hassas airbag'li bir vectra-c !!!

valla perde airbaglı bir arabaya kaskosuz binmemeyi öğrendim şu anda.. eğer tüm araçlarda bu kadar hassaslıktaysa aracı kullanasım gelmez ya. sağlam bi tekme atsak açılır ya bu o zaman

valla şaşırdım, çünkü 2 gün önce arkadaşım 2006 model BMW 3.16 aracıyla kaygan yolda hakimiyetini kaybedip öndeki araca, sonra savrulup başka araçlara aracın farklı yerleriyle çarptı..

arka kapısı içeri göçtü, ön tarafı hasarlı, arka tamponda hasar var...

ama hiçbir Airbag açılmadı.. şimdide Borusan'la tartışma içerisindeler..

Sakalımız yok dinlemiyorsunuz.
Bu neden açıldığı için yeterince açıklayıcı olur umarım....

3148adsiz.JPG

trafik sigortası 12 milyara kadar karşılar üstünüde kusurlu olan cebinden öder bu olayda kusursuz taraftan para çıkmaz...

valla şaşırdım, çünkü 2 gün önce arkadaşım 2006 model BMW 3.16 aracıyla kaygan yolda hakimiyetini kaybedip öndeki araca, sonra savrulup başka araçlara aracın farklı yerleriyle çarptı..

arka kapısı içeri göçtü, ön tarafı hasarlı, arka tamponda hasar var...

ama hiçbir Airbag açılmadı.. şimdide Borusan'la tartışma içerisindeler..
İşte benim anlatmak istediğim nokta buydu,airbag açılmasa niye açılmadı der karşı tarafa açılmadı diye dava açarız.Belki o vectrada çarpma şiddeti çok yüksek değildi ama fotoğrafta bariz bir şekilde kapının içeri göçtüğü görülüyor.Perde airbagleri çoğu arabada olmadığı için patlayınca ilginc gelmiş olabilir ama aracın yan tarafından gelecek darbeler şakaya gelmez,bu nedenle opel firması belkide bu yan airbaglerin açılması konusunda çok hassas davranmış olabilir.Ön taraftan gelecek olan darbelerde bildiğim kadarıyla firmalar daha esnek oluyorlar.Bmw nin airbaglerinin açılmamış olmasıda ilginc...

Banada garip geldi sigortanın karşılamaması.Adamın sonuçta bir günahı yok,karşı taraf gelmiş adama çarpmış.Sigorta karşılamışmı karşılamamışmı adamı bağlamaz.Adamın aracının masrafı neyse çarpan kişi sigortasından ve üstünü cebinden ödemek zorunda eğerki karşı taraf kusurlu bulunduysa ama işin daha garibi adamın bu olaydan habersiz olması ve cebinden para çıkacağını zannetmesi..

Son düzenleme:
arkadaşlar gayet normal.arka kapı en az 6-7cm içeri girmiş ilk pozisyonuna nazaran..sensörleri etkilemesi için bu yeterli bi ölçü..

Geri