hangi yağı kullanıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xantorus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: hangi yağı kullanıyorsunuz ?

Arkadaslar, abiler arac bakimim geldi. Simdiye kadar her bakimimda mobil1 esp 5w30 kullandik. Fakat biraz arastirdigimda gm nin dexos2 seysinin olmadigini gordum.mobil1 de 0w40  ve Mobil Super™ 3000 Formula G 5W-30 gm nin onayladigi yag olarak gozukuyo. Sizce mobil1 esp 5w30 dan mi devam ediyim yoksa gm nin onay verdigi diger yaglardan birini mi kullanmaliyim?

Mobil1 esp formula 5w/30
Gm yagindan daha kalitelidir.

Djfree link' Alıntı:
Arkadaslar, abiler arac bakimim geldi. Simdiye kadar her bakimimda mobil1 esp 5w30 kullandik. Fakat biraz arastirdigimda gm nin dexos2 seysinin olmadigini gordum.mobil1 de 0w40  ve Mobil Super™ 3000 Formula G 5W-30 gm nin onayladigi yag olarak gozukuyo. Sizce mobil1 esp 5w30 dan mi devam ediyim yoksa gm nin onay verdigi diger yaglardan birini mi kullanmaliyim?
castrol neden kullanmıyorsun  motor ılk çalıştırdığında sılındırın uzerındekı moleküller hemen yağlanmasını sağlıyor

tüm araçlarıma her yağ değişiminde Mobil 1 0w40 yağ kullandım. bakıma giderken kendi yağımı götütürüm. garanti gereği servisin verdiği yağı da alıp bagaja atıyorum

Benim sahsi fikrim mobil 1 castrolden daha iyi marka oldugu yonde. O yuzden hep mobil kullaniyorum. Bulent abi bende sana katiliyorum yorumunda fakat mobil 0w40      Arastirinca aracimiza daha uygun oldugunu gordum. Hep 5w30 kullandim acaba 0w40 kullansam mi ? Herhangi bir sikinti olur mu diye dusunuyorum.kafam cok karisti ğ˜€

Bizim araçlara Mobil 5-30 ESP oluyor.0-40 uygun olmayabilir.Dün yedek parçaları servisten alıp dışarıda 30000 bakımını yaptırdım.Gerçi araç daha 19000 km de  fakat yağ zamanı gelmişti.Daha önceki 15000 bakımında odak tarık bey'e ESP 5-30 yağ götürmüştüm(Odak Yağ faturasını istiyor).Yağ konusunda kesinlik ile mobil

Gm dexos2 uygunluk listesinde mobil esp 5w/30 yok.esp 0w/40 var. O yuzden sormustum acaba  degistirsem mi diye.yoksa bende 5w/30 kullaniyorum.

esp 0-40    Ama esp 5-30 da olur.  Piyasadaki 50 liralık gm 5-30 haddinden fazla kurumlanma yapıyor. Mobil ile değiştirebilirsiniz. Fakat her yağ değişiminde farklı yağ koymak sıkıntılı. şimdi vereceğiniz karar ile devam edin bundan sonra.

emre abi  ilk bakımdan itibaren hep mobil1 esp 5w/30 kullandım.bir ay sonra bakım yapıcam.sizce mobil1 5w30 devam mı ediyim yoksa dexos2 onaylı 0w40 mı koyalım.birde aracım 1.4 turbo yağ kapasitesi 4 lt mi?

eketen link' Alıntı:
esp 0-40    Ama esp 5-30 da olur.  Piyasadaki 50 liralık gm 5-30 haddinden fazla kurumlanma yapıyor. Mobil ile değiştirebilirsiniz. Fakat her yağ değişiminde farklı yağ koymak sıkıntılı. şimdi vereceğiniz karar ile devam edin bundan sonra.

Emre demek kurum oranı fazla ha Dexos2 nin...

Bende şimdi 0/40 Mobil almaz mıyım!

edit: gaza gelmişim şu "sıkıntı" kısmını atlamışım... GM ile 50.000km dir devam ediyorum değişsem sorun olur mu ki...  023hm

Geri