Hyundai Accent Blue

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan falcon_78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar unutmayalım bindiğimiz araçlarn hepsi yürüyen teneke tabut.....))

ne bilim hakan abi yazılıyor ediliyor yazılanlardan bunu anlıyorum. belki doğru anlıyorum belkide yanlış anlıyorum. belkide daha samimiyet kuramadığımızdan böyle oluyo, birbirimize daha kaynaşık olsak belki bende güler geçerim. zamanla oturur belki herşey

motor kıyaslaması yapmadım ki. crdi'lerin nasıl uçtuğunu herkes biliyo.
ortamı boşver, kendini germenin bi alemi yok
yoksa hyundai iyi gazlamış opel sağlam durmuş çok mu büyük olay :D
hepimizin iyi kötü altında arabası var işimizi de görüyo, yeni araba almaya hazırlananlar düşünsün gerisini ;)
maksat görüş paylaşmak.
blue dan da deneme sürüşü vs. yapanlar yazarlar belki yakında daha net görüşler alırız.

Konu çok başka yerlere girmiş çımış :) Yalnız arkadaşların bazıları karman çorman etmişler meseleyi. Hyundai dediğiniz marka şahin doğan gibi bir marka değilki bu kadar yermişsiniz. adamların geçmişinde ciddi bir tarih ve başarı öyküsü var. üstelik inanılmaz ileri bir teknolojileri var. bugün Opel dediğimiz ve sevdiğimiz marka acaba Almanyada safkan olarak kaçtane üretiliyor dersiniz?
Peki bu teknolojiler yapılan evliliklerle zaten melez olmadılarmı?
Accent era dediğiniz araba B segment bir arabadır. Astra ile kıyaslamak biraz haksızlıktır. Opelin B segmenti Corsadır ve iki standart B segmenti karşılaştırdığınızda eranın corsadan üstün olduğu birçok konu vardır.
Benim 1998 yılında 1995 model Astra F GL aracım vardı 1 sene sonra sattım ve 1997 model Hyundai elantra aldım. Gerçi Elantra 1.8 motor 122 HP (yanlış hatırlamıyosam) gücündeysi ve inanılmaz güzel bir aero yapısı vardı.
F kasa o dönemin C segmenti aracıydı opelin ve ilk zamanlarında hakkaten çığır açmışrı ecotec motoruyla ve 16v özelliğiyle. Ancak elantraya binince olayın bambaşka olduğunu anladım. Hem çok dayanıklı hem çok güçlü hemde çok spor bir araçtı. yere çok yakın olma gibi bir dezavantajı vardı ama bu uzakdoğu araçlarının hepsinde var zaten.
Elantra C segment olmasına rağmen Vectra seviyesinde bir araçtı. Ben çok seviyodum sonradan 1.6 elantra yaptılar kasasıda bir miktar makyajlanmıştı.
Yani uzun lafın kısası biz mangalda kül bırakmamayı seven bir milletiz. bu kadar peşin hükümlü olmamak lazım. dönem mekanik dönemi değil artık elektronik çağındayız :)

hyundai forumuna baktım, dizel eraların şehiriçinde 8 lt. yaktığı oluyomuş.
teknik özelliklerine bakarsan 5-6 lt. yazıyo.
dizel corsalar veya astralarda böylemi?

sattığı araçlara sahip çıkmayan tek marka = OPEL

Yetkili Serviste ilgi göstermeyen hoş geldiniz demesini dahi bilmeyen tek marka= OPEL

Ürettiği araçların kronik arızasını müşterisine karşılatan marka yine OPEL

Garanti olayında herşeyi kullanıcı hatası diyerek ört bas eden marka yine OPEL.

Yemişim aldığı yıldızı, Tek kullanıcısı memnun etseydide yıldız almayıp en arka sırada olsaydı.
işte bu kadar.

yok abi şaka yaw teneke parçası insan değeriyle ölçülmez. muhabbet güzel ,seviyeli tartışmaya her zaman varım:D
aynen kardeşim, araba maraba boş iş bunlar para olunca herkes neye bineceğini bilir zaten, maksat muhabbet işte...

ayıp yaw opel forumunda accent gibi bir arabayı 8 sayfa konuşmuşsunuzya başka diyicek lafım yok maksadım marka değil model hani hyundai gurubundan elentra de tamam fx coupe de tamam sonata de tamam accent nedir kardeşim yaw :D

ayıp yaw opel forumunda accent gibi bir arabayı 8 sayfa konuşmuşsunuzya başka diyicek lafım yok maksadım marka değil model hani hyundai gurubundan elentra de tamam fx coupe de tamam sonata de tamam accent nedir kardeşim yaw :D
ya yerım hyundaını yolda coupesını gorsem basıyuorum tokadı o kadar da degıl :D

Arkadaşlar hyundai nin era modelinden bahsediyorsunuz diğer modelleriyle karşılaştırma yapmayın.ben kullandım çok seri bi araç kalkışta yokuşta kimseyi tanımıyo ama yol tutuş ve frene sıra gelince o kadar vasat ki bütün artıları yok ediyo iç gürültüsü de cabası tabii.yüksek hızda aracı durdurmak imkansızlaşıyor savurmaya başlıyor.yeni çıkan modeli için inşallah iyileştirme yapılmıştır.o kadar para verip araba alıyorsak bence iç ve dış görünüşten önce güvenliğimiz önemli diye düşünüyorum.

Hyundaiden Erayı kullandım onu örnek verdim. Blue yu kullanmadım. Kullanmadanda mok atmak istemedim. :D

Son düzenleme:
Geri