Hava Filtresi Ile Ilgili Yardim..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kitler,,,air intake kit yada cold air intake kit diye geçer,,,,genellikle içlerinde sünger bazlı filitreler kullanılır.( sünger filitrenin hava geçirgenliği daha yüksektir bölece daha verimlidir tabiki ) filitre-filtre kazanı ve borulardan oluşur....... fiyatları simota nın carbon görünümlü universal kiti 150-180 ytl arası bişeydi sanırım,,,benim kulladığım raid hp max-flow kitlerse 230-250ytl arası sanırım,,,bunun orjinal carbonlarıda çıktı ama 350-380 ytl arası sanırım...montaj için ayrı bi ücret almazlar aldığın yerde takarlar zaten.............

bence sesle ugrasma kutu içi bi green tak performansıhissedersin greenden sonra simota k&N pipercross markalarınıda tercihe edebilirsin

yada temiz tozsuz bi ortamda filtrenin üst kapagı arala gaza bi bas çek sesi dinle açık tipte alcagın sesi verir

hosuna giderse ve filtreyi bi şekilde sıcaktan korurum dersen açık tipte alabilirsin

bi kaç kişiden gördügm filtre kutusnun üst kapagı açmıs açık filtreyi içine yerleştirmiş

zaten açık filitre takanların çoğu öle yapıyo üst kapağı çıkarıp orjinal ktunun içine koyuyo filitreyi,,,eski aracımda bende öle kullandım,,vectradada denedim,,,ama işte yanlış olan uygulamada bu zaten,,,sıcak havayı motora çekmekten başka bişi değil,,,,,,bende illa kit alsın demiyorum kendisi becerebiliyosa yapsın açık hava filitresinden bi kit ve soğuk hava temini............ben şahsen 24000km dir filitre kiti kullamıyorum en ufak sorunum yok çok şükür........

ozman sırlamayı yapalım en iyi alınan verm sırasına göre

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,10üzerinden
kit ,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ses 7/ performans 10
kutu içi (grenn,k&n,simota,pipercross) ,,,,,,,,ses 6/performans10
yalıtılmıs açık tip ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ses 10/performans 9 (sıcak havadan korunursa)
açık tip ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ses 10/performans 7 (normal şartlarda alt devir kayıplarını saymassak)
orjinal filtre ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ses 5/performans 6

not:verilen degerler aralarında karşılaştırma yapmak içindir

Son düzenleme:
aşşa yukarı verdiğin değerler baz alınabilir,,,ama filitre kitinde de ses o kadar azalmıyo açıkta 10 da kitte 9 diyelim,,,aslında o kadar bile farketmiyo sanırım...birazda herkes aracına uygun olanı şeçmeli,, senin vectra gt sfi için açık yada kit pek önermiyolar hep kutu içi daha verimli denildiğini gördüm.kısacası iyi araştırmak yada deneyip görmek lazım.benim kullandığı kit alman malı ve astra g z motorlar için üretilmiş bi kit üniversal bile değil yani...belkide bu yüzden çok memnunum.yani ben hem denedim hem araştırdım ve bunda kanaat kıldım.açık olarak kullandığım filitrede öle yed-jsv felan değil k&n markaydı.
ayrıca şimdi taktında noldu diyenlerde vardır belki :D en önemlisi kafam rahat,,ayrıca filitreyle alıncak bi kaç beygir varsa onuda elde ettiğime inanıyorum,,,tabii arabanın sesinin biraz daha tok çıkmasıda hoş bi ayrıntı :D

çopk tşk ederim arkdaşlar yardımlarınız için gerçekten yardımcı olmuşsunuz. veriğiniz fikirler doğrultusunda bir şeyler düşüneceğim telkrar tşk ederim

düşün, taktırınca bizimle paylaşımda bulunursan seviniriz...

Arkaşlar Arabama Fazla Abarti Olmayacak şlekilde Içeriden Yalniz Kendim Duyacağim ölçüde Bi Ses Almak Istiyorum.. Sanirim Bu Işide Hava Filtresiyle Yapabilirim.. Peki Bu Hava Filtresini Tavsiye Eder Misiniz? Açik Mi Alayim Kapali Mi? +lari Ve - Leri Nelerdir?
şimdiden Tşk Ederim..
bende de aynı sorun var.green i öneriyorlar,kutu icini fakat izmir de nerden bulunur bilmiyorum.ankara danda arkadaşlara aldırabilirim.bilen bir arkadas adres - telefon verirse cok memnun olurum

bende de aynı sorun var.green i öneriyorlar,kutu icini fakat izmir de nerden bulunur bilmiyorum.ankara danda arkadaşlara aldırabilirim.bilen bir arkadas adres - telefon verirse cok memnun olurum

ankarada balgatta migrosun karşısında ıbs motorsport var ordan temin edebilirsiniz hatta site adresini veriorum daha rahat bilgi edinin
http://www.ibsmotorsport.com/Client/index.htm

kitler,,,air intake kit yada cold air intake kit diye geçer,,,,genellikle içlerinde sünger bazlı filitreler kullanılır.( sünger filitrenin hava geçirgenliği daha yüksektir bölece daha verimlidir tabiki ) filitre-filtre kazanı ve borulardan oluşur....... fiyatları simota nın carbon görünümlü universal kiti 150-180 ytl arası bişeydi sanırım,,,benim kulladığım raid hp max-flow kitlerse 230-250ytl arası sanırım,,,bunun orjinal carbonlarıda çıktı ama 350-380 ytl arası sanırım...montaj için ayrı bi ücret almazlar aldığın yerde takarlar zaten.............

ben IBS'den Green kutu içi filtre aldım, sahibi Işık Abiyle de konuştum, açık hava filtresi önermedi bna, kutu içi al, hem motor için sorun olmaz hemde benzin sarfiyatı yaparsın demişti..
bnce benzin sarfiyatı hakkında söledikleri doru, yanii yaklaşık 1,5aydır kullanıyorum, eskiye göre menzil arttı...

fakat bişi sorcam, ben şimdi Görkem'in dediği gibi gidip air intake kit yada cold air intake kit, alsam.. Corsa C için, ses yada performans artışı nası olur?? senin aracında, belirgin bi performans artışı oldu mu?

Geri