hangi yağı kullanıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Xantorus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: hangi yağı kullanıyorsunuz ?

Djfree link' Alıntı:
emre abi  ilk bakımdan itibaren hep mobil1 esp 5w/30 kullandım.bir ay sonra bakım yapıcam.sizce mobil1 5w30 devam mı ediyim yoksa dexos2 onaylı 0w40 mı koyalım.birde aracım 1.4 turbo yağ kapasitesi 4 lt mi?

esp 5-30 kullanıyorsan bence hiç bozma devam. Gm olsaydı derdim ki hadi 0-40 :)  Yağ kapasitesi olarak da illa şu kadar demeden yarım litre yarım litre koyup baka baka seviyeyi ayarlat bence. Yağ çubuğunda iki çizginin ortasını az geçsin yeter.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Emre demek kurum oranı fazla ha Dexos2 nin...

Bende şimdi 0/40 Mobil almaz mıyım!

edit: gaza gelmişim şu "sıkıntı" kısmını atlamışım... GM ile 50.000km dir devam ediyorum değişsem sorun olur mu ki...  023hm

Kardeşim 0-40 a geç derim. Hele ki 1.6t seviyesine çıktıktan sonra. Sorun olup kurumları sökecek, yeni kurumlar oluşana kadar sıkıştırmazsın, sökülenleri de linkini verdiğin sitedeki temizleyicilerle temizler keyfine bakarsın. Yoğunluk hafiflediğinde ilk işim komple temizlik işine girişmek. :)

eketen link' Alıntı:
esp 5-30 kullanıyorsan bence hiç bozma devam. Gm olsaydı derdim ki hadi 0-40 :)  Yağ kapasitesi olarak da illa şu kadar demeden yarım litre yarım litre koyup baka baka seviyeyi ayarlat bence. Yağ çubuğunda iki çizginin ortasını az geçsin yeter.
abi teşekkür ederim esp 5w/30 dan devam  greatt

eketen link' Alıntı:
Kardeşim 0-40 a geç derim. Hele ki 1.6t seviyesine çıktıktan sonra. Sorun olup kurumları sökecek, yeni kurumlar oluşana kadar sıkıştırmazsın, sökülenleri de linkini verdiğin sitedeki temizleyicilerle temizler keyfine bakarsın. Yoğunluk hafiflediğinde ilk işim komple temizlik işine girişmek. :)

֜stadım  greatt

Merhabalar
Bugun aracimin yagini degistirdim. Mobil 5w/30 esp 4 lt koydum. Yag filtresi degisti. Fakat usta yag cubuguna baktiginda yarim litre daha koyulmasi gerwktigini solesi. Bizim araclar filtre ile beraber 4lt yag almiyor mu ben mi yanlis biliyorum acaba?aracim 1.4 turbo

Djfree link' Alıntı:
Merhabalar
Bugun aracimin yagini degistirdim. Mobil 5w/30 esp 4 lt koydum. Yag filtresi degisti. Fakat usta yag cubuguna baktiginda yarim litre daha koyulmasi gerwktigini solesi. Bizim araclar filtre ile beraber 4lt yag almiyor mu ben mi yanlis biliyorum acaba?aracim 1.4 turbo
1.4 araca 4 lt. Filtreyle beraber Tam geliyor.
Hatta cizgi en usttedir.
Birde cubugu siz kontrol edin.

Tamam abi yoldayim  suan kontrol edicem durunca.

Djfree link' Alıntı:
Merhabalar

Yağ çubuğuna kendin bak. Arabayı stop edip 10 dk sonra bak. Tam ortayı biraz geçsin yeter. Usta! ların her söylediğine bakma. Usta var usta var.

eketen link' Alıntı:
Yağ çubuğuna kendin bak. Arabayı stop edip 10 dk sonra bak. Tam ortayı biraz geçsin yeter. Usta! ların her söylediğine bakma. Usta var usta var.
haklısın abi.4lt koyduk eksik ise 4lt yağ nereye gitti :)aracın yağ kapasitesi 4lt diyor.şimdi inicem garaja bakıcam.teşşekkürler emre abi  14alkiss

eketen link' Alıntı:
B֜LENT link' Alıntı:
1.4 araca 4 lt. Filtreyle beraber Tam geliyor.
Hatta cizgi en usttedir.
Birde cubugu siz kontrol edin.
bülent ve  emre abi ilginiz için teşşekkür ederim.akşam işten dönmeden önce yağ cubuguna baktığımda bülent abinin dediği gibi üst çizginin üzerindeydi yağ seviyesi.bugun yağ değişimini yaptığım yerde özel opel servisiydi.nasıl böyle bişi derler anlamadım.

Geri