Arkadaşlar, 10bin bakımını bu sefer kendim yaptım (tabi babamdan destek alarak)
Aslında her şey çok kolaymış;
Yani sağlam bir takım çantanız varda her şey çok kolay iyifikir
Saygılar.
Not: Bakımı sözde babama yaptıracaktım ama anahtarları elime tutuşturunca iş başa düştü
Aslında her şey çok kolaymış;
- Öncelikle arabayı lifte kaldırıp muhafazayı (Karter Muhafazası) sökmek gerekli, tabi bizde lift olmadığı için ( tüm işlemi Çanakkalede yazlığın garajında yaptık ) bir sağdan kriko vurduk takoz koyduk besledik, bir soldan kriko vurduk takoz koyduk ve arabayı askıya aldık
- Sonra 7mm tors alyan anahtar ile tapayı açıp yağı salıyorsunuz, tamamen süzüldükten sonra tapayı kapatıp muhafazayı yerine takıp arabanın alt kısmındaki işlemi bitirmiş oluyorsunuz
- Devamında yağ ve mazot filtresi değişimi var. İkisi de çok kolay. Yağ Filtresi motorun ön kısmında soldaki boşlukta 32 lokma kısa kol ve cırcır anahtar takımı ile kolayca sökülüp değiştirilebiliyor. Mazot filtresi ise sağ arka tekerleğin ön kısmında, o da yağ filtresine benzer şekilde ama 36 lokma ile sökülüyor eksiyi çıkartıp yeni filtreyle değiştiriyorsunuz ve geri takıyorsunuz.
- Hava filtresi zaten çok kolay, kapağın üzerindeki 6 adet yıldız başlı vidayı sökmeniz yeterli, polen filtresinin değişimini daha önce fotoğraflayarak anlatmıştım
Yani sağlam bir takım çantanız varda her şey çok kolay iyifikir
Saygılar.
Not: Bakımı sözde babama yaptıracaktım ama anahtarları elime tutuşturunca iş başa düştü