İnsignia vs Mazda6

Hangisi

• İnsignia

Oy: 88 80.0%
  • Mazda6

Oy: 22 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    110
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim tahminim benzinli ve dizel içden yanmalı motorlardan kolay kolay vazgeçilemiyceği bu ap ayrı bir konu burda tartışılması güme gider ama şöyle diyim bu gün içden yanmalı motoru trenlerden uçaklardan motorsikletlerden traktör kepçe kamyon kamyonete kadar su çıkartmaya kadar pek çok geniş alanda kullanılıyor..

bu hybrid furyası böyle bir rüzgar pahalı ve hantal buna bütün dünyanın ve araçların geçmesi imkansız.. ben kalıcı olucağını sanmıyorum benzinin yerine eminim sentetik benzinle aynı görevi görücek bir şeyler bulucaklardır yada alternatif yakıt türü zaten şu anda konuşulan yosundan yapılan benzin hem oktanı benzinden yüksekmiş yani kaliteli hemde yosun devamlı kendini yenileyen bir madde ..

ikinciside hidrojen tıpkı lpg kitleri gibi araçlara hidrojen kitleri takılması buda çok yeşil egsozdan tamamen su çıkıyor çevreci ...

Yani kattrilyonlar dolarlar kazanan petrol kartelleri bu sektörü öyle elektriğe falan kaptırmazlar kesin üsütnde çalıştıkları labaratuarlarında aletrnatif yakıt türleri hazırdır sadece bekliyorlardır petrolün bitmesini.. dediğim gibi zaten bütün dünyanın hybrid gibi lüks pahalı bir teknolojiye geçmesine imkan yok bu gün gelirleri çok çok düşük ülkeler var topraklarına daha hybrid aracı bırakın 2009 2010 model araçların girmediği çok fakir ülkeler var ellerindeki eski püskü araçları tamir edip kullanıyorlar..

bu elektrikli hibrid araçlar zaten yeni bir şey değil ferdinan porsche yani porschenin sahibinin ilk yapdığı araç elektrikli adamlar 1 asır öncesinde yapmışlar ama o zamanlar bile verimsiz olduğu görülünce içden yanmalı motora geçmişler..

benim tahminim benzinli ve dizel içden yanmalı motorlardan kolay kolay vazgeçilemiyceği bu ap ayrı bir konu burda tartışılması güme gider ama şöyle diyim bu gün içden yanmalı motoru trenlerden uçaklardan motorsikletlerden traktör kepçe kamyon kamyonete kadar su çıkartmaya kadar pek çok geniş alanda kullanılıyor..

bu hybrid furyası böyle bir rüzgar pahalı ve hantal buna bütün dünyanın ve araçların geçmesi imkansız.. ben kalıcı olucağını sanmıyorum benzinin yerine eminim sentetik benzinle aynı görevi görücek bir şeyler bulucaklardır yada alternatif yakıt türü zaten şu anda konuşulan yosundan yapılan benzin hem oktanı benzinden yüksekmiş yani kaliteli hemde yosun devamlı kendini yenileyen bir madde ..

ikinciside hidrojen tıpkı lpg kitleri gibi araçlara hidrojen kitleri takılması buda çok yeşil egsozdan tamamen su çıkıyor çevreci ...

Yani kattrilyonlar dolarlar kazanan petrol kartelleri bu sektörü öyle elektriğe falan kaptırmazlar kesin üsütnde çalıştıkları labaratuarlarında aletrnatif yakıt türleri hazırdır sadece bekliyorlardır petrolün bitmesini.. dediğim gibi zaten bütün dünyanın hybrid gibi lüks pahalı bir teknolojiye geçmesine imkan yok bu gün gelirleri çok çok düşük ülkeler var topraklarına daha hybrid aracı bırakın 2009 2010 model araçların girmediği çok fakir ülkeler var ellerindeki eski püskü araçları tamir edip kullanıyorlar..

bu elektrikli hibrid araçlar zaten yeni bir şey değil ferdinan porsche yani porschenin sahibinin ilk yapdığı araç elektrikli adamlar 1 asır öncesinde yapmışlar ama o zamanlar bile verimsiz olduğu görülünce içden yanmalı motora geçmişler..
bu konuda haklısınız.fakat uzun vadede olmayacak şey değiller :)

bu konuda haklısınız.fakat uzun vadede olmayacak şey değiller :)

uzun vade dediğiniz bu gün asyada ortadoğuda güney amerikada çinde hindistanda yani dünyanın ağır iş yükünü çeken ülkelerde bir bireyin geliri aylık 20 dolardan başlıyor ortalama 200-300 dolarlara en fazla çıkıyor yani bu denli fakir ötesi ülkelerde adamların araçları 60-70 -80 model araçlar yada scooter tarzı motorsikletler hybrid avrupada bile normal benzinli ve dizel araçdan pahalı
avrupa amerikada bile hybridi zengin kesim kullanırken dünyanın geri kalanına nasıl yayılabilicek bir teknolji olabilir.. ancak bir asır falan geçmesi lazımki o zamana kadarda ne benzin kalır ne petrol uçan araçlar çıkar :) ...

uzun vade dediğiniz bu gün asyada ortadoğuda güney amerikada çinde hindistanda yani dünyanın ağır iş yükünü çeken ülkelerde bir bireyin geliri aylık 20 dolardan başlıyor ortalama 200-300 dolarlara en fazla çıkıyor yani bu denli fakir ötesi ülkelerde adamların araçları 60-70 -80 model araçlar yada scooter tarzı motorsikletler hybrid avrupada bile normal benzinli ve dizel araçdan pahalı
avrupa amerikada bile hybridi zengin kesim kullanırken dünyanın geri kalanına nasıl yayılabilicek bir teknolji olabilir.. ancak bir asır falan geçmesi lazımki o zamana kadarda ne benzin kalır ne petrol uçan araçlar çıkar :) ...
ben popülaritenin benzinden hybride kaydığı görüşündeyim.en azından farklı yakıt türleri arandığının.ha tutarmı tutmazmı bilinmez.

ben popülaritenin benzinden hybride kaydığı görüşündeyim.en azından farklı yakıt türleri arandığının.ha tutarmı tutmazmı bilinmez.

popülarite dediğiniz nedir ilk yazıma geliyor işde gene bu dünyadaki dünya nüfusunun %2 lik kesmi yani avrupa da bir avuç insan amerikadaki bir avuç insan bu popülarite africa asyada ortadoğudaki güneyamerikada çindeki hindistandaki günde 1 dolar yömiye ile çalışan milyarlarca insanlara soruluyormu yada yansıyormu..

bir avuç insan tv ye sahip gazetelere dergilere sahip.. bir aracı kendileri bir numara yapıp ödüller verip popüler olan bu deyip dünyanın geri kalanına sanki doğru olan oymuş gibi yönlendirmeye çalışıyorlar.. onlarda doğru olanın bu olmadığını iyi biliyorlar bu gün benzin biterse ancak onlar hybrid araçlara binerler dünyanın geri kalanı ancak ata bisiklete biner.. ama onlarıda o araçlara bindirtmez fransız devrimi gibi olur ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler hesabı :D :D

popülarite dediğiniz nedir ilk yazıma geliyor işde gene bu dünyadaki dünya nüfusunun %2 lik kesmi yani avrupa da bir avuç insan amerikadaki bir avuç insan bu popülarite africa asyada ortadoğudaki güneyamerikada çindeki hindistandaki günde 1 dolar yömiye ile çalışan milyarlarca insanlara soruluyormu yada yansıyormu..

bir avuç insan tv ye sahip gazetelere dergilere sahip.. bir aracı kendileri bir numara yapıp ödüller verip popüler olan bu deyip dünyanın geri kalanına sanki doğru olan oymuş gibi yönlendirmeye çalışıyorlar.. onlarda doğru olanın bu olmadığını iyi biliyorlar bu gün benzin biterse ancak onlar hybrid araçlara binerler dünyanın geri kalanı ancak ata bisiklete biner.. ama onlarıda o araçlara bindirtmez fransız devrimi gibi olur ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler hesabı :D :D
yok onun ucuz üretimi bulunudr diye düşünüyorum yeni teknoloji olduğu için böyle pahalı olduğunu düşünüyorum belkide bizim ülkemizde benzinin bu kadar pahalı olmasındandır :kop: herşey ucuza çıkıyor :D

elektrikli araç yeni bir şey değil gene ilk yazıma geliyor ferdinand porsche nin ilk yapdığı araç elektrikli araçdır hatta henry ford da galiba emin değilim ama ilk yapdığı araba elektrikli fakat verimsiz olduğunu görünce vazgeçip içden yanmalı motora dönüyorlar elektrikli araçlar defalarca üretildi 90 lılarda hatta bir parti pegeout 107 clio getirtildi tabi tam bir fiyasko ile satmadı..

yani yeni bir şey değil bir türlü ucuzlatamadılar tam aksine elektrikli araçlara benzinli araçlarla birleştirip hybrid yani melez yapıp dahada çok pahalılaştırdılar.. aslında hybrid diyoruzda oda yanlış hyridde bildiğiniz benzinli araç sadece düşük hızlarda elektrikli motoru devreye giriyor gücünü gene benzinli motordan alıyor elektrikli motor yani jenaratör hesabı yani benzin bitse esasen hybridlerde çalışmaz..

şimdi ucuzlatma amaçlı renault fluence hybridleri türkiyede yerli üretim yapıcaklarmış sanırım boş paketleri biraz ucuza satılabilinir ama bizim halkımız alırmı orası meçhul.. birde bilinmeyen pek bahsedilmeyen bir gerçek var elektrikli motorlarında aküleri var yani bataryaları var bu bataryaların ömrü var bittimi değişmesi gerekiyor tıpkı cep telefonumuzda notebookumuzda olduğu gibi buda ağır bir maliyet ama bu kısımdan kimse hiç bir fabrika bahsetmiyor..

Konuya verilen bazı cevapların üzerinden geçmek istedim...

İnsignianın 180hplik motoru ve aksesuar avantajından bahsetmiş Çağrı arkadaşımız, katılıyorum

Şekil olarak yorum yapanlara bir şey diyemem, görecelidir... Kimseninde başkasının düşüncesine "bu daha güzeldir" deme hakkı olamaz.

Kendi astrasıyla karşılaştıran arkadaşı zaten ciddiye almıyorum, komik insan :)

Yedek parça ile hiç bir 6 sahibi sıkıntı çekmedi bizim forumumuzda... İkinci elde 2003-2004 mazda6lar 24-25bin liraya gidiyor. aynı yıldaki vectralarla karşılaştırmak lazım...

6nın stopları insigniadan çalıntı diyen arkadaş... Lansman tarihlerini bir karşılaştırır mısın? Mazda daha önce çıktı diye biliyorum. Kaldıki mazda3 ile astranın yandan fotosunu bir görün, asıl benzerlik orada :)
The Mazda6 second generation made its premiere at the 2007 Frankfurt Auto Show in September.

Launched at the 2008 British International Motor Show in London as the Vauxhall Insignia, the United Kingdom market name

Mazdanın TR sitesi www.mazda-tr.com dur. ötekisi eski distribütörün sitesi...

Motor karşılaştırmasını nasıl yapabiliyor bazı arkadaşlar anlayamadım. mazdanın 2.0 155 hp lik tek motoru var TRde... diğerleri getirilmiyor. dizeli var mesela 2.2 180hp ama gelmiyor TRye... Mazdanın 6 serisinde ki motorları aşağıda... (MPS versiyonu daha açıklanmadı) Ama 3,7 v6 olanı zaten 0-100e 6,1 snde çıkıyor :)

1.8 L MZR I4
2.0 L MZR I4
2.5 L MZR I4
3.7 L MZI V6
2.0 L MZR-CD
2.2 L MZR-CD

http://www.mazda.co.uk/showroom/mazda6/specs/

Yukarıdaki sitede daha fazla model hakkında fabrika verisi mevcut. mesela 1.8 mazda 6nın 0-100ü 11.7 (insignia 11,4) son hız ise 121mil (4.viteste), insignia 129... Mazda 120hp, insignia 138 hp... İnsignianın verisi muhtemelen 5. vitestir, 4 değildir diye tahmin ediyorum.

İnignia teknik verileri içinde bu siteye bakabilirsiniz..

http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Insignia

Son hızla alakalı bazı farklı algılamalarda mevcut. Mazdanın son hızı 4. viteste verilir firma olarak. Yani o hız 4. viteste (eğer 5ileri ise) devir kesiciye girilen hızdır. Mesela megane 4te 182de girer devir kesiciye ama fabrika 5e görer verir hızı ve 192 kmdir... Son hız yol durumuna göre değişir, bende dizel fiesta ile 198 gördüm çok uzun bir otoban yokuşunda. (resmi var peşinen söyleyeyim) Ama MPS3ler bir ara dünyanın en hızlı seri üretim ön çekişli arabası idi. ama 250de sınırlandırılmıştı. bazı bmwlerde de bu mevcut. Mesela bazı cx-9 lar 181de sınırlandırılır, bazı SUVlarda da durum böyledir. Son hız olayı biraz görecelidir yani...

Darkmagic arkadaşımız buna benzer bir konuyu bizim forumumuzda da açtı. Terbiye sınırlarını aştığı için kendisi banlandı zaten siteden. Amacı karıştırmak aşağılamaktı sadece. Maalesef teknik bilgiside çok iyi olmadığından olsa gerek, ancak "resmini çeker koyarım, kafam değdi" gibi afaki yorumlarla bir markayı "aşağılamaya" kalkıyor. Maalesef bazılarımızıda büyük bir başarı ile kışkırttı :)

Bu tarz siteler bir markanın sevenleri tarafından kurulur, bu nedenle mazda sitesinde mazdanın opel sitesinde opelin önde çıkması normaldir. Ama "astradan daha kalitesiz, kötü bir araba" demek maalesef hem ciddiyetsiz bir sözdür, hemde kendini gülünç duruma düşürmektir.

Alman test kuruluşlarıda dahil, yeni kasa Mazda 6 için "premium sınıfa göz kırpıyor" yorumunu yaparken, bizim "premium bazı arkadaşlar" utanmasa şahin diyecek...

Sonuç olarak, şekil anlamında Yeni mazda3 sedanı çok sevmedim... ama mazda6 bana göre eksiksiz bir tasarıma sahiptir (görecelidir)... İki aracın birbirine ezici üstünlüğe sahip olduğunuda düşünmüyorum açıkçası...

Son düzenleme:
burası türkiye ve burda yaptıkları asıl önemli olan değil mi ????

beni yurt dışında var olan 1.8 2.2 ler ilgilendirmiyor
misal opel astra da 1.7 dizel ülkemizde olmasını isterim ama yok

mazdanın forumunda dizel otomatik araç almak isteyen birisi vardı ve bende o konuda yorum yazmıştım hemen banladım bende mümkünse benim yazdıklarımı da burda yayınlar mısınız ??
ayrıca haykırış kısmında yazdığınız sizi burda istemiyoruz giibi yazdığınız saygısız yazıları da burda yayınlayın burda öyle birşey bulamazsınız

Mazda sorunsuz bir araç olabilir ama bunu türkiye pazarında geliştirmedikten sonra avrupa da ne yaparsa yapsın türkiyede herşey bayi servis ağı 2. el gibi konular da gider en güzel örnek toyata hyundai honda gibi firmalardır

bu mazda neden bu kadar abartıldı ki? yakında cherry tiggo, ml320 kıyaslaması falan yapcaz?? :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri