hararet ile ilgili soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan frkyasar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

frkyasar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadslar 97 f kasa astram var.hararet 100de açıyor.acaba normalmii yoksa servise götürmem gerekirmi.bundan önceki arabam toyotaydı.hararet 90da sabitleniodu.bilgilendirirseniz sewinirim

100 opeller için normaldir,
fanı ise 102-3-4 gibi acar merak etmeyin;)

Benim bildiğim termostat 93 derecede açması gerekir.100 derecede açıyorsa su kaynıyordur.Su kaynamıyor ve hararet göstergesi 100 dereceyi gösteriyorsa hararet müşüründe sorun olabilir.

Opellerde hararet 100-103 arası normal .Kırmızı çizgiye gelmemesine dikkat edin.Opel motorları sıcağı seviyor.Fanı Tech2 ile ayarlatabiliyorsunuz sanırım.Ustalarımız daha detaylı bilgi verir.Geçmiş konularda bununla ilgili bilgiler mevcut.

Fanın açış derecesi arabanızda yüksek, 92-93 derece de normal olarak açması gerekir. Ama yol durumuna göre hararet 100 dereceye çıkabilir veya geçebilir.Yani hararet normal ama fanın daha erken açması gerekir. Sadece suyunu eksik etmeyin o kadar. Bi de fanın açış derecesini düşürtmek için servise gidin.

Arkadaşlar selam , opel combo 1,3 cdti 2010 model aracım var.2 hafta önce den başalayan motor sıcakken aracın çok geç çalışma sorunu ile karşılaştım.Özel servise gittim ve hararet müşürü değişti.İki gün kadar sorun yoktu ama dün tekrar aracı yoldan gelip stop ettikten sonra 4-5 dakika marşa bastıktan sonra zorla çalıştıra bilidim.Bu konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.

Konu hortlamış yaw. :D

Arkadaşlar selam , opel combo 1,3 cdti 2010 model aracım var.2 hafta önce den başalayan motor sıcakken aracın çok geç çalışma sorunu ile karşılaştım.Özel servise gittim ve hararet müşürü değişti.İki gün kadar sorun yoktu ama dün tekrar aracı yoldan gelip stop ettikten sonra 4-5 dakika marşa bastıktan sonra zorla çalıştıra bilidim.Bu konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
2001 clio araçta aynı arızayı carbon clean yaparak çözmüştük.

yıl 2007 de herkes 100 derece harareti kabullenmiş,normal denmiş ne güzel :D Sonrada opel yağ eksiltir normaldir,opel 150binde conta yer kapak yer,yer de yer :D

Selçuk aynı konuyu bende açmıştım benim aracım 94 model f benim aracım da 95 duruyor 100 de fan açıyor. Sanırım eski araçlar da durum böyle.

Geri