüz...!!
[/quote]

Sayın onderak Hep size cevap verirmiş gibi oluyorum :) ama galiba bomboş yollarda araç kullandınız hep Ya da hiç çıldırmış şekilde üstünüze gelen birinden kaçmaya çalışmadınız. Eğer ileri sürücülük derslerini herhangi bir yerden temin edebilirseniz ne demek istediğimi anlarsınız. En basitinden kendi başıma gelen bir olayı anlatayım yolda 2 lt turbolu bir araçla ilerliyorduk Arkamızdan akan trafik malum Tam bu esnada yandaki hafif tepenin üzerindeki otlatılan hayvanlar yola bir hücum etti Dursak gelip bize vuracaklar yavaşlasak kesinlikle biz onlara vuracağız ama gaza bir oturdu sürücümüz emin olun çok az farkla o 240 hp nin gücüyle kurtardık arkadan gelenler hayvanlara daldı. Trafik sizin belirttiğiniz gibi aklınızla falan riske girmeyeceğiniz bir ortam değil. Yanlış anlamayın ama tecrübe ile nelerin nasıl olabildiğine şaşıracaksınız zamanla...

anlıyorum sizin demek istediğinizi inanın...
ama bu trafiği bu hale getiren bu hız manyakları işte...
yürüsün yürüsün diyenler...!!!
iki dakika sabredip şeridini koruyamayanlar...!!
onlar yüzünden böyle millet kafayı yiyor....

onderak link' Alıntı:
anlıyorum sizin demek istediğinizi inanın...
ama bu trafiği bu hale getiren bu hız manyakları işte...
yürüsün yürüsün diyenler...!!!
iki dakika sabredip şeridini koruyamayanlar...!!
onlar yüzünden böyle millet kafayı yiyor....
Onderak size bu konuda katiliyorum ama iste ulkemizdeki egitim seviyesiyle orantili olarak durum belli daracik sokaklarda bile hiz yapan insanlar gormek mumkun bunun icin sadece aklimi kullanarak hi tehlikeye girmem demek yanlis sn.eketen in verdigi ornekte mesela sadece hayvanlarla ilgili altinda guclu bir arac olmasa kurtaramazmis yani sadece hiz delileriyle alakali bir durum yok

İnsan faktörünün olduğu heryerde hata da olacaktır, kimi yerde az kimi yerde çok, ama hep olacaktır.

Bu yüzden dünyanın en büyük üreticileri araçlarına sürekli farklı güvenlik sistemleri ekliyorlar, aracın çarpışmada sizi koruyabilmesi dışında "aktif-pasif güvenlik seviyesi" olarak adlandırılan güvenlik önlemlerinden biri de aracın sizi zor durumlardan kurtarabilme yeteneğidir ve bu açıdan düşünülecek olursa güç her zaman zararlı değildir doğru kullanımda hayat da kurtarabilir.

Ama güce sahip olunca başkalarının olduğu ortamlarda şımarmamak gerekir!

Tercihimse 1.4T

Astra yı alırken 1.6T + Manuel seçeneği kalkmıştı sadece otm. şanzıman ile sunuluyordu ve 1.6T motor bildiğim kadarıyla 1.4T den eski bir üretim; 1.4T max. torkuna daha erken ulaşıyor vs diyerek aracımı almıştım.

Ama 2.0CDTI + otm. vites olsa harika olurdu  8)

Tolga KARACA link' Alıntı:
Sanırım 2.0 CDTI ı coupe lerde getirecekler, ama otomatik olurmu bilmem.

markopasa86 link' Alıntı:
[quote author=Tolga KARACA link=topic=2063.msg42814#msg42814 date=1312990828]

Sanırım 2.0 CDTI ı coupe lerde getirecekler, ama otomatik olurmu bilmem.
[/quote]

Evli ve çocuklu adama da coupe zor olur artık  steering

Geri