hassas airbag'li bir vectra-c !!!

psicomega

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bugun aracımın fren merkezini yaptırmak için servise gittim. bu sırada sol arka taraftan sürtünme ile hasar görmüş bir vectra gördüm ki bi baktım perde airbagler ve koltuktaki airbag açılmış. bu kadar hassas olurmu bu airbagler ya . sordum sahibine kırmızı ışıkta beklerken arkadan bi kamyonet sürtmüş

buyrun resimler....

dsc02703nj9.jpg

dsc02704ti3.jpg

dsc02705oa4.jpg

Çok ilginç bir olay abi demek ki hassasmış öğrenmiş olduk

Sürtmüş demişsin ama o bence duran arabaya çarpmış,kapı bayağı bir göçmüş,haliyle duran arabaya da çarpınca perde airbagleri patlamış.Patlamasa niye patlamadı deriz patlayıncada çok hassas deriz,bence perde airbaglerinin patlaması o darbeyle normal.Sonuçta aracın en zayıf yeri yan taraf.

benım aracta aırbag lambası yanıodu
servıse gtrdm aırbagın cok gergın oldgunu soledıler bı parca degstı belkı oyle bı durum olabılır cunku en ufak vurmada acılabılcegını solemstıler servıste

Sürtmüş demişsin ama o bence duran arabaya çarpmış,kapı bayağı bir göçmüş,haliyle duran arabaya da çarpınca perde airbagleri patlamış.Patlamasa niye patlamadı deriz patlayıncada çok hassas deriz,bence perde airbaglerinin patlaması o darbeyle normal.Sonuçta aracın en zayıf yeri yan taraf.

toz kondurmayacaksın ya arabaya:D değiştirdin senaryoyu hemen. karşı tarafın sigortası tarafından yapılıyo araç. kapı sacı düzeltilecek. değişmicek bile. o kadar hassasta olmaması lazım.

aracın kaskosuda yokmuş servis fazla para yazarsa primi geçer ve vectracının cebinden cıkar para. adam şimdi bela okuyo nie açıldı bu airbag'ler vay ben yanaydııım die.

açılan airbagi sigorta karşılıyo mu pahalı olması lazım

airbaglerin açılması gayet normal çünkü yandan sürtme değilde yandan çarpma olarak düşünecek olursak büyük bir kazada kaporta içeriye eğilmeye başladığı andan kısa bir mesafe sonra airbag sensörlerini uyarır aksi takdirde sensörler biraz içerde olursa yamulma iç tarafada geçmiş olur perde airbaglerin açılmamasına veya düzgün açılmasına engel olur. çarpışma anını düşünün saliselik bir olay bu saliseler içersinde sensörün darbeyi algılaması ve airbagleri açmasıda bir süre alıyor. eğer sensörler biraz daha içerde olursa darbe algılaması daha geç olacak allah korusun airbagin açılmasına gerekte kalmıyacak çünkü artık azrail le tanışmış olacaksınız:-) euro n-cap testlerinden önce defalarca denemeler yapılıp sensörlerin yerleri ve diğer ıvır zıvır herşey belirleniyo. bu kazada gayet normal.

Geri